Ратко Дмитровић:Хвала лепо.

jeremijabg

Poznat
Poruka
9.920
Хвала лепо | Политика | Novosti.rs

ДРУГА СТРАНА
Хвала лепо
Ратко ДМИТРОВИЋ | 07. април 2017. 21:30 | Коментара: 25
Све смо ми ово већ видели: ове бубњеве, пароле, уличне шетње, пиштаљке. И знамо шта је уследило. Хвала леп

Бар да имају стида

Ratko-Dmitrovic.jpg

ПРОБЛЕМ се увек најбоље сагледа са стране. Без страсти, личног доприноса, крајње хладно, уз чињенице и логику. И шта видимо у актуелном српском политичком случају? На председничким изборима, одржаним прошле недеље, Александар Вучић је добио 55 одсто гласова изашлих. Скоро 40 процената више од другопласираног, Саше Јанковића. Уместо да су још исте вечери, најкасније сутрадан, уследиле честитке победнику, од стране поражених (то је основа демократског понашања) добили смо уличне демонстрације. Народ се, веле, самоорганизовао. Не бива тога у политици. Никада. Народ се спонтано окупља само у случају елементарних непогода; потреса, пожара, поплава...

И шта траже протестанти? Прва два дана одбијали су да прихвате пораз својих кандидата. Не допада им се Вучић, не могу очима да га виде. У реду, али то није политичка већ ментална категорија. Трећи дан су истакли захтеве. Ништа колосално; РИК, РЕМ, оставка Маје Гојковић, "због нерада Скупштине", као да је парламент предизборна бина. Онај виртуелни посматрач пита због чега те захтеве нису изнели пре избора?

Да ли су председнички избори покрадени? Са 40 процената разлике? То не може да буде ни предмет расправе. Увреда за здрав мозак. Једина предизборна дилема односила се на висину процента Вучићеве победе, односно на тријумф у првом или другом кругу. Све друго је било јасно, и онима који ликују и овима који тугују.

Поражена страна отвореном држи причу о медијима. Као, сви су под државном контролом и сви су били на страни Вучића. Нетачно. Држава Србија није власник ниједног медија, дневног или недељног листа. Јавни сервис се подразумева. "Вечерње новости" су једини дневни лист над којим Влада Србије има управљачка права, што значи да челну особу "Новости", у овом случају моју маленкост, Влада може да смени кад год хоће. По општим оценама "Вечерње новости" су имале избалансиран став у третману председничких кандидата, а веће присуство Вучића на странама "Новости", у односу на остале кандидате, последица је његових премијерских активности. Да није можда требало да игноришемо његове сусрете с Меркеловом и Путином? Једино ми у "Новостима", гле чуда, нисмо објавили интервју с Вучићем. Са свим другим кандидатима јесмо. Ово су необориве чињенице, битно другачије од онога што у опозиционом блоку може да се чује након избора.

А демонстрације? Има у филму "Ко то тамо пева", монолог Боре Стјепановића, у којем он уз остало каже: Све сам ја ово већ видео; ове људе, ову реку, аутобус..." Да, све смо ми ово већ видели; ове бубњеве, пароле, ове уличне шетње, пиштаљке. И знамо шта је уследило. Хвала лепо.
http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:659272-Hvala-lepo

Хвала лепо
Ратко ДМИТРОВИЋ | 07. април 2017. 21:30 | Коментара: 5
Све смо ми ово већ видели: ове бубњеве, пароле, уличне шетње, пиштаљке. И знамо шта је уследило. Хвала лепо

ПРОБЛЕМ се увек најбоље сагледа са стране. Без страсти, личног доприноса, крајње хладно, уз чињенице и логику. И шта видимо у актуелном српском политичком случају? На председничким изборима, одржаним прошле недеље, Александар Вучић је добио 55 одсто гласова изашлих. Скоро 40 процената више од другопласираног, Саше Јанковића. Уместо да су још исте вечери, најкасније сутрадан, уследиле честитке победнику, од стране поражених (то је основа демократског понашања) добили смо уличне демонстрације. Народ се, веле, самоорганизовао. Не бива тога у политици. Никада. Народ се спонтано окупља само у случају елементарних непогода; потреса, пожара, поплава...

=======================================================================================

I ponovo priča, ....moje gore lista,.... dotepelca u Srbiju, slična priči slična dotepelca Miroslava Lazanskog.
Samo što su ti listići iz moje gore otpirili još 90.čim je -grmiti počelo-, .....da ne kažem, ...od obaveze ljudske dezertirali.
Možda oni tad nacističku samovolju rvacku, ....kojoj je na put trebalo stati,... nisu prepoznali,
ko što ni danas ko ugledni namještenici Vučićeve Srbije ne prepoznaju njegovu samovolju
i ponovo im se muda pod kožu zavlače, .....čim -grmiti počinje-, ....ne, ne, hvala ljepo,
nije to za takve pametnjakoviće, ...krljajte se vi, a mi se znamo pobjedniku podvući!
E ta me klasika neljudskosti, kukavičke bjede,... ko dotepelca u Srbiju, al' onog iz 95. ništa ne iznenađuje,
samo potvrđuje jednu jedinu Istinu u postanju, Istinu o njoj i laži ljudskoj, o dobru i zlu ljudskom,
čije adrese zaista nisu u krvi, u kodu genetskom, ....već bjedi mentalnog sklopa po cjenu opstanka, skrojenog!
Zamisli, .....Ratko sve sagledava, sve sem Vučićeve diktature koja njemu, što ne bi da rizikuje,
mirno more šugava života stere, ....ko što mu nekad i Ivica Račan stera'!!

Poslednja izmena:
Kasnis, Jeremija.
Po tom genijalcu i njegovom terkstu smo se posrali danas, na temi o protestima.

па јесте,таман посла да буде одвојена тема...да можемо да видимо ШТА ЈЕ ТО ЧОВЕК СЛАГАО??!или сте по оном старом *ако чињенице нама не одговарају-тим горе по чињенице*...и оне који их изноисе очито...одма сте спремни да их опљујете и омаловажите...тако људски и анонимно....

Хвала лепо
Ратко ДМИТРОВИЋ | 07. април 2017. 21:30 | Коментара: 5
Све смо ми ово већ видели: ове бубњеве, пароле, уличне шетње, пиштаљке. И знамо шта је уследило. Хвала лепо

=======================================================================================

I ponovo priča, ....moje gore lista,.... dotepelca u Srbiju, slična priči slična dotepelca Miroslava Lazanskog.
Samo što su ti listići iz moje gore otpirili još 90.čim je -grmiti počelo-, .....da ne kažem, ...od obaveze ljudske dezertirali.
Možda oni tad nacističku samovolju rvacku, ....kojoj je na put trebalo stati,... nisu prepoznali,
ko što ni danas ko ugledni namještenici Vučićeve Srbije ne prepoznaju njegovu samovolju
i ponovo im se muda pod kožu zavlače, .....čim -grmiti počinje-, ....ne, ne, hvalja ljepo,
nije to za takve pametnjakoviće, ...krljajte se vi, a mi se znamo pobjedniku podvući!
E ta me klasika neljudskosti, kukavičke bjede,... ko dotepelca u Srbiju, al' onog iz 95. ništa ne iznenađuje,
samo potvrđuje jednu jedinu Istinu u postanju, Istinu o njoj i laži ljudskoj, o dobru i zlu ljudskom,
čije adrese zaista nisu u krvi, u kodu genetskom, ....već bjedi mentalnog sklopa po cjenu opstanka, skrojenog!
Zamisli, .....Ratko sve sagledava, sve sem Vučićeve diktature koja njemu, što ne bi da rizikuje,
mirno more šugava života stere!

да постоји *Вучићева диктатура* не бисте ви сад могли и Ратка да придодате вашој ЈАВНОЈ мржњи и омаловажавању...а поготово не бисте могли овако и оволико да кењате на сва уста о томе и против њега...свеби ја вас код Кима да проверите колике сте Че геваре а колике заправо СЕРОЊЕ!!!знамо ми,али ви очито живите у жешћим илузијама...него шта би дана,било малкице хладно па ћете *борбу за победнике од 2 %* да пренесте за неке лепше дане...

Poslednja izmena:
Jeremija pogubio zivce :rotf:
A sto Jeremijo, ako si tako siguran u citirani tekst?

па што омаловажате човека а нбе неким аргументом оспорите речено?изгубио живце јесам,истина...од избора до избора БЕЗОБРАЗНА МАЊИНА глуми силу без престанка....наравн0о да то живцира сваког човека који годинама гледа и слуша идиотлуке које кењате...ал добро,само напред...изборе легално нећете очито добити још 100 година...остају вам лажи и улица.па срећно..и обуците се слојевито...

И шта траже протестанти? Прва два дана одбијали су да прихвате пораз својих кандидата. Не допада им се Вучић, не могу очима да га виде. У реду, али то није политичка већ ментална категорија. Трећи дан су истакли захтеве. Ништа колосално; РИК, РЕМ, оставка Маје Гојковић, "због нерада Скупштине", као да је парламент предизборна бина. Онај виртуелни посматрач пита због чега те захтеве нису изнели пре избора?

Са захтевима за смену Маје гојковић се слажем јер је идиотизам прекинути рад народне скупштине.
То што тамо седи гомила џебалебароша по мензи и крка и пије је друга прича

Захтеве нису изнели пре избора, нити су протестовали пре њих јер су, да цитирам Кесића ,,Будале".
Протести су могили да утичу на гласачко тело али класичном српском генијалношћу су епски промашили тајминг

Да ли су председнички избори покрадени? Са 40 процената разлике? То не може да буде ни предмет расправе. Увреда за здрав мозак. Једина предизборна дилема односила се на висину процента Вучићеве победе, односно на тријумф у првом или другом кругу. Све друго је било јасно, и онима који ликују и овима који тугују.

Странке имају своје посматраче на бирачким местима
Странке имају своје представник у РИК-у
Бирачки спискови нису ажурирани деценијама

Закључак је или нико не краде или су сви крали па покривају једни друге док се јавно међусобно оптужују за крађу. Сетите се да је:

Милошевић оптужен за крађу избора а након 5. октобра нико за то није кривично гоњен

Вучић је 2012. тврдио да је ДС поткрадала изборе а нико није кривично гоњен

Кад Вучић не буде на власти опет нико неће бити кривично гоњен за крађу избора

да постоји *Вучићева диктатура* не бисте ви сад могли и Ратка да придодате вашој ЈАВНОЈ мржњи и омаловажавању...а поготово не бисте могли овако и оволико да кењате на сва уста о томе и против њега...свеби ја вас код Кима да проверите колике сте Че геваре а колике заправо СЕРОЊЕ!!!

Ratko, ....a bogami i drugo Vučkovo kljuse Lazanski,
čiste su ratne dezerterčine i kod nikog čestita,
sem lopovske fele kakva je Vučkova vlast,
ne bi državna uhljebljenja našli,
sem pardon, ....ako svojim dezerterstvom nisu po volji Šredera
Vučićeva prijatelja dobro činili
Neće se više po svjetu narod plašiti Kimom i Čeom, ....već Vučkom,
a to poprilično ima zahvaliti svom čobansko botovskom timu!

Poslednja izmena:
па јесте,таман посла да буде одвојена тема...да можемо да видимо ШТА ЈЕ ТО ЧОВЕК СЛАГАО??!или сте по оном старом *ако чињенице нама не одговарају-тим горе по чињенице*...и оне који их изноисе очито...одма сте спремни да их опљујете и омаловажите...тако људски и анонимно....

Slagao je sve. Neka RTS prenosi proteste da svi vide o cemu je rec pa onda neka svako iskaze stav.
Ovako, samo najobicnija gebelsovska Vuciceva propagandna masinerija.
To pali kod vas botova i jadne raje koja nema nista osim PINK-a, RTS-a i Informera, Novosti i ostalih koji su izasli u AV,AV,AV izdanju pred izbornu tisinu.

па што омаловажате човека а нбе неким аргументом оспорите речено?изгубио живце јесам,истина...од избора до избора БЕЗОБРАЗНА МАЊИНА глуми силу без престанка....наравн0о да то живцира сваког човека који годинама гледа и слуша идиотлуке које кењате...ал добро,само напред...изборе легално нећете очито добити још 100 година...остају вам лажи и улица.па срећно..и обуците се слојевито...

Ulicu namece Vucic svojim odnosom prema zdravom razumu koji jos uvek postoji kod dela naroda koji su iskljucili PINK, RTS, Informer i sve ostale gebelsovske medije u rukama jednog coveka.
Da, to je ta diktattura protiv koje je ustala omladina.
Sto pre ukapirate, to bolje za vas.

јесте,..само си ти,анонимни сератор са форума,аутентични српски јунак и интелектуалац...интернет и технолигије су свакој дилеји омогућиле да јавно пусти у етар свакаве глупости без икакве одговорности....и да прозове кога и како хоће без да неко има увид у његову сопствену неспособност и глупост...осим оне коју покаже у својим сеирењима и пљувањима...ал се зато брзо увиди морална и духовна структура у тим писањима....

Jesi ti to u stanju ustvrditi kako Ratko Dmitrović
po rođenju Srbin iz Rvacke,
nije još 90. godine dezertira u Srbiju
od svoje VOJNE obaveze
odbrane Ustavnog prava srpskog naroda u Rvackoj!

Sem ako Kim Če Vučko, to nije aminova,
ili ćeš i dalje duboko ušupčen kod Kim Čea da kevćeš na Istine!

- - - - - - - - - -

Постојао или не, пошто ни ови што протестују изгледа незнају шта хоће, ја бих се са тим захтевом сложио

A ko je to reka' da oni ne znaju šta 'oće, Vučić ili ti.

Poslednja izmena:
Jesi ti to u stanju ustvrditi kako Ratko Dmitrović
po rođenju Srbin iz Rvacke,
nije još 90. godine dezertira u Srbiju
od svoje VOJNE obaveze
odbrane Ustavnog prava srpskog naroda u Rvackoj!

Sem ako Kim Če Vučko, to nije aminova!

- - - - - - - - - -

јеси ти способан да оспориш нешто из онога што је написао или ћеш и даље да кењаш о њему?ја немам појма ко си ти,можда си усташки или шиптарски плаћенмик на задатку тровања против Вучића---шта ме онда заболе за твоје мишљење о било коме акои не причаш о теми?

Ulicu namece Vucic svojim odnosom prema zdravom razumu koji jos uvek postoji kod dela naroda koji su iskljucili PINK, RTS, Informer i sve ostale gebelsovske medije u rukama jednog coveka.
Da, to je ta diktattura protiv koje je ustala omladina.
Sto pre ukapirate, to bolje za vas.

Проблем је што добар део оних који се не примају на глупости које сервирају Пинк, РТС, Информер одбија да изађе да гласа док они које примају излазе да гласају
Што значи да дотични генијалци иако сматрају да Вучић није добар нису вољни да издвоје 15 минута свог живота да заокруже име на листићу папира и тиме реше проблем
Што даље значи да док се колективно не опаметимо ми заслужујемо такве као што су Вучић, Дачић, Тадић, Динкић...

Они сами тврде да су протести спонтани. Неки траже оно што пише у тексту Новости, неки смену комплетне власти и нове изборе
По мени су ови протести свакако идиотски јер им је тајминг погрешан

Проблем је што добар део оних који се не примају на глупости које сервирају Пинк, РТС, Информер одбија да изађе да гласа док они које примају излазе да гласају
Што значи да дотични генијалци иако сматрају да Вучић није добар нису вољни да издвоје 15 минута свог живота да заокруже име на листићу папира и тиме реше проблем
Што даље значи да док се колективно не опаметимо ми заслужујемо такве као што су Вучић, Дачић, Тадић, Динкић...

Mozda ima i toga ali...da li si siguran da bi (pored svega ukradenog) bilo ovoliko za Vucica da je narod imao priliku da vidi i na tv sve kandidate i njihove stvaove? Makar na RTS-u. Sve sto su videli bilo je o Vucicu i o njima iz ugla Vuciceve propagandne masinerije.
Ovo sto je izaslo i glasalo za opoziciju jesu oni koji se informisu preko interneta.
Parola koju je nosila jedna deojka (ili mladic, ne secam se vise) najbolje opisuje ovo o cemu pisem "Ne dam da mi lazes babu!"

Они сами тврде да су протести спонтани. Неки траже оно што пише у тексту Новости, неки смену комплетне власти и нове изборе
По мени су ови протести свакако идиотски јер им је тајминг погрешан

Protesti, ....koji napokon, nakon više od jednog Vjeka čekanja,
ne mogu biti idiotski, već dobro došli!
Valjda ti je jasno da je Srbija ko vječiti pljen u kandžama Istoka i Zapada,
opstajala i opstaje zahvaljujući sitemu koji okupaciju bez okupacione vojske prihvata!

E pa došlo 'e novo vreme, u
KOM SE NAPOKON SVOJA DRŽAVA U SVOJE RUKE MORA UZETI!
Ukratko!

Mozda ima i toga ali...da li si siguran da bi (pored svega ukradenog) bilo ovoliko za Vucica da je narod imao priliku da vidi i na tv sve kandidate i njihove stvaove? Makar na RTS-u. Sve sto su videli bilo je o Vucicu i o njima iz ugla Vuciceve propagandne masinerije.
Ovo sto je izaslo i glasalo za opoziciju jesu oni koji se informisu preko interneta.
Parola koju je nosila jedna deojka (ili mladic, ne secam se vise) najbolje opisuje ovo o cemu pisem "Ne dam da mi lazes babu!"

Јесте да је другачија прича на ТВ маса људи којима је то једини извор информација би другачије гласала
Само се не слажем да су избори покрадени јер, да цитирам сам себе

Странке имају своје посматраче на бирачким местима
Странке имају своје представник у РИК-у
Бирачки спискови нису ажурирани деценијама

Закључак је или нико не краде или су сви крали па покривају једни друге док се јавно међусобно оптужују за крађу. Сетите се да је:

Милошевић оптужен за крађу избора а након 5. октобра нико за то није кривично гоњен

Вучић је 2012. тврдио да је ДС поткрадала изборе а нико није кривично гоњен

Кад Вучић не буде на власти опет нико неће бити кривично гоњен за крађу избора

Back