Rat vs Mir.....

Covecanstvo je prenaseljeno i ratovi su "dobra" stvar je dolazi do smanjena broja ljudi na Zemlji...nema toliko resursa na zemlji(vode,hrane,plodne zemlje itd/) da zadovolji sve potrebe covecanstva na Zemlji i zato cela Afrika gladuje i dobar deo Azije i J. Amerike.

citao sam da su predvideli da ce se ratovi u buducnosti jako bliskoj voditi zbog vode...
brate,za to postoji nesto sto se zove populaciona politika
mada ni to nije bas neko resenje,ali je svakako bolje od ubijanja

i ratovi su "dobra stvar"?
da,mozda kad se ubijanje vrsi u Turkidzistanu,svi se secamo barem bombardovanja,i nije nam bilo tada do misli o broju ljudi na planeti zemlji.
Tu pise kad sam ja mrtav...a jos uvek sam ziv..jelte...
ugao gledanja je totalno drugaciji na ovoj temi gledam sa strane opsteg dobra itd...a na onoj sa strane individualnog....sto si ti naravno shvatila....

a sto se tice ovog podvucenog...pa da si ti bila jelte prisutna uveren sam da bi pisanje bilo daleko bolje.......ti si prepuna tako epohalnih zakljucaka..itd...

sto se tice prvog,rece ovo:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14162671&postcount=
sad vec *****s.
kao,vamo pricas kako se nikada ne bi zrtvovao svoj zivot za neko opste dobro,jer sta to znaci ako si ti mrtav
a sa druge strane,ovde prosipas govor kako je oke da ti porodicu iskasapi jedan Mengele,upravo zbog gore osporenog opsteg dobra.

Samo ti prebacuj na licno,nemam potrebe za tim,sam sebi skaces u stomak svojim glupostima,u koje sigurno ni ti ne verujes,al treba odrzati imidz,ne

uostalom,jos malo pa ce prestati hormnoni sa radom,ne daj se

Dozvole....haahhahahaha...pa ko je americi dozvolio da bude to sto je danas...niko sama se izborila...ko je dozvolio evropi...,japanu....smesan si...razmisljanje ti je glupo....da su vredeli izborili bi se za dominaciju....

Njima niko nije dozvolio, ali kada su oni postali neko mudo na svetu, oni su poceli da izrabljuju sta se izrabiti dalo...Pa ajde mi ti reci...Konkretno ameri, iskoriscavaju ljude u zemljama treceg sveta terajuci ih da rade za neki minimalac.A proizvode posle prodaju za "pravu" lovu...Kada bi im dali iole pristojne plate ljudima u zemljama 3 sveta, tada vise ne bi bile zemlje 3 sveta...Ali, kapitalizam...

brate,za to postoji nesto sto se zove populaciona politika
mada ni to nije bas neko resenje,ali je svakako bolje od ubijanja

i ratovi su "dobra stvar"?
da,mozda kad se ubijanje vrsi u Turkidzistanu,svi se secamo barem bombardovanja,i nije nam bilo tada do misli o broju ljudi na planeti zemlji.

sto se tice prvog,rece ovo:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14162671&postcount=
sad vec *****s.
kao,vamo pricas kako se nikada ne bi zrtvovao svoj zivot za neko opste dobro,jer sta to znaci ako si ti mrtav
a sa druge strane,ovde prosipas govor kako je oke da ti porodicu iskasapi jedan Mengele,upravo zbog gore osporenog opsteg dobra.

Samo ti prebacuj na licno,nemam potrebe za tim,sam sebi skaces u stomak svojim glupostima,u koje sigurno ni ti ne verujes,al treba odrzati imidz,ne

uostalom,jos malo pa ce prestati hormnoni sa radom,ne daj se

Znas onu recenicu staljivou....smrt jednog coveka je tragedija...smrt miliona je statistika....to je stvar ugla gledanja.....sve se moze sagledati iz vise uglova.....
radi opsteg dobra...smrt mene ili moje porodice je totalno beznacajna...
radi individualnog...smrt mog kera moze biti jako tuzan dogadjaj....

uopsteno..ovde se prica o napretku......sta je najbolje(Boje) za napredak....ne da li bi se ili ne ja zrtvovao radi istog....

Los fazon...

Njima niko nije dozvolio, ali kada su oni postali neko mudo na svetu, oni su poceli da izrabljuju sta se izrabiti dalo...Pa ajde mi ti reci...Konkretno ameri, iskoriscavaju ljude u zemljama treceg sveta terajuci ih da rade za neki minimalac.A proizvode posle prodaju za "pravu" lovu...Kada bi im dali iole pristojne plate ljudima u zemljama 3 sveta, tada vise ne bi bile zemlje 3 sveta...Ali, kapitalizam...

Ako zelis da popravis standard svojih gradjana..moras osteti standard tudjih...uopste....ti moras nesto zrtvovati da bi nesto dobio...amerikancima je svakako znacajniji amerikanac nego neki iz togoa...to nije stvar kapitalizma..nego proste logike....
svaka drzava...brine o...svom gradjaninu,teritorialnom integritetu,ekonomiji,vojsci...itd......

Znas onu recenicu staljivou....smrt jednog coveka je tragedija...smrt miliona je statistika....to je stvar ugla gledanja.....sve se moze sagledati iz vise uglova.....
radi opsteg dobra...smrt mene ili moje porodice je totalno beznacajna...
radi individualnog...smrt mog kera moze biti jako tuzan dogadjaj....

uopsteno..ovde se prica o napretku......sta je najbolje(Boje) za napredak....ne da li bi se ili ne ja zrtvovao radi istog....

Los fazon...

da,lepa recenica
koja opet ne moze da spori da se sam sukobljavas,da ne kazem saplices o svoje(nazovi9 misli.
prica se,ali pratim smer diskusije,tako da...tisina

steta sto ne razlikujes fazon od realnosti.
to je bila mozda losa realnost,ali ***,tvoja je

sad,back to topic:rat i napredak se nikako ne mogu staviti u istu recenicu.
rat kao nesto animalno,proizvod ljudske nesavrsenosti i vida krvozednosti,u kome se covek u nagonu da prezivi vraca nagonima pracoveka,i napredak,kao prosperitet,odnosno "blagostanje",ne idu ruku uz ruku.
nikako.

da,lepa recenica
koja opet ne moze da spori da se sam sukobljavas,da ne kazem saplices o svoje(nazovi9 misli.
prica se,ali pratim smer diskusije,tako da...tisina

steta sto ne razlikujes fazon od realnosti.
to je bila mozda losa realnost,ali ***,tvoja je

sad,back to topic:rat i napredak se nikako ne mogu staviti u istu recenicu.
rat kao nesto animalno,proizvod ljudske nesavrsenosti i vida krvozednosti,u kome se covek u nagonu da prezivi vraca nagonima pracoveka,i napredak,kao prosperitet,odnosno "blagostanje",ne idu ruku uz ruku.
nikako.

ah..zao mi je sto nisi u stanju da shvatis...tebi to moze izgledati kao saplitanje...meni izgleda kao jedno od tvojih..ogranicenja....

hahaha....smesno i glupo......
Rat...je nastao iz ljudske potrebe za resavanjem sukoba....fizicki......ali opet....i kuvarstvo je nastalo iz ljudske...potrebe da jede....nije to nikakv argument..i ljubav je produkt ljudske potrebe za parenjem....i sta sad...kolika su velika dela knjizevnosti napisana iz ljubavi..poezija itd....iz te bazicne sto bi ti tako strucno rekla...animalne potrebe za seksom......
i sta sad..to sto se rat...zasniva na onim maltene instinktivnim ljudskim osobinama....znaci da onemogucava napredak.....
blah...glupo..
usput...rat je najvisi nivo udruzivanja ljudi....a zajednica je od majmuna stvorila coveka.......ah steta...neces shvatiti.....

ma daj.
stvarno,kako te bre nije sramota da ti velicas rat,a tvoje iskustvo o ratu se zasniva na gledanju serije otpisani i tri holivudska filma??
uostalom,ako ti je do rata,hajde,siroko ti kosovo polje,nacini nesto korisno od svog zivota.

ogranicen je onaj covek koji usled svog neznanja i usled svog neslaganja sa drugima ne pomisli da mozda on nije u pravu,vec odmah prebacuje "krivicu" na svoj superiorni intelekt,jer,jadni oni,ne shvataju.

To je mozda nekada u istoriji i bilo tako,kada je u pitanju bilo neko novo otkrice,otkrivanje necega izvan teorije saznanja svih ljudi-ali mi ovde pricamo o ratu,a ratuje se od kad je sveta i veka,tak da,na to ne mozes da se vadis.

i zivotinje se udrzuju krda,radi lakse odbrane i zivota,i lavovi i hijene i vukovi se udruzuju u copore radi lakseg lova.

i sto rece ctrl,potpuno podrzavam.
ipak tebi treba 2 meseca vojske u malo opasnijoj bazi,da se upisas par puta u gace od straha,i da prestanes da nas mracis svojim debilizmom.

ma daj.
stvarno,kako te bre nije sramota da ti velicas rat,a tvoje iskustvo o ratu se zasniva na gledanju serije otpisani i tri holivudska filma??
uostalom,ako ti je do rata,hajde,siroko ti kosovo polje,nacini nesto korisno od svog zivota.

ogranicen je onaj covek koji usled svog neznanja i usled svog neslaganja sa drugima ne pomisli da mozda on nije u pravu,vec odmah prebacuje "krivicu" na svoj superiorni intelekt,jer,jadni oni,ne shvataju.

To je mozda nekada u istoriji i bilo tako,kada je u pitanju bilo neko novo otkrice,otkrivanje necega izvan teorije saznanja svih ljudi-ali mi ovde pricamo o ratu,a ratuje se od kad je sveta i veka.

i zivotinje se udrzuju krda,radi lakse odbrane i zivota,i lavovi i hijene i vukovi se udruzuju u copore radi lakseg lova.

Al ga to ne sprecava da izigrava nekog forum-Hitlera i Dzordza Busa mladjeg od kompjuterske tastature...

ma daj.

To je mozda nekada u istoriji i bilo tako,kada je u pitanju bilo neko novo otkrice,otkrivanje necega izvan teorije saznanja svih ljudi-ali mi ovde pricamo o ratu,a ratuje se od kad je sveta i veka.

banalizacija ....dobro ti ide....lol...

moguce....samo iskreno..ovo je jedan od oblasti....u kojima sam apsolutno 20000 posto uveren da sam upravu...druga je nepostojanje boga....za sve ostale oblasti ja mogu da budem fleksibilan.....
.uopste..bio bi fleksibilan...i donekle razuman..da mi ti nudis bilo sta....msm tvoji argumenti su po obicaju diskutabilnog kvaliteta....

Uvek se dolazi do novih otkrica...bila to istorija ili sadasnjost.......

naravno..da se udruzuju...ali nivo ljudskog udruzivanja je na daleko vecem nivou......

nemam ja stvarno nikakve potrebe da se branim od tvojih i ctrlevih gluposti..stvarno...smesni ste mi...

banalizacija ....dobro ti ide....lol...

moguce....samo iskreno..ovo je jedan od oblasti....u kojima sam apsolutno 20000 posto uveren da sam upravu...druga je nepostojanje boga....za sve ostale oblasti ja mogu da budem fleksibilan.....
.uopste..bio bi fleksibilan...i donekle razuman..da mi ti nudis bilo sta....msm tvoji argumenti su po obicaju diskutabilnog kvaliteta....

Uvek se dolazi do novih otkrica...bila to istorija ili sadasnjost.......

naravno..da se udruzuju...ali nivo ljudskog udruzivanja je na daleko vecem nivou......

nemam ja stvarno nikakve potrebe da se branim od tvojih i ctrlevih gluposti..stvarno...smesni ste mi...

trelalalalala
ne mozes biti u pravu-ne mozes biti ni 50% u pravu-jednostavno zato sto to nisi ni osetio,ni doziveo.
ne mozes ti biti u pravu ako tvrdis da poza prolecne oranje iz kamsutre stvara najaci uzitak kod zene,ako nisi nikad nista ***** ni u jednoj pozi,a kamoli u toj.

jednostavno,tako je.
ti imas sa svojih 16 godina i tim iskustvom pravo da spekuslise,nagadjas-ali je smesno smatrati da si dostigao i 50% istine,a kamoli 2000%
toliko;)

trelalalalala
ne mozes biti u pravu-ne mozes biti ni 50% u pravu-jednostavno zato sto to nisi ni osetio,ni doziveo.
ne mozes ti biti u pravu ako tvrdis da poza prolecne oranje iz kamsutre stvara najaci uzitak kod zene,ako nisi nikad nista ***** ni u jednoj pozi,a kamoli u toj.

jednostavno,tako je.
ti imas sa svojih 16 godina i tim iskustvom pravo da spekuslise,nagadjas-ali je smesno smatrati da si dostigao i 50% istine,a kamoli 2000%
toliko;)

sta doziveo napredak...smesno....pogubila si se u temi totalno....aj procitaj uvodni post teme...procitaj i par drugih..cisto orientacije radi...posto ti nije jasno o cemu se radi...

ja nemogu da osetim napredak pri ratu ili miru..ja mogu da osetim rat i mir...ja sam svestan da je rat horor...ali to nije nikakv arugment pri raspravi da li je rat bolji za napredak od mira i obrnuto...smesno...

hm,ko se ovde pogubio?:neutral:
sastavi recenicu tako da ne zvuci kao da ju je krava ispovracala,pa cu mozda znati o cemu se radi.

do tada,pitao si za prosperitet.
Prosperitet je sinonim za blogostanje.
gde ti u ratu vidis blagostanje?
da,mozda u svojoj sobi, dok uzivas u novoj grafickoj.
vidim,ti i sa sa sobom mozes da vodis raspravu:lol:
mozda je i to najbolje,samo ces u sebi naci istomisljenika.

hm,ko se ovde pogubio?:neutral:
sastavi recenicu tako da ne zvuci kao da ju je krava ispovracala,pa cu mozda znati o cemu se radi.

do tada,pitao si za prosperitet.
Prosperitet je sinonim za blogostanje.
gde ti u ratu vidis blagostanje?
da,mozda u svojoj sobi, dok uzivas u novoj grafickoj.
vidim,ti i sa sa sobom mozes da vodis raspravu:lol:
mozda je i to najbolje,samo ces u sebi naci istomisljenika.

opet banalizujes.....odaje frustraciju iskreno.....

nemam potrebe da nastavljam ovu raspravu stvarno....

prouci ti pojam prosperitet...toliko...

Mi kolko smo ratova prosli, do sad bi trebali da smo tehnoloska sila...I kolko su samo izginuli, po to bi tek trebali da smo tehnoloska sila...A mi jos u kamenom dobu...Izgleda da teorija nadcoveka ne deluje u svakom slucaju...

za populaciju ce se pobrinuti sama pririroda prirodnim katastrofama i "čišćenjem"

a koji je smisao rata?
nekad možda teritorijano osvajanje, moć, mitologija, ideologija
danas je to čista ekonomska politika.
pa što se vodi rat na bliskom istoku? što je bio rat u sfrj? u vijetnamu?
što ljudi se mrzeli, ameri hteli world peace?
i pored ekonomije i podloge za kriminogene operacije tu je i psihologija - šta mislite da misle amerikanci gledajući rat u iraku na cnn? - jao sto je nama lepo i sto smo mi blagosloveni
ljudima treba mir, empatija, uteha da ima i gorih

Back