Potpuno se slažem.
Imao sam prilike da slušam Kovića, ne samo na tv emisijama u kojima je zastupljen zadnje 2-3 godine, nego i uživo. Mislim da je odličan predavač, naučnik i istoričar. ali posle svega stoji jedno veliko ALI. To ne znači da gore potpisani njegovi protivnici to nisu, u svom polju izučavanja naravno. Osim izuzetaka kojih uvek ima.
Kao što reče haeul i jedna i druga strana ima svoje "grehe", da nije tako ne bi do ovog medijskog prepucavanja ni došlo.
Mene zanima šta je sa ostalim fakultetskim profesorima koji nisu među potpisanim ? Jel podržavaju Kovića ili su uzdržani ? Ili su protiv Kovića ali nisu hteli da im se ime pojavljuje u onom saopštenju ?
E sad zašto svi podržavaju baš Kovića ? Otvorili su neku facebook grupu gde je sakupio preko 6000 pristalica što nikako ne mogu da budu samo studenti, a još manje samo njegovi studenti. Razlog je što je Ković kao što rekoh u zadnje 2-3 god. počeo aktivno medijski da istupa i to kao "nacionalini istoričar" i zato ga podržavaju i oni koji nikada nisu pročitali nijednu njegovu knjigu ili rad.
Dok se nisu gurali u medijima niko nije ni čuo za Č. Antića i P. Markovića, ovog drugog bi se neko možda i setio sa kviza... Dakle da se Ković nije medijski probio zadnjih godina ili da se ista situacija desila nekom drugom profesuru cela afera bi prošla neprimećena i brzo zaboravljena.
- - - - - - - - - -
Odavno mi je poznato da su neke katedre na fakultetu kao srednjovekovni feudi. Moguće da je i to jedan od korena prepirke:
Tatin sin
Radovan (III)