Rastureni snovi

Reakcija na post http://forum.krstarica.com/blog.php?b=13961 jer ne mogu da ostavim komentar.

" ...odrasla sam uz pepeljugu i uz sliku nje i princa pored smaragdnog jezera,ali sta se desilo sa pepeljugom posle toga sta se desilo sa njenom bajkom....."
Ja znam šta se dalje desilio sa princom.

Počeo je da izbegava bračne obaveza, pa se Pepeljuga naljutila, što je on jedva dočekao pa je počeo da se švalera sa jednom zlom vešticom, pomajkom Snežane, (one koja je otišla da živi sa patuljcima.)
Kada je otkrio da je ona hladnokrvni ubica potražio je Snežanu. Na belom konju je jahao kroz šumu i video Snešku u staklenom kovčegu. Popustile su moralne stege. Iako je znao da će ga optužiti za nekrofilijuodlučio je da otvori kovčeg. Podigao je
Snežanu i poljubio. Tada je jabuka iz njenog grla ispala i on se našao u nebranom grožđu. Bio je oženjen Pepeljugom, ali je zavoleo i Snežanu. Stavio je Snešku na konja i odjurio prema pećini u kojoj je živeo zlatni zmaj koji je imao tu moć da ispunjava želje. Međutim, zmaja je morao da pobedi u bici ili da mu dopusti da ga zmaj kresne.
Pošto i nije bio neki borac, a želeo je Snežanu, pristao je na drugu varijantu. Posle toga u sebi je prepoznao neke nove sklonosti prema istom polu. Pitao se šta da radi. Bio je u trilemi. Pepeljuga, Snežana ili novootkrivene strasi.
Zmaj je održao reč i obećao da će mu ispuniti jednu želju kada to princ zatraži.
Vraćajući se sa Snežanom ka svom dvorcu prolazio je Kroz Grčku i tamo video Apolona.
" Eh kad bi ovaj mladić bio samo moj:" Uzdahnuo je i primeti kako ga Apolon čudno gleda." Oh, ne. Zmaj mi je ispunio želju. Šta sada da radim?" Apolon je krenuo za princom sve do njegovog dvorca. Pepeljuga kada je čula šta je princ uradio pobegla je kod svog tate. Ubrzo je našla novu ljubav, a istorija nije zabeležila ko je to bio.Što se tiče princa, on je umro od neke polne bolesti.
Eto, nadam se da sam te bar malo nasmejao tvoj neko.

@zeljena - Snežana se vratila da živi sa patuljcima.
@petrana@lejla - Svima kojima smisao za humor nije jača strana i ovo smatraju bljutavim, ja se izvinjavam, potrudiću se svim silama da se naviknete na moj humor. Meni je važno da nikoga nisam uvredio.
@prohujalo - smajli na poklon:ok:

Prohujalo sa vihorom;bt74121:
Neki tekstovi mogu biti duhoviti,neki mogu graniciti
sa prizemnoscu,neki ovako,neki onako...da lako je kritikovati...ali da bi se kritike uvazile moramo znati od koga dolaze...u vasem slucaju to ne znamo...napisite nesto da znamo ko ste...

I ti mislis da je ovaj tekst "duhovit"?
Napisala sam dosta toga,pa obrisala..upravo zbog ljudi na ovom Blogu..
Moji komentari na pojedine postove mogu se i dalje procitati(nisu obrisani),pa ako te ne mrzi prelistaj ih..iz njih mozes da vidis da li sam kompetentna za takvo sto,odnosno da li me mozes"uvaziti"..
Iskreno,to mi i nije bitno,ako vec mozes da se osetis prozvanim da reagujes, a da te niko nije pomenuo u kontekstu posta.
Na ovome zavrsavam polemiku sa tobom.

NeshaDeBeli;bt74124:
@petrana@lejla - Svima kojima smisao za humor nije jača strana i ovo smatraju bljutavim, ja se izvinjavam, potrudiću se svim silama da se naviknete na moj humor. Meni je važno da nikoga nisam uvredio.

Nebulozan komentar..na neciji humor se ne moze "naviknuti svim silama"..
Neki tvoji postovi su imali kakvu-takvu komicnu podlogu i mogli su "proci"..ovaj je bljutav,bas prizeman..rekoh vec(uvek sam direktna,na moju zalost,uglavnom!)
Procitaj "Crvenkapu" naseg blogera sa nickom "Manijak",pa ces onda razumeti sta je humoristicka bajka..
I da..nemoj ovo da shvatis kao uvredu,vec kao licni stav,na koji imam pravo,posebno sto sam edukovana,znaci da poznajem "pisanu rec"..
Ps.Ovaj Blog je dosta obezvredjen poslednjih meseci,mnogi kvalitetni ljudi su otisli sa njega,dosta je novih trivijalnih tekstova(pogledaj sadrzaj istog par godina unazad..,shvatices o cemu pricam).
Vise necu komentarisati tvoje postove,ocigledno je da nemamo iste "knjizevne" afinitete.
..poslednja replika.

E pa Layla, naterala si me da reagujem.
Ako sama ne poseduješ dovoljnu širinu da shvatiš nečiji humor ne znači da ga niko ne shvata.
Vešto se kriješ iza ko zna koje glumice na avataru, dve ptičice su te naučile da letiš, tražiš svoju dušu i ne praviš buku kao duboka reka, a da živiš sa Alisom to sam odmah shvatio.
Mila moja, nedovoljno hrabra si da se upustiš u neko kreativno razmišljanje i to svoje razmišljanje podeliš sa drugima recimo kroz svoj blog. Lako je pisati komentare. Napiši i ti nešto pa se onda javi da komentarišeš ono što ne razumeš.
Mene zna svako, ja ne krijem svoje pravo ime, a imam dovoljno hrabrosti da iznesem svoj stav. Kada ti to budeš mogla da uradip napiši sledeći komentar na moj post.
Ako za to nisi sposobna jednostavno ignoriši ono što pišem.
Voleo bih da te pozdravim, ali mi se na da.

Odlično, složili smo se oko toga da se ignorišemo.
Što se tiče mojih književnih afiniteta reći ću ti samo jedno.
U životu sam pročitao više knjiga nego što si ih ti videla.
Zamalo da zaboravim, u ovom postu je na delu ironija udružena sa sarkazmom i totalnim ismevanjem glupih pouka koje nam bajke nude.
Toliko, od mene više ni reči.

Poslednja izmena:
NeshaDeBeli;bt74124:
Neso, meni je to sto pises simpaticno, zanimljivo, provocira da i sama nesto napisem
ako ti smeta popularnost :D samo reci

Petranče, rekao bih da nisi smaračica iako znaš da ga pošteno zakomplikuješ. Ja sam ovde počeo da pišem u zez stilu jer sam odmalena udaren mokrom čarapom po glavi.
Meni lično niko ne smeta, pa ni Layla, ali me je malo trglo to što onaj ko nema hrabrosti da napiše bilo šta nekome soli pamet.
Meni ne smetaju kritike, tebi sam to pokazao, i svako ima pravo da se prebaci na drugi post ako mu trenutni ne odgovara.
Zato, budi mi vredna pa se gledamo ovde.

lejla.al.dbuni;bt74152:
I ti mislis da je ovaj tekst "duhovit"?
Napisala sam dosta toga,pa obrisala..upravo zbog ljudi na ovom Blogu..
Moji komentari na pojedine postove mogu se i dalje procitati(nisu obrisani),pa ako te ne mrzi prelistaj ih..iz njih mozes da vidis da li sam kompetentna za takvo sto,odnosno da li me mozes"uvaziti"..
Iskreno,to mi i nije bitno,ako vec mozes da se osetis prozvanim da reagujes, a da te niko nije pomenuo u kontekstu posta.
Na ovome zavrsavam polemiku sa tobom.
Čemu srdžba,zar Vam je kultura dijaloga tako tesko stivo da ne mozete mirno reci ono sto zelite!?
Iz Vasih recenica izbija bes,ljutite se na moju reakciju koja je dosla"iako me niko nije pomenuo u kontekstu teksta"...Nesto ste prevideli.Ni Vas niko nije pomenuo pa ste odreagovali.Vase pravo,naravno.Ja ga uvazavam,mogli biste i Vi moje.
P.S.Ovim ne zavrsavam polemiku sa Vama,jer ja nikad ne bezim...Najlakse je ispaliti otrovnu strelicu i pobeci!

U sta se pretvori tvoja bajka Neso?Ccc..u bojno polje...Ala si ga zakuvao i zakomplikovao svaka ti cast.
A sto se tice maste...braca Grim za tebe su bebe.
U svakom slucaju zaplet ti je fantastican i samo nastavi da nas uveseljavas.Uzivanje je citati te, neponovljiv :klap::klap:si

Braća Grim su za mene amateri jer ja uzimam u obzir i grešnu prirodu ljudsku. Inače mrzim zvaničnu istoriju, pa samim tim i bajke koje je idealizuju. Pozabaviću se tim problemom u novom postu.
I zahvaljujem se što si mi nahranio sujetu, baš je nešto bila gladna. :okok:

Back