Rast i razvoj macaka - Pitanje

lady ds

Obećava
Poruka
71
Moja macka je krajem maja omacila 3 maceta. Prva dva je omacila bez problema a sa trecim je imala problem tako sto ga je bas tesko omacila. To mace je nekako od rodjenja imalo probleme. Rodjeno je sa razlicitom bojom ociju. Od samog pocetka je nekako bolesljivo i njega bas posebno negujem i pazim.
Medjutim nekako imam utisak da je nekako ostalo bas malo. Kao da se nije razvilo. Sva tri maceta isto hranim ali je ovo nekako ostalo bas maleno. Da li neko zna zasto je to tako? Inace je zenka u pitanju.

Inace je veselo i lepo jede ali me nekako to brine.Cesto ima i problem sa stolicom. Zasto je ostalo tako sicusno a ima 7 meseci? Ova dva druga maceta izgledaju normalno tj. imaju normalnu kilazu. I samo da napomenem da ih hranim isto.

Не разумем се много у мачке, али могуће да слабије расте због проблема које је имала када се родила, можда није ништа озбиљно, а можда и јесте, најбоље је одвести код ветеринара.

I moja macka ( bese to pre ohoho godina ) kada se omacila imala je problema sa jednim macetom. Mada koliko sam imao prilike da zakljucim, macke osete kada je je mace koje treba da omaci "problematicno". Moja je npr omacila 5 macica, ne secam se pol koji j bio od svakog al jedno mace je rodjeno slepo, tacnije to sam kasnije ukapirao. Oci mu nisu bile razvijene, licile su na klikere, bez zenica. To mace npr nije htela da "oslobodi", pojede placentu ili kako li se vec zove ono u cemu mace ispadne kada se omaci.Morao sam ja da ga vadim napolje. I on je u pocetku imao problema da nabaci kile i da raste, nijepratio razvoj ostalih macica al ipak je doziveo 11godina. Na kraju sam morao da ga uspavam jer su mu burezi prestali da rade.

Mislim da nemas razloga za brigu. Odnesi ga do nekog veterinara i mozda je pametno da mu kupis neku posebnu hranu sa dodatnim proteinima i vitaminima.

Moja macka je krajem maja omacila 3 maceta. Prva dva je omacila bez problema a sa trecim je imala problem tako sto ga je bas tesko omacila. To mace je nekako od rodjenja imalo probleme. Rodjeno je sa razlicitom bojom ociju. Od samog pocetka je nekako bolesljivo i njega bas posebno negujem i pazim.
Medjutim nekako imam utisak da je nekako ostalo bas malo. Kao da se nije razvilo. Sva tri maceta isto hranim ali je ovo nekako ostalo bas maleno. Da li neko zna zasto je to tako? Inace je zenka u pitanju.

Inace je veselo i lepo jede ali me nekako to brine.Cesto ima i problem sa stolicom. Zasto je ostalo tako sicusno a ima 7 meseci? Ova dva druga maceta izgledaju normalno tj. imaju normalnu kilazu. I samo da napomenem da ih hranim isto.

Ako maca ima jedno plavo oko, obrati pažnju na njen sluh, jer postoji šansa da je gluva na uvo koje se nalazi na toj strani na kojoj je plavo oko.

A maca bi trebala da bude ok ako se pravilno brineš o njoj. Moja mačka je pre par godina omacila 4 mačeta, od kojih je jedna ženkica isto tako bila slabašna, bolešljiva i plašljiva, a i često je imala proliv. Jednostavno smo njoj posvećivali više pažnje, pazili kako i koliko jede i čuvali da joj ostali mačići ne pojedu svu hranu i da je vidiš sada... prava mala lepotica... :D... mada je ostala sitnija od ostalo troje.
Kontam da je to tvoje mačence ostalo tako sitno zato što kao malo nije dobijalo dovoljno hrane od mame... verovatno se rodilo slabije od ostalih, pa nije bilo dovolno snažno da se bori sa njima oko hrane... da je rođeno u prirodi verovatno bi uginulo...

Mislim da nemaš razloga za brigu, nisu sve mačke jednake veličine, neke su baš sitne ali to nije nikakav problem. Moj savet je da joj daješ malo vitamine za mačke sa kalcijumom nekoliko dana za redom.......povremeno, naravno sve to mora da prati jača ishrana......drugim rečima meso. Samo od toga napreduju i dobijaju na kilaži. Tako radi barem jednom mesečno..
Inače najvažnije od svega je da bude vakcinisano, to nije bačena para.......čišćenje od parazita se podrazumeva.
Saveti za mačke

Back