Распуст

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Има ли неке активности у вашем граду коју ће ваше дете упражњавати? типа--школа пливања, јахања или нешто слично?
Leti obično postoji ekološki program DKC na beogradskim ostrvima, ali će ove godine sve biti potopljeno :(

Nzm, sve ti zavisi od toga šta ti deca volU.

Ja sam uglavnom u tim godinam bivao na selu, a ako ne na selu, ondaK sam po ceo dan jurio za loptom. :D

Ovo za bazern je ok. Kažem sve ti zavisi od dece.

- - - - - - - - - -

Pa to je trend. Bolje da počne sa 15. Ali malo, ako je žensko da ne pije pivo. Može vino, da napravi špricerčić, možda dunjovača. Najgore to, ne pije, al' se posle odvali k'o siroče.

I mora se znati granica. Ne ono, pratim druga/icu, a on/a iskusni pijanac. :mrgreen:

ja vala
kad setim kod nas
glavna stavar za ribe je bila
od osmog pa posle dalje
bambus i djus votkica vikendom
bre ludilo ne znaju desu od 1 pića
učila se deca kako priliči

Срећан почетак распуста деци у ужој Србији
лепо се одморите

:vatromet::orkestar:

у Војводини распуст почиње у среду
:ortakinje::ortaci::ortaci2::ortaci3:

Šta kažete na ovu vest, da li vam se sviđa ovakav školski kalendar?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...a-se-februarski-raspust-odmor-i-tokom-januara

Vraća se februarski raspust, odmor i tokom januara
Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji imaće raspust u školskoj 2015/16. godini umesto u januaru, tokom februara, kako je nekada bilo u našim školama

Много им цепкају годину...

Мало, мало па неки распуст.

Ево то сада у јануару, па у фебруару...

Таман се уведу у ред и почну да уче, ево распуста, улење се...

Опет се привикну на обавезе, ево опет распуста...

Na sajtu škole u koju idu moja deca piše prloćeni raspust od 29.4. do 3. 5. dakle 3 radna dana + vikend
(1. maja 2016. je Pravoslavni Uskrs )
27. marta je Katolički Uskrs
...tako da ćemo,izgleda. ove šk. godine prolećni raspust imati iz dva dela ( u Vojvodini, ,) 0d 25 - 28.3 i od 28.4 (ili 29.4 ..?). do 3.5.
na sajtu škole piše od29.4. na sajtu ministarstva prosvete piše od 28.4.
http://www.mpn.gov.rs/prosveta/kalendari/kalendar-os-2015/

Kako će biti,videćemo.

pa da li se dva slobodna dana zbog praznika, zovu raspust????

Сад све зову распустом, сваки слободан дан.

Него, мене нешто друго занима.

Зашто деца одрађују екскурзије, зар то није део наставног плана и програма?

Додуше, раније је било, јер смо ми на екскурзијама стварно обилазили значајнија места и учили нешто.

Сад их воде у Јагодину да виде Музеј воштаних фигура и Аква парк.

Можда има логике да одрађују, с обзиром на то да је више дружење него настава.

stvarno ne znam za ekskurzije. kol'ko mi je poznato bile su deo redovnog kalendara i nisu se odradjivale...
ali verovatno znas da se nastavniku ne priznaje radno vreme koje provede u skoli, a da nije sa djacima na casu. (priznaje se, ali se drugacije boduje) pa onda manjak casova i cuda... i sve to moraju da istrpe i djaci i nastavnici, zato sto ljudi u ministarstvu koriste digitron i kalendar po malo, a mozak ni malo...
mozes li na primer da objasnis cemu sluze - cas slobodnih aktivnosti, i pogotovo - cas odeljenskog staresine za decu od prvog do cetvrtog razreda?
osim stranog jezika i izbornih predmeta svaki cas je vec COS, a cas slobodnih aktivnosti je izum za medalju!

stvarno ne znam za ekskurzije. kol'ko mi je poznato bile su deo redovnog kalendara i nisu se odradjivale...
ali verovatno znas da se nastavniku ne priznaje radno vreme koje provede u skoli, a da nije sa djacima na casu. (priznaje se, ali se drugacije boduje) pa onda manjak casova i cuda... i sve to moraju da istrpe i djaci i nastavnici, zato sto ljudi u ministarstvu koriste digitron i kalendar po malo, a mozak ni malo...
mozes li na primer da objasnis cemu sluze - cas slobodnih aktivnosti, i pogotovo - cas odeljenskog staresine za decu od prvog do cetvrtog razreda?
osim stranog jezika i izbornih predmeta svaki cas je vec COS, a cas slobodnih aktivnosti je izum za medalju!

Ја мислим да ни у министарству више не знају шта да рачунају на том калкулатору z:cry:

А све преко леђа деце...

Подгрејана тема, али нема везе, опет имамо вести.

Опет се уводи јесењи распуст, а зимски се скраћује, па се тај део додаје пролећном.

Ко разуме, схватиће.

Ja ne razumem ništa oko tih raspusta.
To 2-3 dana ne računam u raspust. To su meni praznici.

A što se tiče aktivnosti na raspustu, to je totalna katastrofa.
Nigde nikog nema, sva deca su na selu sa bakama i dekama, moji imaju babe i dede ovde u gradu pa se šaltaju malo kod jednih sede za kompom pa malo kod drugih sede za kompom. :sad2:

Ja ne razumem ništa oko tih raspusta.
To 2-3 dana ne računam u raspust. To su meni praznici.

A što se tiče aktivnosti na raspustu, to je totalna katastrofa.
Nigde nikog nema, sva deca su na selu sa bakama i dekama, moji imaju babe i dede ovde u gradu pa se šaltaju malo kod jednih sede za kompom pa malo kod drugih sede za kompom. :sad2:

Ма, распуст ваљда подразумева да дете има макар две недеље да се опусти.

Сад су им скратили тај зимски, и праве резанце од распуста.

Као продужени викенд.

Да не причам да је ова моја у 3. разреду само један дан имала 4 часа, осталим данима по 5.

Сад ће у 4. вероватно имати по 6.

Ја јој говорим како је то нормално, а у себи кувам :evil:

Back