Rasprodali sve lopate

Ko zarađuje na prodaji lopata?

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Posle snega koji neprestano pada sledi raščićavanje belog pokrivača ispred ulaza domova, ali "otkopavaja" vozila.
Međutim, ako pak, nekome nije ostala lopata od prethodne zime, spremni prodavci su obezbedili razne modele, po cenama za svačiji džep.
U ponudi su plastične, metalne, PVC, u različitim bojama i veličinama, a mogu se naći i one kojima se skida drška.
Za čišćenje većih površina ima i lopata sa ručnim plugom, a one su nešto skuplje od običnih. Pored lopata, tražene su i metlice, čija je cena oko 100 dinara, dok su one veće duplo skuplje.

"Evo već je podne, a ostali smo bez ijedne lopate. Od subote je prava navala, ljudi su kupovali osim lopata i metlice, tečnost za vetrobrane, imali smo i nešto džakova soli, a i to je otišlo", kaže prodavac jedne farbare.

"Sa novim padavinama koje su najavili, koliko sutra, očekujemo da će ljudi opet kupovati"

Na pijacama lopate koštaju od 500 do 1.000 dinara. U poljoprivrednim apotekama mogu se naći one manje za 300, a veće i kvalitetnije od 500, pa čak i za 1.400 dinara.

"TEMPO" svojim kupcima nudi lopate za 700 dinara, a "Dis" za samo 289 dinara. U prodavnicama "Uradi sam" osim lopata čija se cena kreće od 399 do 699 dinara, ima i strugača leda za 499 dinara, a industrijska so u džaku od 25 kilograma staje 425 dinara.

Za lopate sa ručnim plugom treba izdvojiti 2.199 dinara, koliko koštaju u "Merkuru". Kraći PVC modeli, pogodni za gepek automobila, prodaju se u "Houm centru" za 369 dinara.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=11&nav_id=668188

Ko prodaje lopate od naših političara?:lol:

Ko kupuje tolike lopate? Svake godine ista priča. U zgradi u kojoj stanujem, kupili smo lopate pre 10 godina i ništa im ne fali.
Verovala ili ne,opštinske uprave ih kupuju.Ostalo im je viška novca,pa se plaše da će im biti skresan budžet (jer im ne treba onoliko koliko dobijaju).Radio sam u jednoj firmu,od koje su opštine kupovale sve i svašta (lično sam se uverio da im to ne treba) čim dođe Decembar...

Treba prepoznati pravi trenutak za biznis. To je velika umetnost. Na primer oko osmog marta cveće ide ko ludo. Uvek se nešto prodaje dobro.

Imam mnogo biznis ideja al trebaju pare sve to da se realizuje. Na primer toalet papir se proizvede u bojama neprijateljske zastave. To bi išlo ko ludo. Ili toalet papir sa likom nekog političara. Ili tajkuna, pošto raja mrzi bogataše.

Poslednja izmena:
Verovala ili ne,opštinske uprave ih kupuju.Ostalo im je viška novca,pa se plaše da će im biti skresan budžet (jer im ne treba onoliko koliko dobijaju).Radio sam u jednoj firmu,od koje su opštine kupovale sve i svašta (lično sam se uverio da im to ne treba) čim dođe Decembar...

A '98. pred bombardovanje je kupljen ogroman broj lopata (govorim o državnoj uparvi). Pored onog kompleta sa maskom, dužili su nas i sa lopatom. Verujem i da je na lokalu tako bilo.

Kao sto su se pre nekoliko godina na Visoj elektrotehnickoj skoli prozori menjali u decembru. Otprilike ovako 10og su poceli, pa su za 7 dana sve zavrsili. Spiskaj sve pare, udri, ne pitaj, nista ne sme da ostane na racunu... jer mi pirane necemo opet da dobijemo to isto, necemo imati razlog da se bunimo za povisicu :roll:

Ko kupuje tolike lopate? Svake godine ista priča. U zgradi u kojoj stanujem, kupili smo lopate pre 10 godina i ništa im ne fali.

Mi smo prosle godine kupili jednu... zgradnu... lopatu i to je to. Stara vise nije tako korisna, vrh se iskrivio. Stara je trajala ihahaj, bar 10 godina, prethodnu ne pamtim. Ova moderna... ne cini mi se da ce toliko da potraje :roll:

"TEMPO" svojim kupcima nudi lopate za 700 dinara, a "Dis" za samo 289 dinara. U prodavnicama "Uradi sam" osim lopata čija se cena kreće od 399 do 699 dinara, ima i strugača leda za 499 dinara, a industrijska so u džaku od 25 kilograma staje 425 dinara.

Kucni saveti (ako su formirani :roll: ) imaju pravo na besplatnu so za oko zgrade. Ne bas na neogranicenu kolicinu, ali dzakce-dva nije problem.

Млађа је главни дистрибутер, а лопате продаје Ђилас:zper:

mladjan-dinkic-600-x-5811.jpg

Vojska :D

Dok ozbiljne drzave kupuju vojsci najsavremenije oruzje, mi nasim vojnicima kupujemo lopate.

Da si bio u vojsci znao bi čemu tamo služe lopate, al šta ćeš kad nisi
A i zabole te sve tačke ograničenja imao i Aca Šiptar, ministar vojni.
A šuška se da se vadio na fimozu i mlatarao kožurom na pregledu

Šta kažeš, slatka, prvi vlasnik, prva farba?
Pa kad ste svi seljaci u toj zgradi pa čekate da neko drugi očisti.
Ili bar da odlopata svoj automobil pa da se iznenadite sa slobodnim mestom i konačno uparkirate.

Back