Rasprodaja vojske

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nexus 6:
Ja@ti:
Nexus 6:
he, he, he...da se ukine vojska...
pa kako da ukines nesto sto kontrolise drzavu...

Djindjica su ubili zato sto je trebalo da vojska padne pod civilnu kontrolu, a dozvolice da je neko ukine...smesno...
bogami, za vas je beba bas autoritet, svaka cast

Boze sacuvaj...

ali, nekako rezonujem...bolje i on nego Legija...mada, kako za koga...

Here Here !! Razmisljaj malo ja@ti, lutko moja... :oops:

Headhunter:
Nexus 6:
Ja@ti:
Nexus 6:

Djindjica su ubili zato sto je trebalo da vojska padne pod civilnu kontrolu, a dozvolice da je neko ukine...smesno...

Boze sacuvaj...

ako treba da se bira tj.ako bi moglo, ne bih da mi bilo ko od njih utice na moj lutkasti mozak :wink:

Ja@ti:
Headhunter:
Nexus 6:
Ja@ti:
Nexus 6:

Boze sacuvaj...

ako treba da se bira tj.ako bi moglo, ne bih da mi bilo ko od njih utice na moj lutkasti mozak :wink:

osim Popoviceve verzije Djindjicevog ubistva, u koju ne verujes, postoji samo Legijina i Kostunicina da je Djindjic ubijen jer je dilovao drogom i da je nekog zajeb'o i eto zato su ga ubili...

pa sad...u koju ti tacno verujes...

ili postoji nesto trece...na primer ono veoma popularno: "vreme ce pokazati"...ali to bas i nije odgovor...

ZASTITA U MIRU I RATU

Rod atomsko-biolosko-hemijske odbrane (ABHO) nosilac je planiranja, pripremanja, organizovanja i neposredni izvrsilac odredjenih zadataka protivnuklearnog, protivhemijskog i protivbioloskog obezbedjenja (PNHBOb) Vojske Srbije i Crne Gore. Njegova osnovna uloga je opremanje i osposobljavanje Vojske Srbije i Crne Gore za organizaciju i sprovodjenje PNHBOb i obavljanje strucnih specijalistickih zadataka nuklerne, hemijske i bioloske (NHB) kontrole i radioloske, hemijske i bioloske (RHB) dekontaminacije. Odlucujuci je faktor i ima kljucnu ulogu u resavanju problema nastalih upotrebom nuklearnog, hemijskog i bioloskog (NHB) oruzja u ratu. Osim toga, osposobljava se i oprema za zadatke obezbedjenja VSCG od nuklearnih i hemijskih (NH) udesa u miru i saradjuje po tom osnovu sa institucijama u zemlji pri sanaciji udesa na siroj teritoriji Srbije i Crne Gore.

Osnovni zadaci PNHBOb jesu: pravovremeno otkrivanje pocetka upotrebe NHB oruzja, pouzdano i brzo obavestavanje i dalje pracenje nastale opasnosti, preduzimanje mera zastite i uklanjanje posledica nastalih upotrebom NHB oruzja. Realizuje se kroz opste i posebne mere. Pravovremena, potpuna i pouzdana NHB kontrola i obavestavanje o NHB opasnosti jedinica VSCG i civilnog stanovnistva uslov su efikasne zastite i uklanjanja posledica.

Kontrola (NHB) ostvaruje se radioloskim, hemijskim i bioloskim (RHB) izvidjanjem, obavestavanjem, meteoroloskim osmatranjem, laboratorijskim analizama i kontrolama, te racunsko-analitickim poslovima, dozimetrijskom kontrolom i kontrolno-zastitnom sluzbom(KSZ).

Dekontaminacija (RHB) izvodi se odgovarajucim metodama, koriscenjem sredstava i materija za dekontaminaciju, radi uklanjanja radioloskih cestica, razgradjivanja bojnih otrova i unistavanja bioloskih agenasa.

Rod ABHO sa uspehom ostvaruje svoju ulogu zahvaljujuci opremljenosti savremenim sredstvima, autonomnosti u obavljanju zadataka i visokoj obucenosti jedinica ABHO.

Transformacijom VSCG obavljene su odredjene promene i u rodu ABHO. U pocetnoj fazi grupisane su jedinice ABHO na operativnom i strategijskom nivou, cime je omogucena njihova elasticnija upotreba na tezistu borbenih dejstava u skladu sa neprijateljevim razmerama i metodama upotrebe NHB oruzja. Postojeca organizacijsko-formacijska struktura jedinica ABHO, uz opremljenost savremenim sredstvima naoruzanja i vojne opreme i uz potrebnu osposobljenost kadra, osnovne su vrednosti roda ABHO i preduslov za uspesno funkcionisanje i obavljanje namenskih zadataka.

Dostignuti stepen razvoja NHB oruzja i metoda njegove primene, te uloga tog oruzja u doktrinama savremenih armija, zahtevaju osposobljenost jedinica, komandi i ustanova Vojske Srbije i Crne Gore za vodjenje rata i u uslovima kada neprijatelj upotrebljava sredstva za masovno unistavanje. Da bi rod ABHO uspesno izvrsavao svoje zadatke, insistira se na obuci koja je specificna s obzirom na karakter ove vrste oruzja, upotrebu imitatora i kontaminanata. Njeni sadrzina i intenzitet se sve vise odredjuju prema ambijentu koji nastaje na bojistu u ratnim uslovima i zahtevima za obezbedjenje VSCG od NH udesa u miru.

Uz organizacijsko-formacijske promene roda tece i proces osavremenjivanja sredstava i opreme ABHO, s tezistem na modifikaciji, razvoju i opremanju sredstvima koja ce obezbediti brzu i pouzdanu NHB kontrolu opasnosti i uspesno uklanjanje posledica primene NHB oruzja. Na taj nacin se obezbedjuje potrebna zilavost vidova, rodova i sluzbi na dejstva savremenih oruzja. Programi za istrazivanje, razvoj i osavremenjivanje sredstava ABHO usmereni su na oblasti ratne dozimetrije i radiometrije, tehnicke, nuklearne i protivhemijske zastite. Uspesno se razvijaju sredstva novije generacije kao sto su fonicna zastitna maska sa priborom za uzimanje vode, visenamenski zastitni ogrtac, moderna radiometrijska laboratorija, automatski hemijski detektor i drugo.

Strucno specijalisticko skolovanje kadra roda ABHO realizuje se u Skolskom centru ABHO u Krusevcu.

Dan roda atomsko-biolosko-hemijske odbrane je 28. septembar.

Nexus 6:
Ja@ti:
Headhunter:
Nexus 6:
Ja@ti:
Nexus 6:

Boze sacuvaj...

osim Popoviceve verzije Djindjicevog ubistva, u koju ne verujes, postoji samo Legijina i Kostunicina da je Djindjic ubijen jer je dilovao drogom i da je nekog zajeb'o i eto zato su ga ubili...

pa sad...u koju ti tacno verujes...

ili postoji nesto trece...na primer ono veoma popularno: "vreme ce pokazati"...ali to bas i nije odgovor...
e ljudi moji, lepo ne moze da se prodje bez pominjanja kostunicinog imena, dok je djiki bio ziv njega su vezivali za imena iz podzemlja a sada vidim tu istu tendenciju sto se konstunice tice, ja bih da cujem istinu, za promenu :wink: sto se samog popovica tice, covek je iz mog kraja i potpuno je jasan, dovoljno je da se vidi

Cinjenica je da smo kao vojna "sila",pri samom dnu svetske rang liste.Vojna tehnologija datira jos iz 60-tih godina proslog veka,tako da ne bi smo bili u stanju da izvojevamo bilo kakve rezultate u slucaju ratnih dejstava sa Swazyland-om na rpimer,a da ne pricam o Americi.
Avijacia je u takvom stanju da imamo nekih krseva od kojih su sest u voznom stanju,cak ni tih sest ne mozemo da pokrenemo usled ne dostatka goriva.
pa sam se zapitao,kome jos treba takva vojska,i da li se gradjani Srbije osecaju bezbednim porek te vojske?!
Zakljucak je takav da je vojska u takvom stanju samo ne trosku drzave.
Da li bi najbolje resenje bila rasprodaja celokupnih sredstava,ukidanje vojske...ratovi su prosli.novih nece biti...a moze nesto da se stavi i u budzet drzave. :D

GLE STA NAM RADE............

Cinjenica je da smo kao vojna "sila",pri samom dnu svetske rang liste.Vojna tehnologija datira jos iz 60-tih godina proslog veka,tako da ne bi smo bili u stanju da izvojevamo bilo kakve rezultate u slucaju ratnih dejstava sa Swazyland-om na rpimer,a da ne pricam o Americi.
Avijacia je u takvom stanju da imamo nekih krseva od kojih su sest u voznom stanju,cak ni tih sest ne mozemo da pokrenemo usled ne dostatka goriva.
pa sam se zapitao,kome jos treba takva vojska,i da li se gradjani Srbije osecaju bezbednim porek te vojske?!
Zakljucak je takav da je vojska u takvom stanju samo ne trosku drzave.
Da li bi najbolje resenje bila rasprodaja celokupnih sredstava,ukidanje vojske...ratovi su prosli.novih nece biti...a moze nesto da se stavi i u budzet drzave. :D

Nije to bas dobro,jer sa chakijom ce mnogo da te boli :mrgreen:

Ja sam za to da se vojska rasformira. I da se policija rasformira. I da se ljudima oduzme lično vatreno i hladno naoružanje. I da im se vežu ruke i noge. I da čekamo ko će prvi krenuti na nas. Sposobni će se snaći i u toj situaciji, a ovi iz gornjih postova će imati priliku da se pokaju pre nego li ih prikolju.
I nemoj neko da priča da u modernom svetu nema potrebe za ratovanjem. Utopija nije RL.

nema ni amerika potrebe da ratuje po svetu pa ipak to nemilice cini.cudno je kako najdemokratskija zemlja na svetu koja se svimsilama bori za mir..pod svim silama podrazumeva i nuklearno oruzje..nakon cije upotrebe bi sigurno zavladao mir na zemlji..vecni mir//amin:lol:

Back