Raspored prostorija - plan

gost 424003

Iskusan
Poruka
5.015
Sta mislite o ovome?

20210105_145838.jpg

Dvije kockice su 1cm iliti 1 metar. :D ovo bi bila prepravka starijeg stana kome je dnevna manja (uza) a sobe su vece, ne postoji drugo kupatilo vec ostava u kuhinji i mislim da je hodnik jos veci.

Sta mislite o ovome?

Pogledajte prilog 831342

Dvije kockice su 1cm iliti 1 metar. :D ovo bi bila prepravka starijeg stana kome je dnevna manja (uza) a sobe su vece, ne postoji drugo kupatilo vec ostava u kuhinji i mislim da je hodnik jos veci.
Pa ok je, standardno da kažem...Ja živim u kući, pa mi je malo drugačiji osećaj za prostor, raspored...u smislu veličine, rasporeda, broja prostorija itd...
I, iako su svi u fazonu jednog bloka kod dnevni boravak-trpezarija-kuhinja dela...meni je to bezveze...mrzim mirise i smradove iz kuhinje kad se šire po dnevnoj sobi, ili još gore spavaćem bloku (a šire se, kakav god aspirator da imaš)...pregradi, razdvoji to na neki način...u satnu je to malo težeznam, ali opet...

Sta mislite o ovome?

Pogledajte prilog 831342

,,,ovaj tlocrt ti je funkcionalniji od drugog iako su suštinski isti,,,a prostor kuhinje od dnevnog boravka pokušaj da rešiš na ovaj način,,,
IMG_20210105_205243785~3.jpg

,,,klizni žleb može da bude usečen direktno u parket mada i ovako nije loše,,,

,,,ovaj tlocrt ti je funkcionalniji od drugog iako su suštinski isti,,,a prostor kuhinje od dnevnog boravka pokušaj da rešiš na ovaj način,,,
Pogledajte prilog 831545
,,,klizni žleb može da bude usečen direktno u parket mada i ovako nije loše,,,
Ne znam da nije mala soba 3x3.5, 3x4 djeluje mnogo bolje, na drugom crtezu je manji hodnik, da se ne gubi previse na njemu...nesto ne bih to odvajao (dnevnu i kuhinju), stavi se manja napa ako moze ili nema kuvanja hrane sto se osjeca.

Ne znam da nije mala soba 3x3.5, 3x4 djeluje mnogo bolje, na drugom crtezu je manji hodnik, da se ne gubi previse na njemu...nesto ne bih to odvajao (dnevnu i kuhinju), stavi se manja napa ako moze ili nema kuvanja hrane sto se osjeca.
,,,ok je to što kažeš ali harmonika ili klizna vrata neće ti oduzeti nimalo prostora , a da ipak odvojiš kuhinju od dnevnog boravka , bar možeš da ostaviš neoprano posuđe,,,samo da ne zaboravim , kuhinja ti komunicira sa balkonom, tamo bi mogao da otvoriš mali prozor na kipanje,,,

,,,ok je to što kažeš ali harmonika ili klizna vrata neće ti oduzeti nimalo prostora , a da ipak odvojiš kuhinju od dnevnog boravka , bar možeš da ostaviš neoprano posuđe,,,samo da ne zaboravim , kuhinja ti komunicira sa balkonom, tamo bi mogao da otvoriš mali prozor na kipanje,,,
Zasto bih odvajao to dvoje? Ne vidim razlog.

Ne bih dirao balkon, fenomenalan je, dosta je visok sprat i samo bih makao metalnu ogradu a stavio staklo i po podu keramiku...pravo mjesto za odlutati kad je fino vrijeme, ne bih da ga pokvarim prozorom.

Mada me je malo smorilo razmisljanje o napi, moguce da nema ventilacije, ne znam.

Ne bih dirao balkon, fenomenalan je, dosta je visok sprat i samo bih makao metalnu ogradu a stavio staklo i po podu keramiku...pravo mjesto za odlutati kad je fino vrijeme, ne bih da ga pokvarim prozorom.

Mada me je malo smorilo razmisljanje o napi, moguce da nema ventilacije, ne znam.
,,,tvoj prostor tvoje zadovoljstvo , za odvajanje i otvaranje malog prozorčića samo mišljenje o praktičnosti ništa drugo , živ mi bio i organiziraj prostor kako tebi najbolje odgovara,,,veruj mi , biće potrebe od vizuelne podvojenosti prostora i prozorčića,,, :ok:

Sta mislite o ovome?

Pogledajte prilog 831342

kakav ti je raspored u kuhinji i kupatilu? jesi li sve izracunao?

i sta ti je to? kuca,štala,stan na spratu,koji,susedi...

kakav ti je raspored u kuhinji i kupatilu? jesi li sve izracunao?

i sta ti je to? kuca,štala,stan na spratu,koji,susedi...
12. sprat, susjedi su sa desne strane kod kuhinje, kupatila.

Kupatilo 3x2.5 sa odvojenim dijelom za bojler i masinu, tus kabina 1.5x1.5 nacrtana na drugoj slici...sve je okvirno i skica i razmisljanje.

Kuhinja 4.5m duzine sa zubima na krajevima, nacrtana.

Odvaja se po potrebi, recimo kad se sprema hrana, kuva, prži.. dodju ti gosti a supruga upravo sprema nešto u kuhinji. Kao što reče @Manga Hilux nekad ostane blagi nered u kuhinji i trpezariji a to riješiš jednim potezom, harmonikom.
Može se umjesto harmonike postaviti klizna vrata, sa blago zamućenim staklima.. uglavnom dobrih rešenja ima.
Recimo, pričaš sa prijateljima a žene se raspričale.. :mrgreen: dobar razlog za odvajanje.. :hahaha:

Odvaja se po potrebi, recimo kad se sprema hrana, kuva, prži.. dodju ti gosti a supruga upravo sprema nešto u kuhinji. Kao što reče @Manga Hilux nekad ostane blagi nered u kuhinji i trpezariji a to riješiš jednim potezom, harmonikom.
Može se umjesto harmonike postaviti klizna vrata, sa blago zamućenim staklima.. uglavnom dobrih rešenja ima.
Recimo, pričaš sa prijateljima a žene se raspričale.. :mrgreen: dobar razlog za odvajanje.. :hahaha:
Jes', pa da je zatvorim u kuhinji da se osjeca odbaceno...ne, sve je jedan prostor. Sudje se pere na vrijeme ili se stavi u masini za pranje. Ako ne mozemo svi fino da pricamo onda se ubuduce okupljamo po lokalima, odvojeno.

Ako mi se svide mogucnosti, da.
zasto ti je ta dnevna mala,
tu imas skoro 30 mq,
a oblik ti je optimalan za to sto si hteo,
kuhinja, trpezarija i dnevna u jednom,
ja tu ne bih puno dirala, bespotrebno,
3 metra sirine je dovoljno
jedino ona vrata na sobi 1,
pomerila bi ih do vrata od sobe 2,
a vrata za dnevnu skroz prosirila,
bez vrata, samo veliki otvor,
i jos jedan mali wc
predsoblje mozes vizuelno da podelis,
i u delu pred dnevne stavis jedan kauc
pa je i to neka sobica onako,...
to je moje misljenje, meni je raspored ok

zasto ti je ta dnevna mala,
tu imas skoro 30 mq,
a oblik ti je optimalan za to sto si hteo,
kuhinja, trpezarija i dnevna u jednom,
ja tu ne bih puno dirala, bespotrebno,
3 metra sirine je dovoljno
jedino ona vrata na sobi 1,
pomerila bi ih do vrata od sobe 2,
a vrata za dnevnu skroz prosirila,
bez vrata, samo veliki otvor,
i jos jedan mali wc
predsoblje mozes vizuelno da podelis,
i u delu pred dnevne stavis jedan kauc
pa je i to neka sobica onako,...
to je moje misljenje, meni je raspored ok
Mozda je samo uska, mislim da je malo 3m za sirinu...mozda i nije, moram jos da razmislim.

Mozda je samo uska, mislim da je malo 3m za sirinu...mozda i nije, moram jos da razmislim.
ja sam sebi planirala sa 3d programom,
ako budem imala vremena sledecih dana
pa cu probati da napravim,
a ne znam kako bi stavio namestaj u ogromnoj prostoriji
kako si nacrtao skoro 5 sa 5,
samo za kauce,
ne znam sta bi tu sve trpao,
osim da je namestaj neki antikvitetski ogroman,
mozda je samo stvar ukusa,
ja volim manje, nekako je udobnije i toplije

ja sam sebi planirala sa 3d programom,
ako budem imala vremena sledecih dana
pa cu probati da napravim,
a ne znam kako bi stavio namestaj u ogromnoj prostoriji
kako si nacrtao skoro 5 sa 5,
samo za kauce,
ne znam sta bi tu sve trpao,
osim da je namestaj neki antikvitetski ogroman,
mozda je samo stvar ukusa,
ja volim manje, nekako je udobnije i toplije
Pa ono da tv nije na 2m udaljenosti nego na recimo 4 i da ima mjesta za trosjed+dvosjed+fotelju+tabure a da nisu nabijeni nego normalno rasporedjeni, eventualno neka polica sa knjigama ili dzidzamidzama sa strane, neko cvijece, nesto...

Back