Raspodela

Uzmi jos goru varijantu , sta znaci onaj koji je stabilan treba da bude toliko zatrpan sranjima, i mukama, dok onaj ebivetar pored njega moze samo da kaze, ma boli me tuiki i da nastavi da smrce..

Uzmi jos goru varijantu , sta znaci onaj koji je stabilan treba da bude toliko zatrpan sranjima, i mukama, dok onaj ebivetar pored njega moze samo da kaze, ma boli me tuiki i da nastavi da smrce..
sudba kleta
možda je sujeveran narod u pravu da nosiš grehe predaka tj na tebe račun pao da platiš
bog je milostiv i daje muku najjačem :think:

Svakome je raspodeljeno onoliko muke koliko moze podneti..

Ima li vece religiozne sprdnje od ove?
Hrabri plivaju i u talasima...a strašljivi se boje i plićaka.

Nije to sprdnja...ako hoćeš sam breme da nosiš, kad tad ćeš osetiti neke posledice...dok mudar u startu prebaci na Hrista...
Nema problema dok ih sam sebi ne napraviš...

Nije ovo prva izreka iz religije katolicke ili pravoslavne koja je urnebesna, tj bukvalno kaze ako si budala ti budi odgovoran ako si pametn, pusti svakog da pije kazne koje zasluzi, a ti izvuci dupe i uzivaj u svojoj pameti sebicno...

Posto ja pravoslavlje shvatam i ako gledam sire, na dosta mesta se vidi da ima drustveni karakter, to ne upada u tu drustvenu logiku...

I odmah me podseti na skup pogresno shvacenih religioznih izreka, npr najpoznatija je dobro se dobrim vraca, koja je pogresno tumacenje izjave dobar se dobrima vraca....
Totalno razlicit karakter i smisao izjave..

evo jednog zanimljivog filma na tu temu

Svakome je raspodeljeno onoliko muke koliko moze podneti..

Ima li vece religiozne sprdnje od ove?
Na osnovu Biblije, nista nije predodredjeno niti sudjeno.
Tako ni muke a ni kolicina.
Covek je sam kovac svoje buducnosti.
Bog mu je sve opcije omogucio.
To sudjeno ili da ti je Bog odredio kolicinu muka, nije hriscanstvo vec Islami neki drugi.
A neki hriscani su to preuzeli od njih ali ne svi, nije im Bog to rekao.
Ali gori su ovi antiteisti sto se izrugavaju a ne znaju da to nije hriscansko ucenje.

Poslednja izmena:

Back