raspodela sreće

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
jasno je da je doživljaj sreće
krajnje individualan i često iracionalan
neki veruju da uvek postoji neka ravnoteža
ili bar da svi dobijemo jednake karte
pa zavisi kakvi smo igrači
dok je neki fatalistički shvataju
pa krivicu nalaze i sudbinskim uticajima
tema je više filozofska ali, po vašem iskustvu
koliko se sreća gradi, koliko dobija a koliko zaslužuje?
i još važnije pitanje - zašto tako sumanuto
vagamo i poredimo koliko je mi imamo
i da li je naša veća i dli bar dovoljna od drugih?

Koliko daješ toliko će ti se vratiti.
Dobro i nizvodno bačeno, uzvodno se vraća.

Uradjeno Zlo se vraća tebi ako si srećan,
a deci i unucima ako nisi, ili ako je greh velik.

I ne pomažu katolički fazoni,
platiš nešto crkvi, odmoliš "Ave Marija" i sve je OK.

pa ne uporedjuejm bas ono u fazonu ko zna zasto je to dobro ako mi se nesto lose desi..jesam pametniji i mudriji posle losih epizoda ali opet ne srecniji ili pozitivniji..sve u svemu srecan sam sto ostadoh normalan na pravom putu cvrsto na zemlji

Ako nisi rodjen pod sretnom zvijezdom , mozes da se ebes , mada sam pristalica toga da se covjek mora zestoko boriti . Sjecam se kad sam se zabavljao sa
djevojkom iz Bosne . Daleko je stanovala jer sam ja bio u Slavoniji i takve je veze tesko odrzavati .Sama mi je pricala da je imala udvaraca iz svoje ulice .
Cak se nije usudjivao da je pita da izadju na pice , vec je dolazio njenoj mami i donosio poklone , al uglavnom kad ova nije kod kuce . Ovaj bio iz bogate
familije , a imao i posao i stan u Zagrebu . Ja i djevojka se voljeli a o ovom udvaracu mi pricala kroz smijeh .Al on bio favorit roditelja i mnogobrojne rodbine
i pocese se meni desavati neprijatne stvari . I mic po mic i ona na nagovor svojih mene sutne zbog ovog sonje . Tog tipa sam mrzio jedno vrijeme , mada a nisam
nikad vidio .Dobio je ono sto sam najvise volio , a nije se morao ni boriti . To mi je bilo najgore , a zelio sam da se jednom pogledamo u oci .
Ebem ti i pravdu i srecu ! Nisam je nasao do danasnjeg dana !

ako smo sretjni onda nishta ne vagamo niti je mjerimo

jer smo sretjni

градњом се заслужи.
пореди ко нема.
таман је као и живот, ни + ни -.

Sreća je nešto nemerljivo i stvar ličnog doživljaja pojednca. Često nismo ni svesni da nas ona okružuje kroz neke sitnice i male stvari, primetimo tek onda kada je izgubimo. Srećan je onaj koji ume to da prepozna.

Karte nisu iste za svakoga, kao ni šanse, ali zato svako ima izbor i mogućnost da od toga što ima na raspolaganju gradi onako kako želi i misli da treba i da iskoristi ili ne, šansu kada mu se ukaže.

A vaganje i uporedjivanje sreće je često netačna računica, jer je širok spektar onoga što je čini, ne može se staviti na tas i meriti. A i da može, onda bi na taj tas trebalo staviti i sve ono što tek sledi i što će se desiti, što je nemoguće. Tako da se opet vraćamo na ono da je sreća nešto što je nemerljivo. :aha:

Ako nisi rodjen pod sretnom zvijezdom , mozes da se ebes , mada sam pristalica toga da se covjek mora zestoko boriti . Sjecam se kad sam se zabavljao sa
djevojkom iz Bosne . Daleko je stanovala jer sam ja bio u Slavoniji i takve je veze tesko odrzavati .Sama mi je pricala da je imala udvaraca iz svoje ulice .
Cak se nije usudjivao da je pita da izadju na pice , vec je dolazio njenoj mami i donosio poklone , al uglavnom kad ova nije kod kuce . Ovaj bio iz bogate
familije , a imao i posao i stan u Zagrebu . Ja i djevojka se voljeli a o ovom udvaracu mi pricala kroz smijeh .Al on bio favorit roditelja i mnogobrojne rodbine
i pocese se meni desavati neprijatne stvari . I mic po mic i ona na nagovor svojih mene sutne zbog ovog sonje . Tog tipa sam mrzio jedno vrijeme , mada a nisam
nikad vidio .Dobio je ono sto sam najvise volio , a nije se morao ni boriti . To mi je bilo najgore , a zelio sam da se jednom pogledamo u oci .

Pa stvarno te bije baksuz.
Ili... kad su uspeli da je nagovore, da li to bila
prava ljubav sa njene strane?

vidis, ja na to nikad ne bih posle svega sto se deslio gledala kao na njegovu srecu..
pre na svoju..
srecna sto sam na vreme videla da me taj neko ne voli dovoljno da bi se za mene borio..
ljubav bila samo sa jedne strane sarvas..tvoje..
kad neko voli, planine pomera!

Back