Raspala se britanska funta

Samareli

Aktivan član
Poruka
1.043
The pound, a unit of sterling and the currency used in the United Kingdom, has seen an enormous drop in its foreign exchange rate. Sterling is now at its weakest against the US dollar since 1985 due to low trading levels and increased borrowings while inflationary levels are increasing.
https://economictimes.indiatimes.co...ofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst

Britancima bas ne ide u poslednje vreme. Kraljica umrla, privreda hita ka dugoj recesiji a funta se raspada. Tako je to kada misli da si jos neki faktor a onda ti neko pokaze da nisi.

The pound, a unit of sterling and the currency used in the United Kingdom, has seen an enormous drop in its foreign exchange rate. Sterling is now at its weakest against the US dollar since 1985 due to low trading levels and increased borrowings while inflationary levels are increasing.
https://economictimes.indiatimes.co...ofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst

Britancima bas ne ide u poslednje vreme. Kraljica umrla, privreda hita ka dugoj recesiji a funta se raspada. Tako je to kada misli da si jos neki faktor a onda ti neko pokaze da nisi.
Samo je dinar stabilan na inflaciju od preko 100% :P

Samo je dinar stabilan na inflaciju od preko 100% :P
I kuna.

pUDwTQUIe9pXT9TT.jpeg

IMG_20220802_165929.jpg

:heart2: :heart2: :heart2:

Slazem se.
Kuna ce da pogine za Euro.
Pitanje je samo koliko ce to kostati gradjane i drzavne poreznike u Hr.
Iskreno, prestao sam razmisljati o svemu tome.
Ostaje cinjenica, iako zalosna, da je za Hrvatsku najprosperitetnije da bude nekakav protektorat velikih, zapadnoeuropskih drzava.
Sto prije ljudi to shvate, tim bolje.
Mozda zvuci defetisticki, ali tako je kako je.

Iskreno, prestao sam razmisljati o svemu tome.
Ostaje cinjenica, iako zalosna, da je za Hrvatsku najprosperitetnije da bude nekakav protektorat velikih, zapadnoeuropskih drzava.
Sto prije ljudi to shvate, tim bolje.
Mozda zvuci defetisticki, ali tako je kako je.
I nisi jedini.Mnogi Hrvati na moje teško gađenje,identično razmišljaju.
Tako ste i živeli 1000 godina.
Kratak period slobode,hrvatski narod je iskoristio za uništenje srpskog naroda.I to bi bilo sve.
Neke je stvari bolje ne menjati.
Vratićete se na ono mesto na kom ste i bili pre koje kakvih Jugoslavija.Vi svojim mi svojim putem.Sad se znamo.Neka vas tamo.

Slazem se.
Kuna ce da pogine za Euro.
Pitanje je samo koliko ce to kostati gradjane i drzavne poreznike u Hr.
U globalu su zadovoljni.
1€=7,53 kn
I mirna glava.
Pragmatični su oni.
Ako evro propadne,propašće novac od 500.000.000 ljudi.Pa kad svima propadne nek propadne i njima.
E sad.
To što će neko u tom propadanju da slomi ruku a neko da pogine,figurativno,to je druga priča.

I nisi jedini.Mnogi Hrvati na moje teško gađenje,identično razmišljaju.
Tako ste i živeli 1000 godina.
Kratak period slobode,hrvatski narod je iskoristio za uništenje srpskog naroda.I to bi bilo sve.
Neke je stvari bolje ne menjati.
Vratićete se na ono mesto na kom ste i bili pre koje kakvih Jugoslavija.Vi svojim mi svojim putem.Sad se znamo.Neka vas tamo.
Ja tu ne mogu nista.
Bog te pozivio i srecu ti dao, kako tebi pozelio, tako mi se vratilo.
Jedina utjeha mi je sto vjerujem u reinkarnaciju i nadam se da cu u iducem zivotu odabrati neku ljepsu lokaciju, daleko od Bosnjaka, Hrvata i Srba.

Euro je mrtav samo mu jos nisu javili.
Cudi me da Hrvati nisu odlozili prekazak na 💶 u najgorem mogucem trenutku kad se valuta rusi zajedno sa EUropskiM gospodarstvom.
A ne mogu.Slabo se tu šta nekakav patriotski blok pita.Sve to vuče Plenković i HDZ koji su gospodari Hrvatske.
Ko da se i u Srbiji Vučić šta pita.
Sve su to kolonije sa kolonijalnim namesnicima.
Jedino raspad EU i totalna propast može dovesti do slobode.
Prevedeno na ulični jezik.
Srbija je u blatu šutira je i pljuje ko kako stigne onako u prolazu.
Hrvatska je kao pijana k.urva koju j.ebu po dvojica trojica za neku sitnu lovu.
To je cela priča.I to je cela istina.
Sve ostalo su pričice za narod.Gluposti i laž.
To je to.
I niko tu sada više ništa ne može.
Sada treba da se desi nekakav opšti totalni slom da bi se i mi i oni povratili u neko normalno stanje.Najveći problem je što i mi i oni imamo nekakve sukobe interesa oko teritorija.
Što se ostalih tiče.Nebiti su.

Ja najiskrenije.Čuvam,švajcarske franke i američke dolare.Imam neku zanemarljivu cifru i u evrima.
Dinar će biti stabilan dok je Vučić na vlasti.Možete ko ima dinare da sačekate Januar otprilike i kupite evro najpovoljnije.
Cene će rasti.Veštački rastu.Dokle god narod bude kupovao.Kad narod prestane da kupuje.I kad se sve svede na brašno,ulje,mast,šećer.Onda će cene početi da padaju.Kad će to u Srbiji biti ne znam.Srpski privrednik je repata životinja.Alav na pare kao ljudožder.
U Hrvatskoj će se to pre desiti nego u Srbiji.
Mnogo se teško živi u Srbiji.

Ja najiskrenije.Čuvam,švajcarske franke i američke dolare.Imam neku zanemarljivu cifru i u evrima.
Dinar će biti stabilan dok je Vučić na vlasti.Možete ko ima dinare da sačekate Januar otprilike i kupite evro najpovoljnije.
Cene će rasti.Veštački rastu.Dokle god narod bude kupovao.Kad narod prestane da kupuje.I kad se sve svede na brašno,ulje,mast,šećer.Onda će cene početi da padaju.Kad će to u Srbiji biti ne znam.Srpski privrednik je repata životinja.Alav na pare kao ljudožder.
U Hrvatskoj će se to pre desiti nego u Srbiji.
Mnogo se teško živi u Srbiji.

A зашто се и цена Злата срозала?

Back