Raspad zivota

Ово је уводни пост.
Хајде да пробамо да причамо о себи, а да не оговарамо како комшилук кука нама, а ми кукамо по форуму о комшилуку који кука нама... z;)

Vanda, sve ti je to povezano :)
Kako reaguju jednina probleme drugih .. mnogo puta od toga zavisi i kako će osoba rešiti probleme, tj. od toga na kakav će "sluh" naleteti u okolini; negi drugačije ne mogu da "prerade" to što im se desilo, ako ne ispričaju sve potanko svojoj okolini, pa i više puta.

Ово је уводни пост.
Хајде да пробамо да причамо о себи, а да не оговарамо како комшилук кука нама, а ми кукамо по форуму о комшилуку који кука нама... z;)

Vanda,

nisam imala nameru da ogovaram, niti da skrećem sa teme. O ovome sam pisala zato što mislim da ljudi nekad nisu realni u svojim procenama raspada života i da nekad prekidanje može da bude također pomoć u takvim situacijama.

Vanda,

nisam imala nameru da ogovaram, niti da skrećem sa teme. O ovome sam pisala zato što mislim da ljudi nekad nisu realni u svojim procenama raspada života i da nekad prekidanje može da bude također pomoć u takvim situacijama.

Извини, није се конкретно на тебе односило, сви смо кренули у том смеру, и ја исто!
Твој пост се случајно нашао пре цитата, који сам свакако хтела да поставим. z:kiss:

Ово је уводни пост.

... prvo sto ja uradim kad sam u problemu je da ne progovaram ako nemam sta pozitivno ili konstruktivno da kazem...nista nemam od toga sto cu sama sebi staviti etiketu nesrecne osobe...vise volim da preuzmem sopstvenu odgovornost za sopstvene probleme od tudje podrske ili saosecanja

... prvo sto ja uradim kad sam u problemu je da ne progovaram ako nemam sta pozitivno ili konstruktivno da kazem...nista nemam od toga sto cu sama sebi staviti etiketu nesrecne osobe...vise volim da preuzmem sopstvenu odgovornost za sopstvene probleme od tudje podrske ili saosecanja

Е, то јесте валидан одговор. z:)
Наравно, свима нам је преко главе ,,дежурних кукача'', али негирање ни свог ни туђег проблема не води ничему.
И реагујемо различито.

Извини, није се конкретно на тебе односило, сви смо кренули у том смеру, и ја исто!
Твој пост се случајно нашао пре цитата, који сам свакако хтела да поставим. z:kiss:

Sve je OK.

Ono što bi htela da podvučem je to da ona uvek sama reši svoj problem.

A tako mi i treba kad se motam oko nogu iskusnih forumašica, velika je šansa da će me neko nagaziti, ili ću se u opštoj gužvi nekom namestiti.z:lol:

... pozitivni ljudi se uvek trude da vide i svoje i tudje teske zivotne periode kao vredno iskustvo

:worth::zag:samo mi cudno sto se po nama uvak osuje paljba..iako i dalje ne postoji konkretan primer teskog perioda kao ni konkretno skretanje sa sustinskog problema na vece patnje..a ja rekoh da ima na tinejdzerima ista tema gde se raspada zivot zato sto devojku ostavi decko..za to rekoh da je preuvelicavanje..a neko mi opet ubaci reci u usta

:worth::zag:samo mi cudno sto se po nama uvak osuje paljba..iako i dalje ne postoji konkretan primer teskog perioda kao ni konkretno skretanje sa sustinskog problema na vece patnje..a ja rekoh da ima na tinejdzerima ista tema gde se raspada zivot zato sto devojku ostavi decko..za to rekoh da je preuvelicavanje..a neko mi opet ubaci reci u usta

Za nekoga je to dovoljno...ne mozes biti u tudjoj kozi pa suditi o tome sta je preuvelicavanje. Nisu svi podjednako stabilni.

Za nekoga je to dovoljno...ne mozes biti u tudjoj kozi pa suditi o tome sta je preuvelicavanje. Nisu svi podjednako stabilni.

Ne sudim samo cu se nasmejati..ajde opet da dam primer hollywoodskih snobova koji voze u pijanom stanju u drogiraju se..vrshljaju i misle da imaju neke probleme..onda ih uhapse i posalju na dobrotvorni rad gde se opamete kad vide sta su pravi problemi beskucnika ili invalida..dakle to nisam ja izmislio..to su cinjenice da vecina nikad ne spozna mnogo vece probleme i za takve ne zelim imati razumevanja

Ne sudim samo cu se nasmejati..ajde opet da dam primer hollywoodskih snobova koji voze u pijanom stanju u drogiraju se..vrshljaju i misle da imaju neke probleme..onda ih uhapse i posalju na dobrotvorni rad gde se opamete kad vide sta su pravi problemi beskucnika ili invalida..dakle to nisam ja izmislio..to su cinjenice da vecina nikad ne spozna mnogo vece probleme i za takve ne zelim imati razumevanja

Не виде они, Џорџи, да има већих проблема других људи, него су ОНИ тада у већем проблему, схвате да их качи закон.
Кад би сами они били бескућници или инвалиди, видели би да има већих проблема.

Poslednja izmena:
"Raspad" života je baš teška reč (ili ja sve bukvalno shvatam:lol:). Često mi se dešavalo da zapadnem u probleme koji su mi u tom ttrenutku delovali strašno. Pre izvesnog vremena sam počela probleme da delim na rešive i nerešive.

Sa reševim se suočim, pa gde pukne da pukne. Par ličnih primera : prekid veza, davanje otkaza na poslu...Bilo mi je teško, sa tim momcima, ili u tim firmama.. onda sam rekla - ebote, pa ja ovo mogu da zaustavim kad god poželim, samo treba da kažem da mi je dosta. Tako je i bilo.z:)

Što se tiče nerešivih... strašno patim jer neke stvari ne mogu da promenim. Ne mislim na : želela bih da sam milioner i imam kuću na Bahamima, zašto nemam? već na zdravstvene probleme sa kojima se suočavaju meni jako drage osobe, a niko im ne može pomoći. z:( To je nerešiv problem i mnogi će sigurno reći - šta se ti sekiraš zbog toga, ali mi ipak izuzetno teško pada z:(

pa evo ja bash prozivljavam raspad..i uzasan je osecaj,uzasan,kad ti se,pa buducnost obrushava...tj urushava..i to tvojom krivicom..
dodje mi da se samoubijem sad odmah.
ne razumem kako sam dozvolila sebi da budesm spektator u svom zivotu mesecima i da ne ucestvujem,kao da moj zivot nije moja stvar,i sad kad se sve sakupilo,ono shto sam trebala mesecima da se zbrinem...

Pazljivo citam vase postove,pa na neke i da odgovorim..

Andreavk
U jednom od prethodnih postova rekla si da nisam postavila problem..Namerno nisam stavila problem,jer moj problem nije tipa ostavio me decko,niti sto nisam milioner,niti sto nem kucu na Bahamima,malo je kompleksniji i da kazem jedan od njih je neresiv (smrtni slucaj),ostali su resivi ali su kompleksni.E sad nisam htela da iznosim problem,jer ovaj forum je zaista koristan,ali nije psihoterapeut,niti to ocekujem :) Vec sam samo zelela da vidim kako drugi ljudi prolaze kroz neke svoje situacije,faze,raspade...Obozavam psihologiju kao nauku,i zato sam krenula u jedno malo istrazivanje..

georgejune
Iskreno,izvinjavam se ako sam temu postavila u pogresni kutak,trazila sam po forumu,ali ta tema iz tinejdzera daleko je udaljena od ove moje.Ako neko od moderatora smatra da tema ne pripada ovom kutku,slobodno premestite..

Raisa
Drzi se! Sto kaze neko gore,sto te ne ubije ojaca te,nadam se da spadas u stabilne i po prirodi cvrste osobe i da ces prevazici sve probleme,ne gledaj u proslost,bitna je samo buducnost.Proslost je takva kakva je i trudimo se da je ispravimo u buducnosti...Govorim iz nekog licnog iskustva,jer ja jos uvek zivim u proslosti i to me strasno jede iznutra kao neki crv..

Back