Распад у СПО

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Danica Drašković optužuje ministra za dijasporu
Srećković mi šalje preteće poruke
Petak - 11.11.2011
Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića, optužila je Srđana Srećkovića, potpredsednika te stranke i ministra vera i dijaspore, da joj je slao preteće poruke!

Ona u razgovoru za „Alo!“ tvrdi da su joj sa nepoznatog pripejd broja, za koji je policija istragom utvrdila da je bio aktiviran u Srećkovićevom mobilnom telefonu, stizale poruke u kojima su Draškovići, kako kaže, optuživani za uništavanje stranke!
-Na moj mobilni telefon su počele da pristižu preteće poruke u kojima nepoznati pošiljalac mene i Vuka optužuje za upropašćavanje SPO i konstatuje da će se stranka raspasti ako se hitno nešto ne preduzme protiv nas. Poručivano mi je takođe da se sklonim iz stranke i ne utičem na njen rad. Od direktorke „Beogradskog sajma“ Snežane Miljanić sam saznala da i ona dobija slične poruke, koje se odnose na tobože loš rad tog preduzeća. Kada smo prijavili policiji, posle nedelju dana smo dobili nezvaničan odgovor da su poruke poslate sa telefona u vlasništvu Ministarstva vera i dijaspore u kojem se nalazila pripejd kartica. Kada je policija potom ušla u to ministarstvo, potvrđeno nam je takođe nezvanično da se ta kartica u momentu slanja poruka nalazila u telefonu ministra Srđana Srećkovića - tvrdi za „Alo!“ Danica Drašković.
Prema njenim rečima, o slučaju su obavešteni direktor policije Milorad Veljović i njegovi saradnici, a do zvaničnog obaveštenja ko je pošiljalac poruka kako bi protiv njega poveli zakonski postupak bilo je nemoguće doći. Iz policije joj je rečeno da se obrati kabinetu predsednika Borisa Tadića.

- Prema našim informacijama, slični pamfleti koji su napisani u ovim porukama nuđeni su redakcijama mnogih medija. Pre mene, slične poruke je dobijao potpredsednik stranke Aleksandar Jugović i otkriveno je da je iza njih stajao bivši član SPO Miroslav Milutinović - kaže gospođa Drašković.
Međutim, ministar Srećković za „Alo!“ tvrdi da su optužbe koje je Danica Drašković iznela na njegov račun - gluposti!
- To je toliko smešno da ne zaslužuje komentar! Ona (Danica Drašković) može da priča šta hoće, ali je činjenica da sam ja u izvršnoj vlasti najeksponiraniji funkcioner stranke i činim sve što mogu da SPO ojača i ispuni programske ciljeve zbog kojih smo osnovani - kaže Srećković.
Na pitanje da li je Draškovićevoj slao poruke uznemirujućeg sadržaja, o čemu se vodi policijska istraga, ministar kaže:
- To su gluposti, prvi put čujem za to i nije moj nivo da o tome govorim. Predsednika stranke mogu da pozovem u svakom trenutku i kažem mu ukoliko imam neke zamerke i nema potrebe za drugačijim vidom komunikacije. Uostalom, ovo je 21. vek - kaže Srećković.
Upitan da li će sa Draškovićevom razgovarati o njenim motivima za ovako teške optužbe, on dodaje:
- Šta ima s njom da pričam?! S Vukom ću razgovarati ako je gospođa zaista to izjavila - poručuje ministar.
Kako „Alo!“ saznaje u vrhu MUP-a, o nesvakidašnjem incidentu se vodi istraga, a slučaj je policiji prijavio jedan od visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove.

Srđan ne dolazi u stranku

Prema našim saznanjima u vrhu SPO, Srećković već tri meseca nije kročio u stranku niti kontaktirao sa njenim predsednikom Vukom Draškovićem. On pak tvrdi da je na redovnoj vezi sa svojim liderom.
- Nije tačno! Imam normalnu komunikaciju sa Draškovićem - tvrdi Srećković.

Gojković: Ministar nije na liniji SPO

Žika Gojković, potpredsednik SPO, tvrdi da su mnogi članovi stranke dobijali anonimne poruke slične onima koje je dobijala Dana Drašković.
- Mnogo ljudi je dobilo takve poruke, a tek posle smo na osnovu podataka iz policijske istrage čuli da su dolazile sa Srećkovićevog telefona - kaže predsednik vojvođanskog odbora SPO, koji je optužio Srećkovića da je naklonjeniji DS-u nego sopstvenoj partiji. On dodaje da ministar već dugo ne sprovodi politiku SPO.

http://www.alo.rs/politika/43452/Sreckovic_mi_salje_pretece_poruke

Poslednja izmena od moderatora:
После оних "приказа", Драшковићевог код Оље Бећковић и Југовићевог на " да, можда, не" синоћ, Срећковић нема никакве потребе да било коме прети. Може само да се сакрије у какву " мишију рупу" да га срам не поједе и што је то што је због тога због чега је.

Дана Драшковић руши Срећковића?

Даница Драшковић, супруга председника Српског покрета обнове (СПО), пожалила се полицији да је протеклих дана неко узнемирава телефоном. Наводно се ради о министру вера и дијаспоре Срђану Срећковићу. Министар то негира.
- То је заиста смешно, ја сам озбиљан и одговоран човек који има пуно посла и немам времена да се бавим коментарисањем глупости - изјавио је за "Вести" Срећковић.

Како незванично сазнајемо, никаквог узнемиравања није било, већ је у питању борба за политичку превласт две фракције унутар Драшковићеве странке.

- Даница Драшковић наводно је узнемиравана са телефонског броја који припада Министарству вера и дијаспоре. Познато је да Срђан Срећковић није у добрим односима са Даницом и Александром Југовићем, сукоб траје дуже време и везан је за будућност странке и формирање коалиције пред изборе. Због тога се и прави афера. Такозвано узнемиравање може послужити као мотив да се Срећковић смени са свих државних и партијских функција - сазнају "Вести" у врху СПО.

Каквим се све методама служи стари удбашки кадар у СПО-у...ови догаћаји још у већој мери бацају сумњу на званичну верзију ''Ибарске магистрале и ''Атентата у Будви'' да је неко озбиљно хтео да убрише ову жгадију са лица земље одавно би Вук мирисао љубичице одоздо.

Danica Drašković optužuje ministra za dijasporu
Srećković mi šalje preteće poruke
Petak - 11.11.2011
Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića, optužila je Srđana Srećkovića, potpredsednika te stranke i ministra vera i dijaspore, da joj je slao preteće poruke!

Ona u razgovoru za „Alo!“ tvrdi da su joj sa nepoznatog pripejd broja, za koji je policija istragom utvrdila da je bio aktiviran u Srećkovićevom mobilnom telefonu, stizale poruke u kojima su Draškovići, kako kaže, optuživani za uništavanje stranke!
-Na moj mobilni telefon su počele da pristižu preteće poruke u kojima nepoznati pošiljalac mene i Vuka optužuje za upropašćavanje SPO i konstatuje da će se stranka raspasti ako se hitno nešto ne preduzme protiv nas. Poručivano mi je takođe da se sklonim iz stranke i ne utičem na njen rad. Od direktorke „Beogradskog sajma“ Snežane Miljanić sam saznala da i ona dobija slične poruke, koje se odnose na tobože loš rad tog preduzeća. Kada smo prijavili policiji, posle nedelju dana smo dobili nezvaničan odgovor da su poruke poslate sa telefona u vlasništvu Ministarstva vera i dijaspore u kojem se nalazila pripejd kartica. Kada je policija potom ušla u to ministarstvo, potvrđeno nam je takođe nezvanično da se ta kartica u momentu slanja poruka nalazila u telefonu ministra Srđana Srećkovića - tvrdi za „Alo!“ Danica Drašković.
Prema njenim rečima, o slučaju su obavešteni direktor policije Milorad Veljović i njegovi saradnici, a do zvaničnog obaveštenja ko je pošiljalac poruka kako bi protiv njega poveli zakonski postupak bilo je nemoguće doći. Iz policije joj je rečeno da se obrati kabinetu predsednika Borisa Tadića.

- Prema našim informacijama, slični pamfleti koji su napisani u ovim porukama nuđeni su redakcijama mnogih medija. Pre mene, slične poruke je dobijao potpredsednik stranke Aleksandar Jugović i otkriveno je da je iza njih stajao bivši član SPO Miroslav Milutinović - kaže gospođa Drašković.
Međutim, ministar Srećković za „Alo!“ tvrdi da su optužbe koje je Danica Drašković iznela na njegov račun - gluposti!
- To je toliko smešno da ne zaslužuje komentar! Ona (Danica Drašković) može da priča šta hoće, ali je činjenica da sam ja u izvršnoj vlasti najeksponiraniji funkcioner stranke i činim sve što mogu da SPO ojača i ispuni programske ciljeve zbog kojih smo osnovani - kaže Srećković.
Na pitanje da li je Draškovićevoj slao poruke uznemirujućeg sadržaja, o čemu se vodi policijska istraga, ministar kaže:
- To su gluposti, prvi put čujem za to i nije moj nivo da o tome govorim. Predsednika stranke mogu da pozovem u svakom trenutku i kažem mu ukoliko imam neke zamerke i nema potrebe za drugačijim vidom komunikacije. Uostalom, ovo je 21. vek - kaže Srećković.
Upitan da li će sa Draškovićevom razgovarati o njenim motivima za ovako teške optužbe, on dodaje:
- Šta ima s njom da pričam?! S Vukom ću razgovarati ako je gospođa zaista to izjavila - poručuje ministar.
Kako „Alo!“ saznaje u vrhu MUP-a, o nesvakidašnjem incidentu se vodi istraga, a slučaj je policiji prijavio jedan od visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove.

Srđan ne dolazi u stranku

Prema našim saznanjima u vrhu SPO, Srećković već tri meseca nije kročio u stranku niti kontaktirao sa njenim predsednikom Vukom Draškovićem. On pak tvrdi da je na redovnoj vezi sa svojim liderom.
- Nije tačno! Imam normalnu komunikaciju sa Draškovićem - tvrdi Srećković.

Gojković: Ministar nije na liniji SPO

Žika Gojković, potpredsednik SPO, tvrdi da su mnogi članovi stranke dobijali anonimne poruke slične onima koje je dobijala Dana Drašković.
- Mnogo ljudi je dobilo takve poruke, a tek posle smo na osnovu podataka iz policijske istrage čuli da su dolazile sa Srećkovićevog telefona - kaže predsednik vojvođanskog odbora SPO, koji je optužio Srećkovića da je naklonjeniji DS-u nego sopstvenoj partiji. On dodaje da ministar već dugo ne sprovodi politiku SPO.

http://www.alo.rs/politika/43452/Sreckovic_mi_salje_pretece_poruke

ЈАООООООО, ја прочитао: распад у СПО - Даница Драшковић - Срећковић ми шаље цвеће:rotf::rotf::rotf:

Срећковић добио опомену пред искључење из СПО

Председништво Српског покрета обнове упозорило је вечерас потпредседника Срђана Срећковића да спроводи политику странке, јер ће у супротном против њега бити покренут дисциплински поступак који повлачи искључење.
Потпредседник СПО Жика Гојковић изјавио је да је за ту одлуку гласало 18 чланова Председништва, док су два била против.
"Срећковић је добио последње упозорење да заступа политику СПО, 18 чланова Председништва је гласало за ту одлуку, док је двоје било против, од којих је један био Срђан Срећковић", рекао је Гојковић и додао да је против те одлуке била и функционерка странке Сања Чековић.
Срећковић, који је министар вера и дијаспоре, није хтео да коментарише одлуку Председништва странке. Он је рекао да за сада неће да говори о тој одлуци, али је најавио да ће можда то учинити за неколико дана.
Гојковић је навео да је писање појединих медија о ситуацији у странци у протеклим данима донело додатну забуну у чланству СПО. "Одговорно тврдим да ниједан страначки функционер, као ни Одбор није иступио из странке, нити је незадовољан страначком политиком када је у питању однос према Косову и Метохији и однос према ЕУ", рекао је Гојковић.
Према његовим речима, СПО и ЛДП су направили покрет "Преокрет" који има све више присталица, а уз податак да ниједан члан нити Одбор није напустио странку, то најбоље демантује писања медија.

Poslednja izmena:
POTPREDSEDNICA SPO OSULA PALJBU
SANJA ČEKOVIĆ: VUČE, SVIMA JE MUKA OD TEBE!

(0)
Ponedeljak, 14. Novembar, 2011.| Autor: Gordana Raković
Sednica SPO trajala pet sati, a rasprava zbog LDP zamalo se završila tučom

BEOGRAD - Zamalo tuča!
Burna sednica Predsedništva Srpskog pokreta obnove (SPO), koja je juče trajala više od pet sati, za javnost se završila saopštenjem da „stranka neće podržavati gubitničku kosovsku politiku“, ali se iza zatvorenih vrata vodio rat.
Prema saznanjima Kurira, u nekim momentima atmosfera je bila toliko zagrejana da umalo nije došlo do tuče!

- Predsednik stranke Vuk Drašković optužio je potpredsednika Srđana Srećkovića da zastupa stavove DS, a ne SPO. Ovaj mu je odgovorio da nije obavestio članove stranke o saradnji sa Čedom Jovanovićem, već da su funkcioneri za to saznali iz novina. Srećković je pozvao da se u Skupštini glasa za Vladinu deklaraciju o Kosovu. Vuk je odgovorio da to nije tačno i nije dozvolio da se raspravlja o zaključcima koji su poslati medijima, pa je izglasano da poslanici SPO prilikom glasanja o deklaraciji budu uzdržani - kaže naš izvor iz SPO.

Prepirka se vodila i između Draškovića i potpredsednice Sanje Čeković, koja je u sedište stranke došla sa Srećkovićem, potpredsednikom Zoranom Milenkovićem i predsednikom paraćinskog odbora SPO Draganom Mitićem.

- Pojavljivanje vas i Čedomira Jovanovića zajedno na televiziji izazvalo je tešku mučninu kod svakog člana SPO - rekla je Čekovićeva Draškoviću.
Pojedini članovi Predsedništva tražili su zasedanje Glavnog odbora, a Vuku su zamerili i „šurovanja s Nenadom Čankom“, potpisivanje peticije URS.
- Sednica je bila teška. Niko od članova nije tražio da ode iz stranke zbog zbližavanja sa LDP. Srećković je dobio nalog da sprovodi politiku SPO, inače će biti pokrenut disciplinski postupak - rekao je kratko Žika Gojković, potresednik SPO.

http://www.kurir-info.rs/vesti/sanja-cekovic-vuce-svima-je-muka-od-tebe-148332.php

SREĆKOVIĆU UPOZORENJE PRED ISKLJUČENJE IZ SPO

BEOGRAD - Predsedništvo Srpskog pokreta obnove upozorilo je večeras potpredsednika Srđana Srećkovića da sprovodi politiku stranke, jer će u suprotnom protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak koji povlači isključenje.

Uz Srećkovića samo Sanja Čeković

Potpredsednik SPO Žika Gojković izjavio je Tanjugu da je za tu odluku glasalo 18 članova Predsedništva, dok su dva bila protiv.
"Srećković je dobio poslednje upozorenje da zastupa politiku SPO, 18 članova Predsedništva je glasalo za tu odluku, dok je dvoje bilo protiv, od kojih je jedan bio Srđan Srećković", rekao je Gojković i dodao da je protiv te odluke bila i funkcionerka stranke Sanja Čeković.

Srećković, koji je ministar vera i dijaspore posle zasedanja nije hteo da komentariše odluku Predsedništva stranke. On je rekao Tanjugu da za sada neće da govori o toj odluci, ali je najavio da će možda to učiniti za nekoliko dana. Gojković je naveo da je pisanje pojedinih medija o situaciji u stranci u proteklim danima donelo dodatnu zabunu u članstvu SPO.

"Odgovorno tvrdim da nijedan stranački funkcioner, kao ni odbor nije istupio iz stranke, niti je nezadovoljan stranačkom politikom kada je u pitanju odnos prema Kosovu i Metohiji i odnos prema EU", rekao je Gojković.
Prema njegovim rečima, SPO i LDP su napravili pokret "Preokret" koji ima sve više pristalica, a uz podatak da nijedan član niti odbor nije napustio stranku, to najbolje demantuje pisanja medija.

Srećković: O odgovornosti odlučuje Glavni odbor, predsedništvo nema mandat

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković izjavio je večeras da o njegovoj odgovornosti može da raspravlja jedino Glavni odbor SPO-a na predlog predsednika stranke i uz podršku dvotrećinske većine, a da Predsedništvo stranke nema ovlašćenja da se o tome izjašnjava.

"Ukoliko Glavni odbor stranke donese odluku da moje aktivnosti i angažovanje u stranci ne zaslužuju podršku, to će onda značiti i moje napuštanje svih funkcija. Za sada nenadležni organi o tome ne mogu raspravljati", kazao je Srećković Tanjugu povodom upozorenja Predsedništva SPO-a da sprovodi politiku stranke, jer će u suprotnom protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak koji povlači isključenje.

"Kao potpredsednik stranke i jedan od retkih funkcionera koji je u teškim vremenima po stranku ostajao kada su mnogi otišli, očekujem da Glavni odbor stranke između dva sabora razgovara o Strategiji za budućnost stranke i odnosima sa drugim političkim partnerima", rekao je Srećković.

On je kazao da Predsedništvo SPO-a nema ovlašćenja da raspravlja o odgovornosti potpredsednika stranke i da jedino Glavni odbor može da donese takvu odluku. Na današnjoj sednici Predsedništva se, kako je rekao, nije raspravljalo o odgovornosti potpredsednika.

Srećković je kazao da je danas zatražio zakazivanje sednice Glavnog odbora koji je, kako je dodao, jedini nadležan da donosi strateške odluke vezane za budućnost stranke, među kojima su pitanje odnosa prema državnoj politici prema prema Kosovu i stvaranju partnerstava s političkim organizacijama.

On je rekao da se o potpisivanju programskog dokumenta "Preokret", koji su podržali i LDP i SDU, stranački organi SPO-a, odnosno Glavni odbor nije izjašnjavao.
"Od marta 2008, odlukom Glavnog odbora, strateški partner SPO-a je Demokratska stranka i smatram da je za budućnost stranke i od interesa da na izbornoj listi izađemo kao jedna moderna, profilisana, proevropska prozapadna desnica, u saradnji s demokratskom levicom koju predstavlja DS", kazao je Srećković.

On smatra i da kao deo vladajuće koalicije SPO treba da bude konstruktivan partner i da ne treba da odstupa od državne politike.

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/sreckovicu-upozorenje-pred-iskljucenje-iz-spo-148318.php

Vas yebe što glasovi liste Preokret idu evropskoj koaliciji

Zato će SNS imati 20%, a ZES ponovo 51%.

Otuda ova opsesija Miloševićevaca srpskim pokretom obnove

Не знам.
ти нам објасни ту опсесију...упућена си у ту тематику...па целу деценију си скандирала за Слобу и носила ружу у реверу...

а после избора, да ли на реверу правиш место за нови беџ?

zvornikdanas-sns.jpg

Него стара, осим што пљујеш измишљеш и фолираш, имаш ли неки коментар на ово одипање и хаос у СПО?

Back