Rašković Ivić: Novaković da se izvini i pokaje što je podržao Aleksića

Žižoč

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.329

Rašković Ivić: Novaković da se izvini i pokaje što je podržao Aleksića​

Betadanas 08:45 https://www.danas.rs/vesti/politika/raskovic-ivic-novakovic-da-se-izvini-i-pokaje/

Sanda Rakovic Ivic

Potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da je njen stranački kolega Borislav Novaković napravio veliku grešku kada je rekao da će podržati šefa poslaničke grupe NS Miroslava Aleksića ako se kandiduje za stranačkog predsednika i da bi zbog toga trebalo da se izvini.

„Ne znam šta mu je bilo da ovako postupi i da tako nešto izjavi. Pravo da vam kažem, gospodin Novaković je bio u dubokoj političkoj penziji, a upravo ga je (predsednik NS Vuk) Jeremić rehabilitovao. Očekujem njegovo izvinjenje i neku vrstu pokajanja za ovakav način ponašanja“, rekla je Rašković Ivić za list Politika.

Navela je da „ako imamo pameti i savesti i ako želimo dobro stranci i srpskom društvu, treba da ostanemo jedinstveni, potrebno je da se apetiti smanje, da gledamo kako da menjamo stvari nabolje u društvu“.

„Narodnoj stranci je mnogo dobro krenulo, mislim da u sadašnjem sastavu i samostalno možemo da pređemo pet odsto na izborima i zamolila bih sve moje kolege unutar stranke da o tome vode računa i da se ponašaju savesno“, rekla je Rašković Ivić.

Pročitajte još​

„Miroslav Aleksić faktički lider Narodne stranke“: Borislav Novaković najavio izbornu skupštinu za 22. oktobar

Rođena Zagrepčanka nije došla u Srbiju da bi političarenjem nešto doprinela našoj zemlji. Naprotiv. Zato ona sada podržava POZDERCA umesto Srbina Aleksića.

Jeremić je kompromitovan.

Aleksić da ide na kurs retorike.
Inače je veoma lep čovek.:)

Ali, i za Miloševića su babe pričale da je lep, pa smo postradali.
I za Tadića su babe isto pričale, pa nas je provukao kroz tranziciju kao bose po trnju.
Aleksić je lep, a ja sam dobra kandidatkinja za buduću babu.
Kad mi babe glasamo, mladi nayebu.

Pravo je pitanje šta SRI traži u Narodnoj stranci.

Ona, Ponoš i Jeremić su bili, pored činjenice da je u koaliciji sa đilasovcima, najveći gušitelji te opcije za koju sam već napomenuo da bi bez pomenutih kadrova i pogrešenog koalicionog partnera bila mnogo jača sa Gajićem i Aleksićem na čelu.

Ne može se skakutati na turbo novogodišnjem koncertu sa Dodigom i Bećkovićem i izigravati građanska opcija.

Rašković Ivić: Novaković da se izvini i pokaje što je podržao Aleksića​

Betadanas 08:45 https://www.danas.rs/vesti/politika/raskovic-ivic-novakovic-da-se-izvini-i-pokaje/

Sanda Rakovic Ivic

Potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da je njen stranački kolega Borislav Novaković napravio veliku grešku kada je rekao da će podržati šefa poslaničke grupe NS Miroslava Aleksića ako se kandiduje za stranačkog predsednika i da bi zbog toga trebalo da se izvini.

„Ne znam šta mu je bilo da ovako postupi i da tako nešto izjavi. Pravo da vam kažem, gospodin Novaković je bio u dubokoj političkoj penziji, a upravo ga je (predsednik NS Vuk) Jeremić rehabilitovao. Očekujem njegovo izvinjenje i neku vrstu pokajanja za ovakav način ponašanja“, rekla je Rašković Ivić za list Politika.

Navela je da „ako imamo pameti i savesti i ako želimo dobro stranci i srpskom društvu, treba da ostanemo jedinstveni, potrebno je da se apetiti smanje, da gledamo kako da menjamo stvari nabolje u društvu“.

„Narodnoj stranci je mnogo dobro krenulo, mislim da u sadašnjem sastavu i samostalno možemo da pređemo pet odsto na izborima i zamolila bih sve moje kolege unutar stranke da o tome vode računa i da se ponašaju savesno“, rekla je Rašković Ivić.

Pročitajte još​

„Miroslav Aleksić faktički lider Narodne stranke“: Borislav Novaković najavio izbornu skupštinu za 22. oktobar

Rođena Zagrepčanka nije došla u Srbiju da bi političarenjem nešto doprinela našoj zemlji. Naprotiv. Zato ona sada podržava POZDERCA umesto Srbina Aleksića.

Narodnoj stranci bi apsolutno najbolji potez bio da sutnu Pizderca u 3 lepe i da se ograde od njega potpuno. Ne mogu da verujem da neko ima iluzija da on moze nesto da postigne u politici.

Isto vazi za Tadica.

Jeremić je kompromitovan.

Inače je veoma lep čovek.:)

Ali, i za Miloševića su babe pričale da je lep, pa smo postradali.
I za Tadića su babe isto pričale, pa nas je provukao kroz tranziciju kao bose po trnju.
Aleksić je lep, a ja sam dobra kandidatkinja za buduću babu.
Kad mi babe glasamo, mladi nayebu.
Istina...

Kad budale izaberu budalu.
Sokrat nam je svima objasnio demokratiju. Dva čobana su važnija od jednog Sokrata. Pre više od dve hiljade godina...

Idiokratija u kojem svako glumi žrtvu i heroja...najgora vrsta demokratije.

Aleksić se pokazao više nego odličnim u rušenju truleži.

Ali smatram da pod hitno mora da počne da razmišlja o raščišćavanju i gradnji jer će ona uskoro biti imperativ a on se nametnuo kao ozbiljna alternativa tiraninu.

I ne mislim da mu je glavni adut ljepota već činjenica da je u mnoštvu kritičara hunte prepoznao i artikulisao ključne probleme bolje od ostalih.

Ne može se porediti sa Tadićem ni na koji način jer Tadić nije imao pojma šta priča.

Nema potrebe gospodična, jer je naš Srbin Aleksić odrešit i sasvim dobro govori. Vidi, ovde je nadmudrio i porazio pokvarenu Đilasovu novinarku - televizijsku voditeljku koja je u jutarnjem programu NoveS zadnjih nedelja baš vredna u pokušajima Đilasove televizije da se protesti miniraju "iznutra":

Nema potrebe gospodična, jer je naš Srbin Aleksić odrešit i sasvim dobro govori. Vidi, ovde je nadmudrio i porazio pokvarenu Đilasovu novinarku - televizijsku voditeljku koja je u jutarnjem programu NoveS zadnjih nedelja baš vredna u pokušajima Đilasove televizije da se protesti miniraju "iznutra":

Evo zašto će Jeremić da popije pedalu u sopstvenoj stranci. Ali avaj, i Aleksić je tu.

https://twitter.com/Introvertna1/status/1674844306329174027

Miniraju proteste i idu na koktele sa tiraninom kod Hila.

Evo zašto će Jeremić da popije pedalu u sopstvenoj stranci. Ali avaj, i Aleksić je tu.

aleksic je gdin za sve njih.
kako je naterao brnabicku da odvali ono za bebu ja goru stvar nism cuo otkad je broz umro da se neko tako isprosuo na javnoj sceni. to nije dno, to da zena kaze to je ispod dna.

malo je potrebno te primtivce naterati da pokazu pravo lice. vecina njih su iz teskih provincija ili dodjosi iz drugih republika bez obrazovanja, falsifikatima sredili da imaju srednje obrazovanje, jer sa osnovnom ne bi mogli u parlament, a tamo im je kaon kad rasprostu gunj na livadi i grickaju travke dok gledaju sarulju kako pase.

uzivancija. i jos im narod za to placa.

Samo jedno pitanje za gospon Aleksića,, Novakovića, Raškovićku i ostale ; da dođete na vlast da li će te biti odlučni da se naše devizne rezerve povuku iz stranih banaka ?

Ako odgovor nije potvrdan već; " pa ne znam , time ćemo ugroziti naš rejting ... naši partneri... trte mrte " onda su Kurta, razlika je samo estetska što svakako može biti dovoljno opravdanje ali to je kozmetika.

Poslednja izmena:
aleksic je gdin za sve njih.
kako je naterao brnabicku da odvali ono za bebu ja goru stvar nism cuo otkad je broz umro da se neko tako isprosuo na javnoj sceni. to nije dno, to da zena kaze to je ispod dna.

malo je potrebno te primtivce naterati da pokazu pravo lice. vecina njih su iz teskih provincija ili dodjosi iz drugih republika bez obrazovanja, falsifikatima sredili da imaju srednje obrazovanje, jer sa osnovnom ne bi mogli u parlament, a tamo im je kaon kad rasprostu gunj na livadi i grickaju travke dok gledaju sarulju kako pase.

uzivancija. i jos im narod za to placa.

Današnjim koktelom se urnisao ali načisto.

Ne postoji više na mapi civilizovanih ljudi.

Javno urla o Bjelovuku i monstruoznostima hunte a polujavno ide sa huntom na koktele.

Ovo nije samo kraj protesta i drugih iluzija već i onoga što sebe naziva demokratskom opozicijom.

Tu se vraćano na zamisli Srđana Noga.

Poslednja izmena:

Najzad jedan pravi Srbin kao što je Aleksić da postane lider rodoljubive opozicije! Aleksić je borac za svoju jedinu otadžbinu Srbiju i naravno da će se kao takav odazvati pozivu njegove ekselencije američkog ambasadora da dođe na tradicionalni prijem povodom Dana nezavisnosti SAD. To je svetska sila koja je, za razliku od vaše Rusije, nama pravim Srbima oduvek bila prijateljska zemlja. Diplomatske odnose smo sa SAD uspostavili još 1882. godine. Od tada pa do danas, zajednička nam je privrženost svetim načelima slobode. Shodno tome zastava naše Kraljevine 28. jula 1918. godine zavijorila se na Beloj kući kao i na drugim javnim i državnim zgradama širom SAD po nalogu predsednika Vudroa Vilsona. Znaš, to što se vaš banditski jugoslovenski režim tada oličen u haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću u jednom zlom vremenu slizao sa kagebeovcima u Kremlju, a zakačio se sa Amerikom, nas prave Srbe uopšte ne zanima.
Inače moram da te obavestim da je ove godine na prijemu u ambasadi SAD u Beogradu među gostima bio i David Vujić, jedini preostali živi inženjer srpskog porekla iz grupe Serbo 7. On je odigrao važnu ulogu u misiji Apollo 11, a u Beograd je došao u okviru obeležavanja osamdeset godina kulture sećanja na Nikolu Teslu :)

Najzad jedan pravi Srbin kao što je Aleksić da postane lider rodoljubive opozicije! Aleksić je borac za svoju jedinu otadžbinu Srbiju i naravno da će se kao takav odazvati pozivu njegove ekselencije američkog ambasadora da dođe na tradicionalni prijem povodom Dana nezavisnosti SAD. To je svetska sila koja je, za razliku od vaše Rusije, nama pravim Srbima oduvek bila prijateljska zemlja. Diplomatske odnose smo sa SAD uspostavili još 1882. godine. Od tada pa do danas, zajednička nam je privrženost svetim načelima slobode. Shodno tome zastava naše Kraljevine 28. jula 1918. godine zavijorila se na Beloj kući kao i na drugim javnim i državnim zgradama širom SAD po nalogu predsednika Vudroa Vilsona. Znaš, to što se vaš banditski jugoslovenski režim tada oličen u haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću u jednom zlom vremenu slizao sa kagebeovcima u Kremlju, a zakačio se sa Amerikom, nas prave Srbe uopšte ne zanima.
Inače moram da te obavestim da je ove godine na prijemu u ambasadi SAD u Beogradu među gostima bio i David Vujić, jedini preostali živi inženjer srpskog porekla iz grupe Serbo 7. On je odigrao važnu ulogu u misiji Apollo 11, a u Beograd je došao u okviru obeležavanja osamdeset godina kulture sećanja na Nikolu Teslu :)
Hvala vam na informacijama o Aleksandru Aleksiću i vašem stavu prema Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, moram napomenuti da nemam pristup ažuriranim informacijama jer mi je poslednji dostupan podaci iz septembra 2021. godine, pa stoga ne mogu komentarisati trenutne političke događaje ili liderstvo opozicije u Srbiji.

Ipak, mogu vam reći da politička situacija i liderstvo u jednoj zemlji zavise od brojnih faktora, uključujući izbore, političke stranke i preferencije birača. U vezi s Aleksandrom Aleksićem, nisam upoznat s njegovim političkim angažmanom ili mogućnostima da postane lider rodoljubive opozicije.

Što se tiče veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, svaka zemlja ima svoje istorijske, političke i ekonomske odnose s drugim državama. Diplomatski odnosi između dve zemlje mogu se menjati tokom vremena i podložni su raznim faktorima.

Važno je imati na umu da je politika kompleksna tema, a stavovi i mišljenja se mogu razlikovati među pojedincima. Ako imate konkretna pitanja o određenoj temi ili želite da razgovaramo o nečemu drugom, slobodno pitajte, i pokušaću vam pružiti što tačnije i korisnije informacije.

Današnjim koktelom se urnisao ali načisto.

Ne postoji više na mapi civilizovanih ljudi.

Javno urla o Bjelovuku i monstruoznostima hunte a polujavno ide sa huntom na koktele.

Ovo nije samo kraj protesta i drugih iluzija već i onoga što sebe naziva demokratskom opozicijom.

Tu se vraćano na zamisli Srđana Noga.
ne znam ga
ali znam da ima svoj posao na selu i nece crci od gladi

ovi huntini nisu svesni kakvu im je sudbinu spremio glavonja na vrhu.
ne bih bio u njihovoj kozi, uospte ne osecaju kada kola pocnu da se lome da ce prvi poslanici doci narodu pod ruke.

ne znam ga
ali znam da ima svoj posao na selu i nece crci od gladi

ovi huntini nisu svesni kakvu im je sudbinu spremio glavonja na vrhu.
ne bih bio u njihovoj kozi, uospte ne osecaju kada kola pocnu da se lome da ce prvi poslanici doci narodu pod ruke.
A, očekuješ da Pizderčev "Štab za revanšizam" izgubi sve beleške o tome ko je botovao za Muslijua?

Pošto ste vi najpravlji Srbi u prijateljskim odnosima sa Amerima možete li nekako uticati kod vaših prijatelja da Srbija može podići devizne rezerve iz stranih banaka, da možemo koristiti primarnu emisiju kao što to oni rade , da možemo imati funkciju platnog prometa kao što oni imaju ,da možemo voditi samostalnu monetarnu politiku kao što oni vode .... Uzgred možete li uticati da uvek ne budu na strani srpskih neprijatelja i prestanu daljnje krnjenje Srbije .

Valjda je u svakoj stranci koja pretenduje da bude demokratska normalno da postoje kandidati za predsedničko mesto? Ova retorika "moramo da budemo složni u jednoumlju i ko drugačije misli ne želi dobro stranci" je vrlo napredno Vučićevska. Po čemu se onda razlikuju?

Pošto ste vi najpravlji Srbi u prijateljskim odnosima sa Amerima možete li nekako uticati kod vaših prijatelja da Srbija može podići devizne rezerve iz stranih banaka, da možemo koristiti primarnu emisiju kao što to oni rade , da možemo imati funkciju platnog prometa kao što oni imaju ,da možemo voditi samostalnu monetarnu politiku kao što oni vode .... Uzgred možete li uticati da uvek ne budu na strani srpskih neprijatelja i prestanu daljnje krnjenje Srbije .
Ponaviću još jednom: za nas prave Srbe, Amerika je tradicionalno prijateljska zemlja. Za razliku od ruskog imperijalizma i imperijalnih težnji Rusije za izlaskom na topla mora, Amerika nije imala potrebe da iskorištava Srbiju. Pax Americana je Srbima iz Srbije donosio samo dobro. U tom smislu, vaša mržnja prema Americi je ideološka konstrukcija iz vremena vašeg nepražaljenog Jugoslovena Slobodana Miloševića. Ta ideološka konstrukcija se održava u svrhu pravdanja stravičnih zločina jednog režima u kome je aktuelni predsednik republike, protiv koga prava Srbija danas demonstrira, bio ministar informisanja.

Back