Raskid duge veze

To vazi i za muske i za zenske.
Ali ocigledno im se nisu slagali ciljevi u zajednickoj vezi.
Problem je sto ljudi trose vreme na osobe koje nisu za njih i pokusavaju da ih menjaju.

Da, to je najveća greška koju ljudi prave. Misle da će svojom pažnjom,ljubavlju ili strpljenjem promeniti neke osobine kod osobe koju vole. To se nikada ne dešava,a ono što vam smeta samo se pojačava i postaje sve izraženije.

Nekada čak ne mora ni da bude nešto problematično u startu. Jednostavno sve ima vek trajanja pa i ljubav. Treba prepoznati pravi momenat i prekinuti agoniju,sačuvati uspomene i nastaviti dalje. :)

Da, to je najveća greška koju ljudi prave. Misle da će svojom pažnjom,ljubavlju ili strpljenjem promeniti neke osobine kod osobe koju vole. To se nikada ne dešava,a ono što vam smeta samo se pojačava i postaje sve izraženije.

Nekada čak ne mora ni da bude nešto problematično u startu. Jednostavno sve ima vek trajanja pa i ljubav. Treba prepoznati pravi momenat i prekinuti agoniju,sačuvati uspomene i nastaviti dalje. :)
Ja sam isao pet godina sa svojom bivsom i sve je to nekako funkcionisalo.
Medjutim ona je mene htela da menja.Smetalo joj je sto radim aktove.
Dobro ja sam to prestao zbog nje i na kraju video da to nisam ja.
Veza je na kraju pukla(na miran nacin i sporazumno) poceli smo se odvajati i videli da je mozda bolje za oboje da prekinemo.
U pocetku je to delovalo i njoj i meni kao velika greska(jer se ona udala za drugoga i nije joj se svidjalo sa njim a meni je nedostajala).
Posle su oni nekako sredili njihov brak a ja sam poceo da ponovo zivim svoj zivot(i danas posle dve godine vidim da je to bila prava odluka).

Ja sam isao pet godina sa svojom bivsom i sve je to nekako funkcionisalo.
Medjutim ona je mene htela da menja.Smetalo joj je sto radim aktove.
Dobro ja sam to prestao zbog nje i na kraju video da to nisam ja.
Veza je na kraju pukla(na miran nacin i sporazumno) poceli smo se odvajati i videli da je mozda bolje za oboje da prekinemo.
U pocetku je to delovalo i njoj i meni kao velika greska(jer se ona udala za drugoga i nije joj se svidjalo sa njim a meni je nedostajala).
Posle su oni nekako sredili njihov brak a ja sam poceo da ponovo zivim svoj zivot(i danas posle dve godine vidim da je to bila prava odluka).

Nikada nisam razumela potrebu da se neko od partnera meša u profesiju,hobi ili neku takvu oblast onog drugog što je izrazito lično i tako treba i da ostane.

Preterana potreba da se deli baš svaki segment zajedničkog života dovede do gušenja i na kraju do raskida. Meni lično nikada nije prijala preterana povezanost, zbog toga bih dobijala opaske da mi je veza površna , ali ja tako funkcionišem. S druge strane imam drugaricu kojoj muž drži bočicu laka za nokte dok ona lakira i njima prija tako. U stvari , sve je individualno.

Ako nešto nije išlo bolje da si to rasturio na vreme.Naići će neko više odgovarajući. Krpljenje veze po svaku cenu nije dobro,najčešće uspe da uništi i ono lepo što je nekada bilo.

ja ne razumem kako neko moze dabude u vezi 10godina i za to vreme ne uradi bash nishta...ja sam najduze bila 3gd ,msm vec je licilo na razvlacenje..a onda rekla, dakle...i moj sadashnji muz reko ok. idemo, vencanje...tako je bilo nekad,mozda u danashnje vreme to ide drugacije,ne znam, nisam u vezi nego u braku...

Slazem se sa LIlom, mora da postiji individualnost.

Tj. i nemoguca je zdrava i normalana veza koja nije izmedju dve licnosti. Jer kad je jedno licnost i ima svoje stavove o zivotu taj/ ta trazi i da ona druga strana to bude.

Zajednicke radnje i akcijasenje je takodje super u vezi, samo mora da se znaju granice i da svako zadrzi neke svoje odlike, ako je uopste izgradjena licnost...

Citala sam i na netu, ipak su srecnije veze izmedju slicnijih ljudi...slican se slicnom raduje.

Slazem se sa LIlom, mora da postiji individualnost.

Tj. i nemoguca je zdrava i normalana veza koja nije izmedju dve licnosti. Jer kad je jedno licnost i ima svoje stavove o zivotu taj/ ta trazi i da ona druga strana to bude.

Zajednicke radnje i akcijasenje je takodje super u vezi, samo mora da se znaju granice i da svako zadrzi neke svoje odlike, ako je uopste izgradjena licnost...

Citala sam i na netu, ipak su srecnije veze izmedju slicnijih ljudi...slican se slicnom raduje.

Mislim da je i tu nemoguće generalizovati. Postoje veze i brakovi gde su ljudi po našem poimanju u nekom zavisnom ili potčinjenom odnosu prema onom drugom,ali to funkcioniše jer njima tako odgovara.

U stvari najvažnije je naći osobu sa kojom ćeš da deliš slične potrebe i da taj vaš model vama i samo vama odgovara.Nebitno je šta misli i kaže okolina.

I ja mislim da veza dvoje sličnih ljudi ima više šanse za uspeh od suprotnosti. U stvari nikada nisam volela suprotnosti, privlačili su me slični ljudi, sličnog senzibiliteta,odnosa prema umetnosti,sličnog poimanja života,obrazovanja,duha,sećanja,životnih vrednosti..

Mada ima toliko primera gde se začudim kako izrazito prostu ženu privlači soficistiran muškarac i obrnuto i pitam se da li je to iz potrebe da menja sebe ili onog drugog kroz jedan tako nemoguć spoj :)

Da to sam primetio.
Obicno su devojke koje se bave necim drugim bile jako ljubomorne.
Slikari(nevezano za pol) su obicno bili sa svojim modelima ili slikari sa slikarima.
Poznate licnosti su obicno zajedno,sportisti takodje,istrazivaci...

Ja licno nisam uopste ljubomoran i to je smetalo nekim devojkama.
Pa onda kao ti mene ne volis.kakav si ti muskarac kada nisis ljubomoran?

Postoji mnogo stvari koje se moraju sloziti da bi veza bila uspesna :D .

Obično ljudi misle da će deca da učvrste i brak, ali to nije slučaj. Primetila sam da su najčvršći brakovi tamo gde nema dece .

Zavisi šta smatraš pod "najčvršćim" brakovima.
Loš brak u kome ima dece može da opstane linijom manjeg otpora, pod izgovorom "zbog dece" - i da naizgled bude čvrst. Ali, ako u njemu nema uzajamnog poštovanja, za decu je bolje da takav brak ne opstaje. Bolje je i za bračne partnere.
Brak bez dece opstaje dokle god bračni partneri prihvataju dogovor da ne žele decu, ili činjenicu da ih ne mogu imati. I dok se vole.
Brak bi trebalo da se zasniva na ljubavi, poštovanju i razumevanju ... i čvrst je sve dok takvi "interesi" postoje. Međutim, niko nema tapiju na nepromenljivost osećanja.
Recimo da je čvrst onaj brak koji uspešno prevazilazi krize a da se ni jedan ni drugi partner ne osećaju kao žrtve nametnutog kompromisa.

Poslednja izmena:
Zavisi šta smatraš pod "najčvršćim" brakovima.
Loš brak u kome ima dece može da opstane linijom manjeg otpora, pod izgovorom "zbog dece" - i da naizgled bude čvrst. Ali, ako u njemu nema uzajamnog poštovanja, za decu je bolje da takav brak ne opstaje. Bolje je i za bračne partnere.
Brak bez dece opstaje dokle god bračni partneri prihvataju dogovor da ne žele decu, ili činjenicu da ih ne mogu imati. I dok se vole.
Brak bi trebalo da se zasniva na ljubavi, poštovanju i razumevanju ... i čvrst je sve dok takvi "interesi" postoje. Međutim, niko nema tapiju na nepromenljivost osećanja.
Recimo da je čvrst onaj brak koji uspešno prevazilazi krize a da se ni jedan ni drugi partner ne osećaju kao žrtve nametnutog kompromisa.

Kada sam rekla da mi se čini da su najčvršći brakovi oni bez dece to sam rekla zbog jedne pojave koja je vrlo česta. Ili sam ja okružena ljudima koji se na taj način ponašaju.

Dakle, primetila sam da se žene koje nemaju decu vežu na jedan posban način za muževe, negde to ide do potpune zamene za dete pa se sve nakupljene emocije, nežnost , požrtvovanost i posvećenost usmeri na muža. Moguće je da postoji i potisnut strah od gubitka partnera koji bi mogao da ima dete sa drugom ženom tako da se ta veza čuva mnogo pažljivije i nežnije od one gde su i deca. I naravno, ne treba uopštavati. Ovo su samo pojave koje primećujem, ali svaki brak je priča za sebe.

U suštini se slažem sa ovim što kažeš , brak je pre svega kompromis jednog dogovorenog zajedničkog života.

Back