Raskid duge veze

Lecitin

Zainteresovan član
Poruka
215
Pre mesec dana raskinuo sam sa devojkom sa kojom sam bio 10 godina, planirao da zivim sa njom da je ozenim i imam porodicu.
Pocele su da mi se javljaju psihicke i fizicke tegobe, nisam spavao mesec dana, muce me nesanice,nocu mi naglo skace pritisak i proradila mi je stitna zlezda.
Nikako ne mogu da se oslobodim osecanja krivice.
Prica je dugacka i dosta komplikovana ali cu pokusati da je objasnim.
Na pocetku veze ona je tek upisala fakultet,bila odlican student, ja sam na pocetku veze bio malo neozbiljan ali sam joj uvek pridavao maksimalnu paznju kada je u mom prisustvu.Poceli smo sve redje da se vidjamo pogotovu kada su ispiti.
Godine su prolazile a ona se zaposlila i napravila finu karijeru i dosta zaradjivala, ja sam je donekle pratio iako je moja plata bila 3 puta manja od njene.
Tada je pocela sa svojim osvetama koje su nam sve vise kvarile odnos.
Ja sam jednom otisao bez nje na more,pitao sam je ona nije mogla spremala je ispite i ja sam otisao.Nije se preterano bunila a ja nisam bio svestan da sam je povredio jer to nije pokazivala.Cekala je tri godine taj trenutak osvete i otisla je, napravila identicne slike kao moje i pokazala mi ih.
Bio sam na momenat besan ali sam posle nekog vremena presao preko toga i poceo da iniciram zajednicki zivot.Ona nije prihvatila iz nekih po meni totalno glupih razloga.Ja inace imam dosta nekretnina i takav nam zivot ne bi bio problem ona ima odlicnu platu... ali nista.Vidjamo se samo jednom nedeljno i to tako godinama.
Ljudi iz moje okoline (porodica, prijatelji) sve cesce pocinju da mi ukazuju na taj problem ali ja naviknut na takvu vezu neprimecujem da nas vidjanje jednom nedeljno udaljava.Kasnije joj to saopstavam, pricam, upozoravam ali nista.
I seksualno sam se osecao zapostavljeno pa sam poceo da se vidjam sa drugim devojkama ali sam i dalje bio zaljubljen samo u nju.
Vise puta pricam o zajednickom zivotu ali ne nailazim na razumevanje, kada pocinjem da je upozoravam ona mi kaze da prestanem da je ucenjujem.
Pravim joj ljubomorne scene ali nas one sve vise udaljavaju.
Zbog njenih obaveza sve se redje vidjamo,pritisak okoline je sve veci posto smo vec u godinama.Jedno vece sam poludeo i rekao joj da imam profil na fejsu.
Pogledala je moj profil i otkrila da sam se pre godinu dana video sa jednom devojkom i pozeleo da budem sa njom.
Tako sam dozvolio sam sebi luksuz da probleme u vezi resavam na ovaj nacin i da po prvi put ozbiljno pomislim da bi mi bilo lepse u vezi sa nekim drugim.
I sad su mi ostali veliki psihicki problemi,ogroman osecaj krivice, zvao sam je da oprostimo jedno drugom i da pocnemo sve iz pocetka ali je ona hladnim tonom rekla da smo oboje krivi da ne treba da se tako osecam i da u sledecoj vezi budem vise odgovoran.

Brate zašto si dozvolio devojci da te zeza deset godina? Sada si valjda mudriji, sedi preboli, neće biti lako ali trebalo bi da ti bude dobro posle nekog vremena. Sada si valjda mudriji i znaš da ti takva osoba ne treba. SVE NAJBOLJE TI ŽELIM :)

Pre mesec dana raskinuo sam sa devojkom sa kojom sam bio 10 godina, planirao da zivim sa njom da je ozenim i imam porodicu.
Pocele su da mi se javljaju psihicke i fizicke tegobe, nisam spavao mesec dana, muce me nesanice,nocu mi naglo skace pritisak i proradila mi je stitna zlezda.
Na pocetku veze ona je tek upisala fakultet,bila odlican student, ja sam na pocetku veze bio malo neozbiljan ali sam joj uvek pridavao maksimalnu paznju kada je u mom prisustvu.Poceli smo sve redje da se vidjamo pogotovu kada su ispiti.
Godine su prolazile a ona se zaposlila i napravila finu karijeru i dosta zaradjivala, ja sam je donekle pratio iako je moja plata bila 3 puta manja od njene.
Ja sam jednom otisao bez nje na more,pitao sam je ona nije mogla spremala je ispite i ja sam otisao.Nije se preterano bunila a ja nisam bio svestan da sam je povredio jer to nije pokazivala.Cekala je tri godine taj trenutak osvete i otisla je, napravila identicne slike kao moje i pokazala mi ih.
Bio sam na momenat besan ali sam posle nekog vremena presao preko toga i poceo da iniciram zajednicki zivot.Ona nije prihvatila iz nekih po meni totalno glupih razloga.Ja inace imam dosta nekretnina i takav nam zivot ne bi bio problem ona ima odlicnu platu... ali nista.Vidjamo se samo jednom nedeljno i to tako godinama.
Ljudi iz moje okoline (porodica, prijatelji) sve cesce pocinju da mi ukazuju na taj problem ali ja naviknut na takvu vezu neprimecujem da nas vidjanje jednom nedeljno udaljava.Kasnije joj to saopstavam, pricam, upozoravam ali nista.
I seksualno sam se osecao zapostavljeno pa sam poceo da se vidjam sa drugim devojkama ali sam i dalje bio zaljubljen samo u nju.
Vise puta pricam o zajednickom zivotu ali ne nailazim na razumevanje, kada pocinjem da je upozoravam ona mi kaze da prestanem da je ucenjujem.
Zbog njenih obaveza sve se redje vidjamo,pritisak okoline je sve veci posto smo vec u godinama.Jedno vece sam poludeo i rekao joj da imam profil na fejsu.
Pogledala je moj profil i otkrila da sam se pre godinu dana video sa jednom devojkom i pozeleo da budem sa njom.
Tako sam dozvolio sam sebi luksuz da probleme u vezi resavam na ovaj nacin i da po prvi put ozbiljno pomislim da bi mi bilo lepse u vezi sa nekim drugim.
I sad su mi ostali veliki psihicki problemi,ogroman osecaj krivice, zvao sam je da oprostimo jedno drugom i da pocnemo sve iz pocetka ali je ona hladnim tonom rekla da smo oboje krivi da ne treba da se tako osecam i da u sledecoj vezi budem vise odgovoran.

Kao prvo mladicu, ovo nisi trebao da nalepis na forum na kome moze da dodje neki huligan i svasta da nalupeta.
Ja se ne razumem dobro u psihologiju i jos sam u srednjoj skoli, ali ti savetujem da nadjes psihologa i da redovno ides na tearapiju.
Ti si dosta sranja pravio u ovoj vezi, a i ona je izgleda.
Zajedno ste krivi, niste se ponasali zrelo, niste ni smeli da postavite karijeru na prvom mestu (donekle) a razmisljajuci o braku i osnivanju porodice.

Upadao si iz greške u grešku.
I tonuo.
Sve dublje...
Ova veza ne može da se oporavi,
odagnaj iluzije ako ih,možda,imaš....
Ova veza je urušila samu sebe
uz svesrdnu pomoć kaprica vas dvoje.
Šteta tolikih godina.
Koje je vetar odneo......

Sada pokušaj da vratiš snagu,optimizam
i volju za normalnim životom.
Ako to ne uspeš - propadaš !
Definitivno......

Dobro...Vi ste prakticno izziveli jedan ceo ljudski zivot, malo ubrzan... Kao sto tako mora biti, strast je uminula u toj vezi, polako je zamenio racio, a njen racio je pobedio zelju za emotivnim razvojem vase veze koji je trebao da preraste u nesto vise... Imam utisak da je bilo dosta potencijala da se taj razvoj desi. Nije se desio. To sto je nisi ispratio u njenim profesionalnim zeljama je pokazalo koliko je ona, ustvari, bila vezana za tebe. Slucaj sa morem to jasno pokazuje.

Vi ste dosta razliciti. Kljucna poenta je u emocionalnom pescanom satu. Tvoj je dosta brzi od njenog, ti si mnogo vise impulsivan, ona je to umela da tolerise, ili mozda je bolje reci da si ti umeo to da tolerises, do neke odredjene granice.

Ne mozete zajedno, nemoj se ljutiti. SADA ne mozete. Njoj treba njene gore list, jako usporen muskarac koji zna sta zeli u Zivotu i koji ume to da strpljivo saceka. Ona trazi takvog muskarca, i interesantno je da je sa tobom ostala tih 10 godina... Da li je to zbog inercije, ili jer je postovala Istoriju vase veze, nije mi najjasnije.

Iz ove tvoje price zakljucujem da je devojka strasno ozbiljna, jako odgovorna i da nije bila nacisto sa sobom u vezi tebe i u vezi vas, vaseg zajednickog zivota.

Ako zelis da joj ponovo pridjes, moraces je zrtvovati... U smislu da je MORAS pustiti da ode svojim putem. Znam da moj savet deluje suludo... To je jedini nacin da ti se ona vrati... ONA, ne ti da prastas ili da se uzajamno oprostite.

Odrastao si covek, imas jako mnogo godina ispred sebe i nove veze... Nikada se ne zna sta nosi Buducnost... Niti ova neposredna, a niti dalja... Ti MORAS krenuti dalje, SEBE radi, ali i nje radi... :)

_nobody_

Dobro...Vi ste prakticno izziveli jedan ceo ljudski zivot, malo ubrzan... Kao sto tako mora biti, strast je uminula u toj vezi, polako je zamenio racio, a njen racio je pobedio zelju za emotivnim razvojem vase veze koji je trebao da preraste u nesto vise... Imam utisak da je bilo dosta potencijala da se taj razvoj desi. Nije se desio. To sto je nisi ispratio u njenim profesionalnim zeljama je pokazalo koliko je ona, ustvari, bila vezana za tebe. Slucaj sa morem to jasno pokazuje.

Vi ste dosta razliciti. Kljucna poenta je u emocionalnom pescanom satu. Tvoj je dosta brzi od njenog, ti si mnogo vise impulsivan, ona je to umela da tolerise, ili mozda je bolje reci da si ti umeo to da tolerises, do neke odredjene granice.

Ne mozete zajedno, nemoj se ljutiti. SADA ne mozete. Njoj treba njene gore list, jako usporen muskarac koji zna sta zeli u Zivotu i koji ume to da strpljivo saceka. Ona trazi takvog muskarca, i interesantno je da je sa tobom ostala tih 10 godina... Da li je to zbog inercije, ili jer je postovala Istoriju vase veze, nije mi najjasnije.

Iz ove tvoje price zakljucujem da je devojka strasno ozbiljna, jako odgovorna i da nije bila nacisto sa sobom u vezi tebe i u vezi vas, vaseg zajednickog zivota.

Ako zelis da joj ponovo pridjes, moraces je zrtvovati... U smislu da je MORAS pustiti da ode svojim putem. Znam da moj savet deluje suludo... To je jedini nacin da ti se ona vrati... ONA, ne ti da prastas ili da se uzajamno oprostite.

Odrastao si covek, imas jako mnogo godina ispred sebe i nove veze... Nikada se ne zna sta nosi Buducnost... Niti ova neposredna, a niti dalja... Ti MORAS krenuti dalje, SEBE radi, ali i nje radi... :)

_nobody_

Dao si mi stvarno dobar odgovor iako sam sve ukratko opisao.
Mada vecina ljudi koji nas poznaju vise kritikuje nju nego mene, govore mi da sam zbog svoje samoce bio prinudjen da radim sve sto sam radio,da me je drzala vecito na distanci i da nije zelela dovoljno vremena da provodi sa mnom.U poslednje vreme insistirao sam da se cesce vidjamo ali nije pomoglo.Seksualni odnosi su bili jako retki iako sam ja zeleo ona kao da nije imala volje i snage.
Mislim da ako postoje problemi oni se mogu i resavati ali njena hladnoca i odsustvo zelje da bilo sta popravimo me je ubila.Neko tako hladan posle toliko godina !!!
U poslednjih godinu dana resio sam i da sve manje izlazim sa drustvom, izasao sam bukvalno nekoliko puta, zatvorio se u sebe u strahu da je ne povredim a onda joj iznenada objavljujem za profil koji sam imao pre godinu dana i ona ludi zbog toga sto sam pre godinu dana kada se nismo videli mesec dana pozeleo da budem sa nekim drugim.JEdnostavno mislim da je ona sve ove godine mislila da moze bolje i nije sebe videla sa mnom u zajednickom zivotu.
Ja sam lepog izgleda a imam i para ali jednostavno nemam snage da jurim za drugim devojkama nju sam isuvise idealizovao, nasu sam vezu idealizovao i sada ne mogu da sagradim novi svet u svojoj glavi.
Nisam imao nikada nekih vecih problema sa zdravljem a sada su pocele da se javljaju i fizicke tegobe.Ne znam da li da odem do psihijatra.

Dobro...

_nobody_

Tvoj savet mi ne deluje suludo iz prostog razloga sto i ja bez obzira koliko mi bilo tesko moram da uradim tako.Moram je pustiti da ide, ona nema puno iskustva sa drugim muskarcima i verovatno misli da ce naici neko kakvog ona zeli.
Ja mislim da dvoje ljudi treba da se konstantno izgradjuju i tako prevazilaze svoje probleme a ne da traze tamo neke idealne osobe.
Vecito je kukala kako sam ja neodgovoran a ni u jednom momentu mi nije pruzila nesto zasta bi bio odgovoran.Ni prisniju vezu, ni brak,ni porodicu...
Ona je dete iz rasturenog braka od razvedenih roditelja, mozda je i to dosta kumovalo ovom dogadjaju.

Najgore mi je od svega sto se sa 32 godine budim kao iz nekog sna, dosta asocijalan ne znam ni odakle da pocnem ni gde da idem.
Ocekivao sam da cu je malo prodrmati,da oseti da i mene neko zeli da cu je na taj nacin privuci na zajednicki zivot ali ona je to shvatila potpuno drugacije.
Inace je vrlo razmazena osoba vezana za ostatak svoje porodice ali sa druge strane ima vrlo rigorozne kriterijume.Zahteva od mene da se ponasam kao u braku a ona nije ni malo privrzena i zeli da se vidja samo jednom nedeljno.

Super..oboje ste smaraci sad nadjite nekog ko pravi odgovorne rezove na vreme

Super..oboje ste smaraci sad nadjite nekog ko pravi odgovorne rezove na vreme

Ne slazem se ja mislim da je problem mnogo slozeniji i da je ona na mene projektovala ulogu njenog oca i nasu vezu kopirala od veze njenih roditelja.
Njen stav prema zivotu zelja da se retko vidja sa mnom i jurnjava za karijerom moze biti isto odraz te projekcije.

Ne slazem se ja mislim da je problem mnogo slozeniji i da je ona na mene projektovala ulogu njenog oca i nasu vezu kopirala od veze njenih roditelja.
Njen stav prema zivotu zelja da se retko vidja sa mnom i jurnjava za karijerom moze biti isto odraz te projekcije.
Ja mislim da jedino ti imas s tim problem..samo si ga malo kasno skapiro

A sto bi bio njen problem?sad ti je jasno da je takva bila od pocetka i da ce nastaviti tu pricu..sto mislis da je to uopste za nekog problem?to je njen izbor s kojim si se trebao pomiriti i normalno ne prihvatiti takvu osobu pored sebe ako ti se ne dopada

A sto bi bio njen problem?sad ti je jasno da je takva bila od pocetka i da ce nastaviti tu pricu..sto mislis da je to uopste za nekog problem?to je njen izbor s kojim si se trebao pomiriti i normalno ne prihvatiti takvu osobu pored sebe ako ti se ne dopada

Njen problem je sto ce do kraja zivota osudjivati sve muskarce imati problem da zasnuje porodicu,orijentisace se samo na posao a moj sto sam ocekivao da ce se to promeniti odbijao da preuzmem ozbiljnu inicijativu i pokusavao da je promenim na sasvim pogresan nacin.

Tebi je jako stalo do nje... Yebiga! :dash:

Tvoj savet mi ne deluje suludo iz prostog razloga sto i ja bez obzira koliko mi bilo tesko moram da uradim tako.Moram je pustiti da ide, ona nema puno iskustva sa drugim muskarcima i verovatno misli da ce naici neko kakvog ona zeli.

Sa ovim uopste TI ne bi trebalo da razbijas glavu... Njen zivot, njena stvar. Ukoliko resi da te ponovo kontaktira, nekada, treba da je saslusas i da pokusas da odgonetnes zagonetku.

Ja mislim da dvoje ljudi treba da se konstantno izgradjuju i tako prevazilaze svoje probleme a ne da traze tamo neke idealne osobe.

To je tvoje misljenje. Misljenja su razlicita... 100 ljudi, 200 cudi! :roll:

Vecito je kukala kako sam ja neodgovoran a ni u jednom momentu mi nije pruzila nesto zasta bi bio odgovoran.Ni prisniju vezu, ni brak,ni porodicu...

Na tebi je bilo da dokazes da si ozbiljan... Mada, kriterijumi razlicitih ljudi su razliciti! Ocigledno je da ona smatra da je daleko iznad tebe, i da te je prevazisla po mnogim kriterijumima... :rtfm:

Ali Zivot je cudna bajka, ne uvek (gotovo NIKADA) sa happyendingom! Well... :mrgreen:

_nobody_

Njen problem je sto ce do kraja zivota osudjivati sve muskarce imati problem da zasnuje porodicu,orijentisace se samo na posao a moj sto sam ocekivao da ce se to promeniti odbijao da preuzmem ozbiljnu inicijativu i pokusavao da je promenim na sasvim pogresan nacin.

Tvoj problem je sto zamisljas/projektujes njene probleme.

A to sto si pokusavao da je promenis na pogresan, ne na pravi nacin govori jako mnogo o tvojoj (ne)zrelosti. Nijedan nacin menjanja osobe nije PRAVI, ako je Zivot pod kontrom ne promeni... :roll:

_nobody_

Zbog svega toga i imam jaku grizu savesti i nesanice, imam osecaj kao da sam ispustio nesto najvrednije u zivotu,potrosio godine svojom krivicom.
Preturam po svojim postupcima iz proslosti i gledam gde sam lose postupio dok sa druge strane ona totalno hladnokrvno i racionalno odlazi od svega.
Mozda je ona dugo to u sebi lomila i na kraju odlucno i hladnokrvno prelomila a ja ostao zatecen,ocekivao sam mozda drugaciju reakciju.
Najvise me boli to sto je prekinula svaki kontakt da se kako je rekla ne bi vise mirili.

Čitam ovo i razmišljam čime li se ta devojka bavi kad samo jednom u nedelju dana ima vremena da se vidi s momkom? Realno, koji je to posao? Da nisi ti njoj bio DRUGI, pa te je ubacivala u raspored kad ima prazan termin? ;) Ako je bila hladna i nezaintersovana ne samo za zajednički život i osnivanje porodice, već i sex i viđanje sa momkom, nešto je tu sumnjivo. :think:

Skroz je luda priča o slikama sa letovanja, ja bi pomislila da je riba psiho, majke mi. :zima:

Normalno je da si zbunjen. Na nepoznatom si nakon 10 godina iste priče. Mislim da je devojka u pravu što je prekinula svaki kontakt, jer biste se vratili na poznato čim vam se ukaže prilika.

Ne radi ništa na silu. Odboluj, pa kreni u nove pobede. :zag:

Sve je bash kako i treba da bude... Kreni na sport, da izlazis sa drustvom, okreni se sebi, svome usavrsavanju. Na greskama se uci, a Zivot je tako cudan...

(nije kako je pisano, nego kako je sudjeno!) :tost:

_nobody_

Čitam ovo i razmišljam čime li se ta devojka bavi kad samo jednom u nedelju dana ima vremena da se vidi s momkom? Realno, koji je to posao? Da nisi ti njoj bio DRUGI, pa te je ubacivala u raspored kad ima prazan termin? ;) Ako je bila hladna i nezaintersovana ne samo za zajednički život i osnivanje porodice, već i sex i viđanje sa momkom, nešto je tu sumnjivo. :think:

Skroz je luda priča o slikama sa letovanja, ja bi pomislila da je riba psiho, majke mi. :zima:
. :zag:

Svi mi prijatelji o tome pricaju i komentarisu moju vezu vec godinama a ja sam sebe ubedio da je to normalno (ili me je ona ubedila u to)
Mnogi me drugari godinama ubedjuju da tu nesto ne valja,raspravljamo se godinama.
Mislim da nema drugog decka vec je jednostavno takva licnost,nema puno drugarica sve su se poudavale i imaju decu,malo se druzi i zatvorena je.
Dosta je vezana za ostatak porodice i imam utisak da bi zivela sa njima do kraja zivota.Ja sam jedno vreme pokusavao da dokazem svoju ozbiljnost, ali nisam imao kome kad sam vecito sam.I kad se vidimo to traje kratko.
Kad odem negde sa drustvom (posto ona ne zeli da ide nigde sa mojim drustvom)devojke mi prilaze a ja uvek imam nju u glavi,bojim se da popijem neko pivo vise i da tako seksualno isfrustriran ne poludim pa je prevarim.
Eto pre godinu dana sam pomislio da bi mi bolje bilo sa tom drugom devojkom i to objavio na netu, to je otkrila pre mesec dana i agonija je pocela.
Sad mi je krivo zbog svega jer mi je stalo do nje i do nase veze za koju sam mislio da ce se popraviti.
Verujte mi drugari nije lako posle tolikih godina, desavali su mi se ozbiljni problemi u zivotu koje ne mozete ni da zamislite ali me je ovo najvise pogodilo.

Zbog svega toga i imam jaku grizu savesti i nesanice, imam osecaj kao da sam ispustio nesto najvrednije u zivotu,potrosio godine svojom krivicom.
Preturam po svojim postupcima iz proslosti i gledam gde sam lose postupio dok sa druge strane ona totalno hladnokrvno i racionalno odlazi od svega.
Mozda je ona dugo to u sebi lomila i na kraju odlucno i hladnokrvno prelomila a ja ostao zatecen,ocekivao sam mozda drugaciju reakciju.
Najvise me boli to sto je prekinula svaki kontakt da se kako je rekla ne bi vise mirili.

Dečko, ti patiš za nečim što si umislio, što naravno trenutno ne umanjuje intenzitet tvoje patnje. Kad prođe neko vreme, shvatićeš da ništa nije onako kako si ti sam sebe ubedio. S druge strane, moraš da prihvatiš činjenicu da neće svi poslovi koje započnemo uroditi plodom, pa se neće ni ta veza u koju si uložio 10 godina života završiti onako kako misliš da bi trebalo, tj brakom.

Možeš da posmatraš ovo ili kao promašaj ili kao životnu školu;) pa da kad budeš ulazio u sledeću vezu obratiš pažnju na neke stvari :)

Da li uopšte želiš brak sa nekim toliko drugačijim od sebe?

Ako ti je takva veza s njom najvrednije u životu, kakav li ti je život? Mislim da preteruješ. Pišeš da imaš društvo, da izlaziš, da su ljudi oko tebe primetili šta ti se dešava i da su ti skrenuli pažnju. dakle, imaš ljude kojima je stalo do tebe i koji će ti biti podrška. :)

Back