Расизам на форуму

R.Reventlov

Aktivan član
Poruka
1.747
Можда је време да се мало обрати пажња на изливе расизма на форуму од стране појединих корисника.

Како се може видети на овој теми:
https://forum.krstarica.com/threads...ti-troskove-za-sastanke-nakon-raskida.953776/

корисници дозвољавају себи да за целу групу народа врше пежоративне описе и неосноване категоризације, чиме се отворено промовише расизам и нетрпељивист према особама због боје коже или других физичких карактеристика.

И, свакако, оправдање типа "ма он се то само мало шали" је неукусно и прилично неважно у овквом случају.

Можда је време да се мало обрати пажња на изливе расизма на форуму од стране појединих корисника.

https://forum.krstarica.com/threads...ti-troskove-za-sastanke-nakon-raskida.953776/

корисници дозвољавају себи да за целу групу народа врше пежоративне описе и неосноване категоризације, чиме се отворено промовише расизам и нетрпељивист према особама због боје коже или других физичких карактеристика.

И, свакако, оправдање типа "ма он се то само мало шали" је неукусно и прилично неважно у овквом случају.
ISto tako pojedine religiozne osobe bi mogle da pripaze na to koliko vredjaju osobe koje nemaju isto misljenje, nisu pripadnici iste verske zajednice i/ili su ateisti

Форум би постао нормалан, људи би размењивали своја мишљења а не лечили комплексе на другим расама?
Otvori blog piskaraj sa svojima i ništa neće da ti smeta. Taj tvoj pojam diskriminacije i političke korektnosti može da se primeni na hiljadu gluposti. Forum treba da postoji samo zbog tebe?

Otvori blog piskaraj sa svojima i ništa neće da ti smeta.
Слободан си да послушаш сопствени савет.
Taj tvoj pojam diskriminacije i političke korektnosti može da se primeni na hiljadu gluposti.
Слажем се. Консултуј се са правницима или адвокатом. Или види са администрацијом форума, можда њима не смета да се дозвољава кршење закона.
Forum treba da postoji samo zbog tebe?
Да сам покваренији него што јесам, помислио бих да ће злочинац увек бранити другог злочинца који промовише расизам.
Овако, форум постоји и због мене и због тебе и због свих који га посећују и читају и учествују, све док се придржавају правила и закона који су актуелни.
Ти си слободан да подржаваш и промовишеш расизам, ја сам слободан да пријавим а ако не успе пријава, може се ићи и даље.
Видиш, слобода за све.

Слободан си да послушаш сопствени савет.
Ja nikad nisam tražio da se nešto obriše, da se neko kazni, ma šta neko napisao, i na privatnim porukama dobijao uvrede od raznih budala pa nisam tužakao
Слажем се. Консултуј се са правницима или адвокатом. Или види са администрацијом форума, можда њима не смета да се дозвољава кршење закона.
Ne kršiš ti zakon zato što osporavaš jedno od najvažnijih prava čoveka - pravo na slobodu govora i izražavanja? Činjenica da u Švedskoj ne smeš da kažeš da je suviše migranata u zemlji jer ćeš biti kažnjen, samo govori kakvi su ti tvoji zakoni i konvencije. Ionako su ništavni jer krše ono gore pomenuto ljudsko pravo.
Ти си слободан да подржаваш и промовишеш расизам, ја сам слободан да пријавим а ако не успе пријава, може се ићи и даље.
Видиш, слобода за све.
Svet ide u propast zbog takvih fanatika. Ne sumnjam da bi nekad bio glavni doušnik NKVD-a

Ja nikad nisam tražio da se nešto obriše, da se neko kazni, ma šta neko napisao, i na privatnim porukama dobijao uvrede od raznih budala pa nisam tužakao
Што се мени жалиш? Мене то не дотиче. Твоја воља и понашање су твоја лична ствар.
Ne kršiš ti zakon zato što osporavaš jedno od najvažnijih prava čoveka - pravo na slobodu govora i izražavanja? Činjenica da u Švedskoj ne smeš da kažeš da je suviše migranata u zemlji jer ćeš biti kažnjen, samo govori kakvi su ti tvoji zakoni i konvencije. Ionako su ništavni jer krše ono gore pomenuto ljudsko pravo.
Нико тебе не тера да поштујеш ни закон ни правилнике, нити ишта друго. Штавише, бранио бих твоје право да радиш шта те је воља и да говориш шта те је воља. Кад знаш за последице и шта може да буде предузето, причај шта желиш. Али, ако ти кажем да идеш у коприве и да ће да боли, а ти наставиш па се опечеш, немој да кукаш.
Svet ide u propast zbog takvih fanatika. Ne sumnjam da bi nekad bio glavni doušnik NKVD-a
Где ископа НКВД поред тако добрих домаћих служби? Видим да си аутентични херој слободне речи који се бори под маском...
Ништа, да те не задржавам, само ти промовиши расизам.
Мене, ако се сете за дан безбедности, сете се...

Што се мени жалиш? Мене то не дотиче. Твоја воља и понашање су твоја лична ствар.

Нико тебе не тера да поштујеш ни закон ни правилнике, нити ишта друго. Штавише, бранио бих твоје право да радиш шта те је воља и да говориш шта те је воља. Кад знаш за последице и шта може да буде предузето, причај шта желиш. Али, ако ти кажем да идеш у коприве и да ће да боли, а ти наставиш па се опечеш, немој да кукаш.

Где ископа НКВД поред тако добрих домаћих служби? Видим да си аутентични херој слободне речи који се бори под маском...
Ништа, да те не задржавам, само ти промовиши расизам.
Мене, ако се сете за дан безбедности, сете се...
Ti nemaš s kim da se svadjaš u životu pa ajd na forum?

Rasizam i sovinizam su vrlo cesta pojava na ovom forumu, sto dosta govori o stanju nacije. Rasizam cesto vidjam na sportskim temama, a sovinizam na politickim. Kad bi moderacija zaista primenjivala pravila ogroman broj forumasa bi dobio ban a to im se ne isplati...
Crkvenjaka koji je otvorio temu i cinkerskog kuvara prekrizio sam za sva vremena.

Screenshot_20220722-142639_Chrome.jpg

🤷‍♀️

Uz crkvenjaka iz uvodnog i Kuvara, u notes biljezim i onog duginog ratnika @LokiMacak .
Lik mi na temi o testu osobnosti obrise "problematican dio".
Upis je govorio o tome da bi se povukao sam u zapadnu Montanu, zivio s hrpom macaka, imao podrumski laboratorij za uzgoj egzoticnih droga, kucu punu oruzja, te da bi vrijeme kratio pucajuci pod noge nesretnicima koji bi zalutali na moje imanje, po mogucnosti onima tamnije boje koze, a on ladno obrise "tamnije boje koze" kao neprimjereno.
Znaci nisam napisao da bi pucao po osobama tamnije boje koze, niti da bi im pucao u noge, tek da bi im pucao oko nogu.
Drugim rijecima, nitko ne bi stradao, tek bi ja imao sitnu, perverznu zadovoljstinu gledajuci nekog tamnoputog kriminalca kako preplasen skakuce poput zeca, a u nedostatku tamnoputih, mogli bi biti i ljudi svijetle boje koze, ali bi ja ipak preferirao osobe tamnije puti.

Poslednja izmena:

Da, šteta je... Živela sam u Aziji i više puta dok sam aktivno pisala na forumu htela da nešto napišem o tome, a onda otvorim temu koja se bavi nekom od azijskih zemalja i vidim kako se izruguju Azijatima sa nekim fake slikama i vestima sa interneta u rangu osnovnoškolaca i baš mi bude žao što smo toliko postali primitivni... To je cena toga što danas svako ima pristup internetu.

Back