Ranjivost

не тражим мужа

Veoma poznat
VIP
Poruka
12.381
Pratim Svesno Telo na fb.
Imaju uvek lepe objave, za razmisljanje...
Ovo je toliko lepo napisano, te vam prenosim.
I zanima me koliko ste vi ranjivi?
Ja jesam veoma, medjutim, pokusavam to da ne pokazujem jer se plasim povredjevanja i lakse mi je da budem sama...
Znam da to nije ok i da nisu svi muskarci bezosecajni, mozda mi samk treba vreme da vratim poverenje...

“Ljudsko srce je suština ranjivosti i potrebna mu je određena vrsta unutrašnjeg okruženja da bi se izložilo. To okruženje ne može da izgleda kao koncentracioni logor okružen bodljikavom žicom. Mora da bude blago, pažljivo i brižno; dovoljno nežno da ćemo prići svojoj najdubljoj patnji ne braneći se. Naše srce mora u sebi da veruje da neće biti kritikovano, osuđivano ili napadano ako se izloži. Bez tog osnovnog poverenja, naša srca neće moći stvarno da se otvore - ka nama ili ka drugima.“
Jett Psaris
knjiga: Undefended Love
slika: Reisha Perlmutter

FB_IMG_1668939250584.jpg

Ja jesam veoma, medjutim, pokusavam to da ne pokazujem jer se plasim povredjevanja i lakse mi je da budem sama...
Znam da to nije ok i da nisu svi muskarci bezosecajni, mozda mi samk treba vreme da vratim poverenje...
Ја некако верујем да сви почињемо са истом количином рањивости, искуствима научимо да преживимо повређивање, спречимо или излечимо.

Ovakočuja svojim reči ma o ranji vosti srce jetu davoli idase ot vori netrebase otvo riti svakome ali trebačovek dabude jasan primetilasam da mladi lju dikad traže nekoga mnogo lažuda bise zaštit ili devojke lažu daočesamo seks ili videčemo dane odbiju muš karca muški lažuda nije sveu seksu a znamomida jesu zatodevojke ai muški pamet uglavu budite diretni karte nasto ine mojte da prestajete na une kompro mise gdečete da kompromišete onošta jeste

Ovakočuja svojim reči ma o ranji vosti srce jetu davoli idase ot vori netrebase otvo riti svakome ali trebačovek dabude jasan primetilasam da mladi lju dikad traže nekoga mnogo lažuda bise zaštit ili devojke lažu daočesamo seks ili videčemo dane odbiju muš karca muški lažuda nije sveu seksu a znamomida jesu zatodevojke ai muški pamet uglavu budite diretni karte nasto ine mojte da prestajete na une kompro mise gdečete da kompromišete onošta jeste
Bra'o bako.
Daj sad Zokija. :besan2:

Baba bebo idi razvlaci kore za gibu
Pusti nas mlade
🤣

Особа иде од једне до друге, мењајући их стално. Људи мисле да је велики љубавник/ца, али то уопште није случај.
Избегава се било каква дубока умешаност, јер се дубоким укључивањем суочавају и са проблемима кроз много бола.
Дакле, једноставно се игра на сигурно.

Човек сматра да је најбоље никада не улазити превише дубоко. Ако зађете превише дубоко, можда се нећете моћи лако вратити.
И ако уђете дубоко, неко други ће такође дубоко ући у вас, однос је увек пропорционалан.
Ако зађем дубоко у тебе, једини начин је да ти дозволим да и ти тако дубоко уђеш у мене.

То је давање и узимање, то је дељење.

Тада се неко може превише запетљати, и биће тешко побећи, а бол може бити великa.
Зато су људи научили како да играју на сигурно.
Дозвољавају само површна упознавања тј. љубавне афере тзв. "hit and run" .
Пре него што вас ухвате, бежите.

То се дешава у савременом свету.
Људи су постали тако детињасти, губе сваку зрелост.
Зрелост долази тек када сте спремни да се суочите са болом свог бића.
Зрелост долази тек када сте спремни да прихватите изазов.
А нема већег изазова од љубави.

Написао Osho...

Poslednja izmena:
Kako nema veceg izazova od ljubavi?
Jedino mi taj momenat malo...
Није мој текст...
Али је лепо написано...
И то је још са Фејсбука.
Ко би рекао да се и тамо може прочитати нешто паметно.
Па ето, рекох да поделим текст.
Свако ће га другачије схватити.
Тако да је анализа непотребна...

Није мој текст...
Али је лепо написано...
И то је још са Фејсбука.
Ко би рекао да се и тамо може прочитати нешто паметно.
Па ето, рекох да поделим текст.
Свако ће га другачије схватити.
Тако да је анализа непотребна...
Ma naravno.
Svako kapira na svojoj frekvenciji.
To je ok.
Nego samo, ta recenica mi onako, kao greskom upala u tekst.
Toliko je izazova.
Bas da je ljubav najveci.
Ali dobro...

Back