Ranjiva lepota Marilyn Monroe

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
93.560
Douglas-Kirkland-Marilyn-Monroe-8.jpg
Daglas Kirkland je bio na vrhuncu mode, foto-novinarstva i portretisanja, radeći za najuglednije
svetske časopise, više od 50 godina. Kao mladi fotograf 1961. godine dobio je zadatak da snima
Merilin Monro i tokom nekoliko sati u zatvorenom studiju jedne noći, snimio je zadivljujući portfolio
privlačnih i intimnih slika koje su preživele do danas kao svedočanstvo njene lepote i ranjivosti.

Douglas-Kirkland-Marilyn-Monroe-1961.jpg

Douglas Kirkland-Marilyn Monroe-1961

„Snimanje je bilo u fotografskom studiju u Holivudu“, kaže on, „i znao sam koje slike sam želeo da je
napravim, ali na moj stidljivi kanadski način nisam znao kako da ih dobijem. Merilin je bila ta koja je
preuzela odgovornost: rekla je da nam treba krevet i bele svilene posteljine, neke ploče Frenka Sinatre
i boca šampanjca Dom Perignon. Imala je ogrtač i na kraju se izvukla iz njega i ispod čaršava, i tako je
želela da bude fotografisana.”

85ba8423-ef4e-41a7-a6e0-847f63f1d2dc_marilyn-and-douglas-1961.jpg

df5ed698-7ce0-49ad-91ed-fe09af33934f.jpg

Daglas je ušao na balkon u sobi kako bi mogao da snima gledajući direktno dole. Zatim je
usledila pauza i Merilin je zamolila sve ostale da napuste prostoriju.
„Rekla je 'Želim da budem sama sa ovim dečakom. Smatram da tako obično funkcioniše bolje“
i to je bilo to“, kaže on. „Bio sam sam sa njom i slike su postale još više seksualno nabijene.” Snimanje je dobilo dodatnu dirljivost jer je bilo jedno od Merilin poslednjih – umrla je sledećeg avgusta, a slike su postale trajno nasleđe izuzetne holivudske zvezde.

Monroe-Kirkland-4-1.jpg

metalocus_expo_marilynmonroekirkland_03.jpg

Back