Рањен младић на Новом Насељу

al bundy

Legenda
Poruka
64.033
НОВИ САД -

У новосадском Новом насељу вечерас је дошло до пуцњаве, у којој је рањен младић који је пребачен у Ургентни центар и у стабилном је стању.

Портпарол новосадског Ургентног центра Јелена Јуришин рекла је Танјугу да је 19-огодишњи С.З. задобио прострелну рану у пределу левог зглоба кука.

"Младић ће бити задржан у Ургентном центру на опсервацији", рекла је Јуришинова, истичући да је његово стање стабилно.

Локални медији преносе да је око 19 сати у улици Бате Бркића на Новом насељу дошло до сукоба две групе младића и пуцњаве, у којој је рањен један младић.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/ranjen-mladic-na-novom-naselju_456483.html

Evo i ja malo . z:D

ništa situacija je veoma alarmantna,nabaviti i sa sobom nositi : pancir,šlem,rambo nož ali sa full opremom znači kompas,žica za davljenje i futrola.
zatim pištolj,duga devetka,7.62 tetejac,bereta ili magnum ko šta nađe,defanzivnu kašikaru,jedan skakavac i jedan suzavac.
nek vam je bog u pomoć,i srećno.

Poslednja izmena:
НОВИ САД -

У новосадском Новом насељу вечерас је дошло до пуцњаве, у којој је рањен младић који је пребачен у Ургентни центар и у стабилном је стању.

Портпарол новосадског Ургентног центра Јелена Јуришин рекла је Танјугу да је 19-огодишњи С.З. задобио прострелну рану у пределу левог зглоба кука.

"Младић ће бити задржан у Ургентном центру на опсервацији", рекла је Јуришинова, истичући да је његово стање стабилно.

Локални медији преносе да је око 19 сати у улици Бате Бркића на Новом насељу дошло до сукоба две групе младића и пуцњаве, у којој је рањен један младић.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/ranjen-mladic-na-novom-naselju_456483.html

Evo i ja malo . z:D

Ukenyao si se 3.14čko,priznaj z:plez:

Možda ću se previše umešati sada u ta vaša tu tamo dešavanja ali primetio sam po prezimenima onih koji su vinovnici tih sranjja da slabo tu ima starosedelaca,odnosno potomaka vojvođanskih starosedeoca,sve su to,potomci,ercegovaca,montenigersa,krajišnika i sl.
Eto to sam primetio bez namere da iz toga izvlačim bilo kakve zaključke ali pošto ovaj forum vrvi od tih teritorijalno/nacionalno/brdsko/šumskih teorija i shvatanja,u tom duhu i ovo može biti zanimljivo opažanje..

Možda ću se previše umešati sada u ta vaša tu tamo dešavanja ali primetio sam po prezimenima onih koji su vinovnici tih sranjja da slabo tu ima starosedelaca,odnosno potomaka vojvođanskih starosedeoca,sve su to,potomci,ercegovaca,montenigersa,krajišnika i sl.
Eto to sam primetio bez namere da iz toga izvlačim bilo kakve zaključke ali pošto ovaj forum vrvi od tih teritorijalno/nacionalno/brdsko/šumskih teorija i shvatanja,u tom duhu i ovo može biti zanimljivo opažanje..
Мада је моје презиме на ОВ преко половине српских староседелачких презимена у Воши су и даље на ИЋ.
У Срему скоро сва српска староседелачка презимена су на ИЋ, у Бачкој мање него у Срему, али свакако преко пола, тек можда у Банату су пола староседелачких презимена на ИЋ, а у другој половини презимена на ОВ, ЕВ, СКИ, ШКИ, ЧКИ, АЦ, ЦА.... сва заједно.

Dobro IĆ ali razni Đuretići,Đurovići,Mirovići,Marovići,i da ne lupam sad ali uglavnom...to svakako nisu starosedeoci..
Набројани вероватно углавном нису, али нпр један мој колега из средње у НС је био староседелац чији су преци дошли из Херцеговине после бечког рата крајем 17. века и звао се Радоњић!
Иако су презимена мењана добровољно или на силу, један део презимена из ,,љутог" крша се очувао и после неколико векова.

Back