Рамштајн?

nm_cyber

Ističe se
Poruka
2.808
Рамштајн (нем. Rammstein) је немачки бенд формиран 1994. године. Најпознатији су представници музичког правца под именом, индустријал метал на свету, а такође и вероватно најпознатији немачки бенд данашњице. Име су узели по западно немачкој војној авио бази Рамштајн, која је била поприште несреће при одржавању авио митинга 1988. године. Иако су сви текстови овог бенда на немачком, то ни мало није утицало да се њихова популарност прошири и на целу Европу, САД, Аустралију и Нови Зеланд.

Бенд чине:

Тил Линдеман – главни вокал
Рихард Цвен Круспе – прва гитара
Паул Х. Ландерс – ритам гитара
Оливер „Оли“ Ридел – бас гитара
Кристоф „Дум“ Шнајдер – бубњеви
Кристијан „Флејк“ Лоренц – клавијатуре
------------------------------------------------------------------------------------------

Дакле да ли слуште Рамштајн? Ако слушате ...Шта мислите о овом бенду? Јел вам смета то што певају на немачком?...Мислите ли да би било боље да певају на енглеском ... да би тако добили већу популарност? Како вам се свиђају текстови песма?

i ipak ja više volim Laibach...

[/SPOILER]

Mogu Rammstein u džep da spakuju, i po provokativnosti i onome što imaju da kažu. Rammstein mi deluje ko da se ispucao na prva tri albuma.

Poslednja izmena:
i ipak ja više volim Laibach...

Mogu Rammstein u džep da spakuju, i po provokativnosti i onome što imaju da kažu. Rammstein mi deluje ko da se ispucao na prva tri albuma.

И мени се допада "Laibach" али не тако пуно...будимо реални ипак је то друга врста музике и у Србији за њих мало ко зна...поготово када су млаће генерације у питању...

И мени се допада "Laibach" али не тако пуно...будимо реални ипак је то друга врста музике и у Србији за њих мало ко зна...поготово када су млаће генерације у питању...

Narafski. Laibach je daleko više od benda. Oni su institucija. Samo deo organizacije Neue Slowenische Kunst.

Rammstein je ipak samo bend. Dobar kvalitetan industrial. Mada mi se raniji radovi i stil više dopadaju, recimo prva 3 albuma. Kad sam video onaj spot za pemu America bio sam prilično razočaran. Inače, gro popularnosti su dobili na mačo fazon i budimo realni, na to što pevaju na nemačkom. Malo ima poznatih bendova iz Nemačke, barem široko poznatih. Ali ima puno dobrih, i malo je reći da tamo ne postoji vrhunska elektro scena. Uopšte nije slučajno da se jedan takav bend pojavio baš u Nemačkoj, pored Klausa Šulca, Krafwerka, Tangerin Dream-a. i drugih...

Takođe verujem da malo ko zna, ali Nemci imaju i fantastičnih bendova koji sviraju eksperimentalni rock: Guru Guru, Faust, Can, Amon Duul I, Amon Duul II,....

Back