Rambo Amadeus o nacionalizmu :)

Poruka
19.456
"Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu, onda je top tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", navodi autor hitova kao što su "Smrt popa Mila Jovovića".

S obzirom na to da većina ljudi na ovim prostorima ima prosečnu platu od 300 do 500 evra (ako uopšte i prima platu), zato nacionalizam i jeste dominantna tema, kaže ovaj muzičar, inače diplomirani turizmolog

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/r...za-ljude-sa-platom-do-300-evra-clanak-2059875

:lol:

da li se slazete sa njim?

valjda je turizmolog. i muzicar. btw, ja sam primetio da su najveci nacionalisti i najveci klosari.

Nacionalizam je osećaj ljubavi, odmah pored ljubavi prema porodici. I kao takav nema veze sa ekonomskim ili socijalnim stanjem. Pametan čovek je ponosan na nacionalizam i samo takav, kad voli svoje, može da poštuje tuđe. Oni koji ne vole svoje, nisu u stanju da vole bilo šta drugo i takvi su opasnost po svet. Videli smo kako su prošli komunisti, a oni su primer robota koji ne znaju šta je nacionalizam.

Izgleda da ni ti nisi previše bistar, ako ni pomenuti osrednji muzičar. Kakve veze imaju nacionalizam i šovinizam, osim u priručnicima komunista, LDP i sličnih NVO?

Medju nacionalistima ima mnogo šovinista. Sto puta sam čuo kako su svi Hrvati ustaše a medju svim nacijama ima dobrih i loših ljudi i ne postoje dobre i loše nacije nego dobri i loši ljudi.

Poslednja izmena:
"Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu, onda je top tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", navodi autor hitova kao što su "Smrt popa Mila Jovovića".

S obzirom na to da većina ljudi na ovim prostorima ima prosečnu platu od 300 do 500 evra (ako uopšte i prima platu), zato nacionalizam i jeste dominantna tema, kaže ovaj muzičar, inače diplomirani turizmolog

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/r...za-ljude-sa-platom-do-300-evra-clanak-2059875

Dominantna tema je kako preziveti od danas do sutra. Osim na forumima gde ljudi zive u nekom paralelnom svetu.

Medju nacionalistima ima mnogo šovinista. Sto puta sam čuo kako su svi Hrvati ustaše a medju svim nacijama ima dobrih i loših ljudi i ne postoje dobre i loše nacije nego dobri i loši ljudi.

Skoro svi Hrvati (značajna većina, što se vidi iz izbora i ostalih odluka većine) podržavaju ideju koju su sprovodile ustaše, to je istina, ali ne znam kakve to veze ima sa nacionalizmom? Oni su bili fašisti, ne nacionalisti?
Ima i među svim ljudima manijaka, pedofila, ubica... da li to sve ljude čini lošima?

Skoro svi Hrvati (značajna većina, što se vidi iz izbora i ostalih odluka većine) podržavaju ideju koju su sprovodile ustaše, to je istina, ali ne znam kakve to veze ima sa nacionalizmom? Oni su bili fašisti, ne nacionalisti?
Ima i među svim ljudima manijaka, pedofila, ubica... da li to sve ljude čini lošima?

Srpski nacionalista postaje šovinista kada kaže da su svi Hrvati ustaše, svi muslimani teroristi, svi gejevi bolesnici, svi zapadnjaci ološ. Nacionalista koji je normalan voli svoju naciju ali ne svodi karakteristike pojedinaca iz nekog naroda na sve ostale. Sve i da je većina Hrvata za ustaše opet postoje neki normalni Hrvati. Dakle Hrvat koji je dobar čovek treba da bude bliži Srbinu koji dobar čovek nego Srbin koji je ubica i silovatelj.

Cista budalastina, gladnog coveka bas zabole levo moodo za nacionalizam, i otvaranje poglavlja, njegov jedini ideal je da napuni stomak. Gladan ne cita etiketu dal je pasulj iz indokine, kosova li velike srbije.

Srpski nacionalista postaje šovinista kada kaže da su svi Hrvati ustaše, svi muslimani teroristi, svi gejevi bolesnici, svi zapadnjaci ološ. Nacionalista koji je normalan voli svoju naciju ali ne svodi karakteristike pojedinaca iz nekog naroda na sve ostale. Sve i da je većina Hrvata za ustaše opet postoje neki normalni Hrvati. Dakle Hrvat koji je dobar čovek treba da bude bliži Srbinu koji dobar čovek nego Srbin koji je ubica i silovatelj.

Nacionalizam , patriotizam i šovinizam su univerzalne kategotije s tim da su nacionalizam ( narod ) i patriotizam ( država )
nešto normalno a šovinizam je patologija . Bolest slična šizofreniji . Ne vjerujem da na svijetu postoji šovinista koji
je sasvim čist u glavi . Ne govorim ni o jednoj naciji posebno jer je kod svih to isto .

Ner znam šta da uradim da ti shvatiš razliku između nacionalizma i šovinizma. Verovatno si išao u školu, ali to nisi savlado. Ne znam, teško je sad ispraviti nakrivo nasađeno.
Ovo o bliskosti se podrazumeva, a nacionalizam to ne sprečava, naprotv, zahvaljujući naconalizmu se ističu dobre strane svake nacije.

Ner znam šta da uradim da ti shvatiš razliku između nacionalizma i šovinizma. Verovatno si išao u školu, ali to nisi savlado. Ne znam, teško je sad ispraviti nakrivo nasađeno.
Ovo o bliskosti se podrazumeva, a nacionalizam to ne sprečava, naprotv, zahvaljujući naconalizmu se ističu dobre strane svake nacije.

Šovinizam je ekstremni vid nacionalizma koji preovladava trenutno na Balkanu i kod Srba, Hrvata i Albanaca nacionalista jer ratovi su doveli do toga. Potrebno je da prodje čitav vek bez ratova da bi nacionalizam bio normalan a ne šovinistički kakav je sada na Balkanu.

Šovinizam je ekstremni vid nacionalizma koji preovladava trenutno na Balkanu i kod Srba, Hrvata i Albanaca nacionalista jer ratovi su doveli do toga. Potrebno je da prodje čitav vek bez ratova da bi nacionalizam bio normalan a ne šovinistički kakav je sada na Balkanu.

Edukuj se. Ovim si se isključio iz ozbiljne rasprave, osim za neku Tribinu 8, sastanak SKOJ-a i sl.

Mnogo je naivnih ljudi. Mnogo je budala. Neko mora biti mnogo naivan i glup da ne bi shvatio kako zapravo ne postoji nijedna jedina politička stranka ili partija, već da su sve iste. (Na stranu to što ja mrzim Svinjsku partiju Srbije, odnosno SPS, jer imam lične razloge iz vremena režima Mirjane Marković i Slobodana Miloševića.) Ne mogu da razumem kako neko može biti toliko glup da uopšte može da pomisli kako političari mogu da rade, i da rade, ono što oni hoće. Oni moraju da pišaju i kad ih ne tera. Pa vidite li da u proseku osede za oko dve godine?

Idem ulicom i od profanih ljudi slušam priče tipa “ako ovaj političar dobije izbore biće ovako, a ako onaj dobije izbore biće onako”. Neće biti. Svi oni su ucenjeni od strane “ljudi iz senke”, a međusobno se drže za vratove... i tako održavaju ovaj mizerni sistem. Tuga jedna. Za sve to vreme ovce (jadni narod) dozvoljavaju da ih manipuliše ko i kako stigne. Šta ćeš? Ili si čobanin ili si ovca. Nema druge.

Teško nama koji sve ovo vidimo; i ne prihvatamo...

Setih se ovom prilikom jednog isečka iz jednog fenomenalnog dokumentarca:

Ko ima vremena neka odgleda ceo dokumentarac. Odličan je. Dakle, bogoborno i bogohulno obrezana cionistička stoka je 20-tih godina prošlog veka, preko ogavnih Karađorđevića, i ubistva Stjepana Radića u Skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, kasnije Jugoslavije, 1928. godine, posvađala Srbe i Hrvate; a onda im se smejala iz prikrajka. Tako su posvađali i ostale narode u Evropi i svetu.

Ovo je samo jedan mali primer providne manipulacije. Ne shvatam samo kako stoka od naroda ne vidi dalje od sopstvenog nosa. Spiker u Beogradu i spiker u Zagrebu, u vreme rata u Hrvatskoj, u dnevniku čitaju potpuno isti tekst, s tim što u Beogradu vređaju nekakve ustaše, a u Zagrebu nekakve četnike. A cionistička stoka sedi u prikrajku i bezočno se ceri. I šovinisti se pale i idu u rat.

Zar nije očigledno da imaju jednog te istog režisera u senci?

Kakva stoka od naroda, i sa jedne i sa druge strane. A najveća stoka su bogoborno i bogohulno obrezani cionisti, protivprirodni degenerici, genetski šljam, najveća bagra na planeti... koja konstantno i konstantno izaziva sukobe ne bi li se u svetu kojim vladaju “nešto događalo”. Čoveku naprosto bude krivo što je to tako i što su obični mali ljudi toliko glupi da se pecaju na njihovu udicu. Voleo bih da me neko demantuje argumentima, ukoliko je to moguće, barem što se tiče ovog slučaja. Pozdrav svim ljudima dobre volje, bez obzira koje su nacionalnosti i u kojoj su se državi rodili.

И шта сад, због 127 нормалних Хрвата треба да забoрaваимо да су остали ујкани?

И шта сад, због 127 нормалних Хрвата треба да забoрaваимо да су остали ујкани?

Mislim da ih ima više od 127. Nerealno je tvrditi da je negde oko milion muškaraca spremno da obuče ustašku uniformu pa da kolju Srbe. Takodje dobar deo klinaca i omladine u Hrvatskoj koji se lože na Tompsona kada bi izbio rat bi se razbezali i niko ne bi smeo jurne na prve linije fronta niti da kolje bilo koga. A isto važi i za neke napaljene ljude na rat u Srbiji,Albaniji koji ni ne znaju šta je rat. Jedno je pričati o nečemu a drugo je raditi.

Back