ram problem

Djox010

Zainteresovan član
Poruka
277
Cistio sam komp , vadio sam graficku i ram ,sve sam to vratio ali komp nije prikazivao sliku..mucio aam se mao pokusavao sve i svasta i na kraju sam izvadio bateriju iz maticne a to valjda vraca bios na default .E sad kad pokrenem komp stigne do veryfing dmi pool data i onda se restartuje ,tako sve u krug.trazio sam problem i onda sam shvatio da kad izvucem jedan stapic sa ram mem. Komp se normalno upali ali sa oko 4xx rama od a imam 1gb .e sad mi nije jasno sta se desava stim stapom .kad njega vrarim ukomp opet mi zakuca sa dmi pool .Da ne treba nesto u biosu da se podesava ?pokusavao sam icmesta da im zamenim ali opet isto jedan stapic radi drugi mi zakucava sa dmi

Da , stavim taj stapic a izvadim ovaj sto sam siguran da radi i komp se upali normalno a kad dodam ovaj sto sam izvadio komp se zaglavi na bios screenu (press del to enter bios) pa cak nece ni u bios ,e sad sam ja tu dosta menjao mesta itd i nekako sam upalio komp sa 2 stapica , i evo sad normalno radi , ali mi u system pokazuje da imam samo 512 mb rama od 1gb . a oba stapica su unutra ! Kako to ? Da jedan od njih ne radi nebi mi ni upalio komp

Nemam d i e zato sto sam na linuxu , ali pokrenuo sam memtest , na pocetku mi je pokrenuo skeniranje pola ram-a (512 mb) , kao da uopste ne prepoznaje drugi stapic ...Ali onda sam malo cackao po opcijama i nasao nesto memory size ili nesto slicno , onda kad sam kliknuo na to pocelo je skeniranje 1024 mb (ili ti mog celog rama) ali sa ovoliko errora :////
IMG_20130527_200920.jpg

PS : nisam mogo da cekam do kraja , valjda iz ovog moze da se zakljuci sta je problem ? Posle ove slike pocekao sam jos malo stiglo je do 500000 erora

Nemam d i e zato sto sam na linuxu , ali pokrenuo sam memtest , na pocetku mi je pokrenuo skeniranje pola ram-a (512 mb) , kao da uopste ne prepoznaje drugi stapic ...Ali onda sam malo cackao po opcijama i nasao nesto memory size ili nesto slicno , onda kad sam kliknuo na to pocelo je skeniranje 1024 mb (ili ti mog celog rama) ali sa ovoliko errora :////
Pogledajte prilog 287575
PS : nisam mogo da cekam do kraja , valjda iz ovog moze da se zakljuci sta je problem ? Posle ove slike pocekao sam jos malo stiglo je do 500000 erora

Немогу речи ништа конкретно, али по томе што ти кажеш очигледно да је у питању неки слот у квару..
Ако ти обе меморије раде појединачно, провери у ком слоту нераде.

Може се десити некомпатибилност те две меморије кад су заједно, ако су различитог произвођача. :)

Колико имаш слотова за меморије?

Упари их 1. и 3. слот.

Poslednja izmena:
imam 2 slota i radela su savrseno dok nisam resio da izvadim memorije , odma sam sumnjao na slotove :/ ali sta da se radi ,

Горе сам написао које су од варијанти могуће.

Ако имаш два слота, онда је могуће да ти један слот није, исправан, али ни то немора да значи.

Дешава се вечином да кад се ваде меморе, а постоји неки ОС инсталиран, да се касније теже учита или да прави проблеме.

Када се у том случају ваде меморије, тада се дешава да долази до губитка неких записа у меморији, па чак и комплетних. Обично се каже за такву ситуацију, "суви рестарт" меморије.

Ако ништа не успеш, покушај да подигнеш систем са ЦД - ДВД-а, и ако учита нормално обе меморије, онда чеш морати да реинсталираш ОС.

Пуно среће. :)

Djole , najverovatnije ti je crkao ili ram ili kontroler od ram memorije koji se nalazi na samom štapiću , drugo šta može da se desi da je neki od kondenzatora otišao pored drugog ram slota pa jednostavno nema dovoljno kapaciteta da pobudi ram za njen normalan rad , retko da sam slot koji radi prestane da radi uostalom proveri da li ti se greje taj ram modul kada ti je u kompu -ako se pregreva ili ugreje jako brzo onda je otišao u večna lovišta i nema mu spasa.

Горе сам написао које су од варијанти могуће.

Ако имаш два слота, онда је могуће да ти један слот није, исправан, али ни то немора да значи.

Дешава се вечином да кад се ваде меморе, а постоји неки ОС инсталиран, да се касније теже учита или да прави проблеме.

Када се у том случају ваде меморије, тада се дешава да долази до губитка неких записа у меморији, па чак и комплетних. Обично се каже за такву ситуацију, "суви рестарт" меморије.

Ако ништа не успеш, покушај да подигнеш систем са ЦД - ДВД-а, и ако учита нормално обе меморије, онда чеш морати да реинсталираш ОС.

Пуно среће. :)
RAM - memorija se u trenutku gašenja kompjutera potpuno prazni , ne sadrži u sebi ništa, jedino se u slučaju restarta mogu zadržati podešavanja iz BIOS-a i to ako je "Shadow BIOS"-a uključen u samom BIOS-u i on ima samo jednu svrhu brže učitavanje postavki matične ploče u slučaju NAMERNOGA restarta računara. U svim ostalim slučajevima RAM memorija se momentalno isprazni pri gašenju računara .

RAM - memorija se u trenutku gašenja kompjutera potpuno prazni , ne sadrži u sebi ništa, jedino se u slučaju restarta mogu zadržati podešavanja iz BIOS-a i to ako je "Shadow BIOS"-a uključen u samom BIOS-u i on ima samo jednu svrhu brže učitavanje postavki matične ploče u slučaju NAMERNOGA restarta računara. U svim ostalim slučajevima RAM memorija se momentalno isprazni pri gašenju računara .

Netačno.

Po tvome bi uvek mogao da uključi računar i da učita memoriju, što kao što vidiš, je nemoguće. :)

Uključi čoveku računar.

Tako češ dokazati svoju tvrdnju. :)

- - - - - - - - - -

Nego, reci ti meni šta se dešava u memoriji, kakvi zapisi se rade u memoriji?:)
čovek može i sam da uključi svoj komp kada izvadi oštećeni modul i to koliko vidim bez problema..Ja inače nemam šta da dokazujem pogotovu ne tebi -uzmi knjigu u ruke pa čitaj tebi jedino to može pomoći ,

Sta je netacno? Da se sadrzaj iz RAM memorije NE gubi kada se pc iskljuci? Ko to tvrdi nema sta da pise ovde i da siri deiznformacije , ovo je osnova poznavanja racunara.
РАМ (енгл. Random Access Memory, меморија са случајним приступом) или оперативна меморија, означава врсту меморије која је директно адресибилна и њеном садржају се може приступити произвољној локацији, а не само редом (секвенцијално, као код трака). Најчешће се користи у рачунарима као примарна или главна меморија, мада то није неопходно.
Под термином „РАМ“ се често сматрају меморије које губе садржај по престанку напајања (нпр. насупрот РОМ меморијама), али то није неопходно јер скраћеница „РАМ“ једино означава слободу у редоследу приступа.

http://sr.wikipedia.org/sr/RAM_(меморија)

@Djox010

jedan modul ti je neispravan. treba obrnuti samo pass 1, u njemu bi vec trebao da pokaze greske. testiraj jedan modul rama, pa drugi, pa vidi koji ne valja. ako kojim slucajem oba pokaze kao ispravne, onda te zeza slot maticne, uzmi jedan modul stavi u drugi slot pa testiraj

Sta je netacno? Da se sadrzaj iz RAM memorije NE gubi kada se pc iskljuci? Ko to tvrdi nema sta da pise ovde i da siri deiznformacije , ovo je osnova poznavanja racunara.

@Djox010

jedan modul ti je neispravan. treba obrnuti samo pass 1, u njemu bi vec trebao da pokaze greske. testiraj jedan modul rama, pa drugi, pa vidi koji ne valja. ako kojim slucajem oba pokaze kao ispravne, onda te zeza slot maticne, uzmi jedan modul stavi u drugi slot pa testiraj

- Za tebe isto važi kao i za snejkds-a. Znači oboje da krenete iz početka sa učenjem. Osnova poznavanja koju ti znaš odudara od istine i relanosti.
Naučite prvo kakvi se zapisi prave/rade u Memoriji.
Teorija osnove odudara u praksi večinom kad je u pitanju memorija, zahvaljujući tome kako su pisani softveri/drajveri.

- Tvrdiš da ja neznam, a savet koji daješ ponovio si ono što sam i ja predložio u gornjim postovima. Kome teraš inat? :)

-

Poslednja izmena:
Neču više da diskutijem ovde, godinama je poznato, a i sad dokazano, da su ovde uvek dežurni prodavci magle, lažovi.

Pre više godina ste tvrdili da nepostoji IE7 i 8, kao i to da nemože da se piše Srpski u Wordu! Zbog čega sam bio banovan i skoro četiri godine nisam mogao da otvorim nalog na Krstarici.
Vašim kretenlukom i idiotizmom prevazišli ste sve vrste svesti i poznavanja informatike, da vam i Marsovci zavide. :lol:
:bye:

Poslednja izmena:
Je li vam se ikada desilo da zbog naglog gašenja računara (nasilno čupanje utikača računara iz utičnice, iznenadni nestanak struje) padne sistem.....baš se pitam zašto se to dešava, zašto windows prazni memoriju prilikom laganog shutdown postupka.....ali idete iz krajnjosti u krajnost i sve se svodi na to, čiji je veći....

Ti si tražio od mene da dokazujem, a mojim pitanjem tebi je dokaz koji si tražio. :)

Nisi odgovorio na pitanje.

- Za tebe isto važi kao i za snejkds-a. Znači oboje da krenete iz početka sa učenjem. Osnova poznavanja koju ti znaš odudara od istine i relanosti.
Naučite prvo kakvi se zapisi prave/rade u Memoriji.
Teorija osnove odudara u praksi večinom kad je u pitanju memorija, zahvaljujući tome kako su pisani softveri/drajveri.

- Tvrdiš da ja neznam, a savet koji daješ ponovio si ono što sam i ja predložio u gornjim postovima. Kome teraš inat? :)

-
ja se izvinjavam , ona moja prethodna procena je pogrešna -tebi nikakva knjiga više ne može da pomogne -jedino jedino da te njome zveknu u glavu pa da postaneš normalan.

ja se izvinjavam , ona moja prethodna procena je pogrešna -tebi nikakva knjiga više ne može da pomogne -jedino jedino da te njome zveknu u glavu pa da postaneš normalan.

Ima onih koji nikad ne nauče... :think:

1. Nemaš osnovne kulture ni domačeg vaspitanja. Svoje predloge na temu se daju uvek onome kome je potrebna pomoć, tj, onome koji je otovrio temu. Što si mene prozivao?

2. Zbog takvog ponašanja se daje opomena pred ban, koje pravilo ovde nije. Izazivate svađu i raspravu koja nema smisla, preterujući se sa ostalim učesnicima, ovaj put samnom.

3. Dokaži sebi da si u pravu, ne meni, i sebe proveri koliko znaš, zbog sebe, a ne zbog mene.

4. Još si ti zelen oko kljuna sinko, da bi učio oca kako se prave deca. A ne da još pored svega vređaš direktno, nakon uvrede inteligencije i institucije.

Je li vam se ikada desilo da zbog naglog gašenja računara (nasilno čupanje utikača računara iz utičnice, iznenadni nestanak struje) padne sistem.....baš se pitam zašto se to dešava, zašto windows prazni memoriju prilikom laganog shutdown postupka.....ali idete iz krajnjosti u krajnost i sve se svodi na to, čiji je veći....

Baš tako.

Dobar si primer dao, jedna od situacija koja dokazuje da neki zapisi u memoriji se promene, ili nestanu. Postoji pojam narodski zvan "hladan reset memorije" koji se dešava i u takvom slučaju.

Koliko znamo, zapisi memorije su adrese koje imaju bitnu ulogu i za podizanje računara, koje se nikad nebrišu...

Back