Ram memorije, Uparivanje

kowach93

Početnik
Poruka
3
Pozdrav, kupio sam novu ram memoriju od 8gb ddr3-1333 kllisre, stavio sam je u drugi slot pored moje postojece ram memorije 4gb ddr3-1333 kingston, ali kad ukljucim komp on se malo pokrene i posle 5 sekundi se ugasi i ponovo se pokrene i tako beskonacno u krug.
E sad, kad stavim samo jednu memoriju bilo koju koju imam u prvi slot, a dr slot ostane prazan (obe memorije sam probao), i radi sve lepo, cim ubacim drugu memoriju u drugi slot odmah nastane problem. Ne znam u cemu je problem, a ploca je MSI H61M-P20 (G3) (MS-7788) (SOCKET 0) koja podrzava do 16 gb ddr3, i procesor isto imam koji podrzava do 32gb rama. Sta je problem?

Znaci da nisu kompatibilne,i ne mogu raditi zajedno.Moras upariti istu marku istih latencija da bi mogle da rade normalno.Samsung RAM obicno hoce da se upari sa vise ostalih proizvodjaca,ali nece bas sa svima.Znaci jedan modul ostavi za rezervu,a dokupi drugi da uparis sa kojim hoces.Znaci koju hoces da ostsvis da radi,dokupi iste marke jes jednu i iste vrednosti.

Ne mogu svi imati najnovije kompove.Covek ima maticnu koja mu podrzava 16 gb memorije DDR3,zasto ne bi uzeo jos jedan modul.Pokvariti sigurno nista nece.kada bude mogao kupi ce bolji i jaci komp.Ja jos teram komp sa DDR2.Ono sta moze moze,a ono sto ne moze i ne pokusavam.

Ne mogu svi imati najnovije kompove.Covek ima maticnu koja mu podrzava 16 gb memorije DDR3,zasto ne bi uzeo jos jedan modul.Pokvariti sigurno nista nece.kada bude mogao kupi ce bolji i jaci komp.Ja jos teram komp sa DDR2.Ono sta moze moze,a ono sto ne moze i ne pokusavam.
Z prvi deo posta se slazem...ali za potonji...Ne...Konkretno-ja sam imao komp sa DDR2 RAMom I imo sam popunjena sva 4 slota-4x2 Gb I pored toga sto sam imao P45 plocu, kvalitetnu, dobro hladjenje, SSD itd.>cela ta konfiguracija je ZA MENE LICNO bila istorija I nedovoljna..Ma sta gd josh stavio u nju..Ne Kazem, otisla je u manje zahtevne ruke I taj neko je zadovoljan s njom ali...Nista ne traje vechno..

Pa kod mene radi dobro.Imam 4 modula po 2Gb ram-a.3 OS-a,t.j. 3HDD-a sa posebnim OS-ima.Win.7 32 bit-a,gde mi ne treba vise od 4Gb Ram-a,ali imam Win.8.1 i Ubuntu 19.04 od 64Bit-a gde mi vrse posao ios ta dva Ram-a od po 2 Gb.Sve to radi kako treba,a na Win 8.1,kada dodje Unuk igra igrice poduze,bez problema.Nisu sve mnogo zhtevne,ali ih sve igra Online,bez kocenja i drugih problema..kada budem sakupio novca kupi cu nesto sa DDR4,jer su masine sa DDR5,jos skupe,za nas koji ne kosistimo potpunu moc kompa.

Pozdrav, kupio sam novu ram memoriju od 8gb ddr3-1333 kllisre, stavio sam je u drugi slot pored moje postojece ram memorije 4gb ddr3-1333 kingston, ali kad ukljucim komp on se malo pokrene i posle 5 sekundi se ugasi i ponovo se pokrene i tako beskonacno u krug.
E sad, kad stavim samo jednu memoriju bilo koju koju imam u prvi slot, a dr slot ostane prazan (obe memorije sam probao), i radi sve lepo, cim ubacim drugu memoriju u drugi slot odmah nastane problem. Ne znam u cemu je problem, a ploca je MSI H61M-P20 (G3) (MS-7788) (SOCKET 0) koja podrzava do 16 gb ddr3, i procesor isto imam koji podrzava do 32gb rama. Sta je problem?
pre će biti da je taj drugi slot na matičnoj oštećen pa zato se komp gasi posle par sekundi posle restarta , pa se opet pokrene i tako u nedogled

Da bi to utvrdio treba da popuni drugi slot samo jednim stikom i onda ce znati.
juče sam imao isti problem u firmi jedan od računara je sasvim iznenada pokazivao iste simptome a imao je samo jedan ram uboden , znači upali se vrti kulere 5 sekundi , ugasi na sekund i opet upali i tako sve u krug , prvo sam pomislio da je napajanje pa sam prikačio drugi pa je nastavio tako da radi u istom ritmu , iako je sve bilo otkačeno - znači bez bip-a bez znakova upozorenje bez ičega proverio pinove za power i reset svič i posle izvadio memoriju i ubacio je u drugi slot i komp proradi sasvim normalno. jednostavno slot za memoriju je prestao da radi kako treba.

Pa kod mene radi dobro.Imam 4 modula po 2Gb ram-a.3 OS-a,t.j. 3HDD-a sa posebnim OS-ima.Win.7 32 bit-a,gde mi ne treba vise od 4Gb Ram-a,ali imam Win.8.1 i Ubuntu 19.04 od 64Bit-a gde mi vrse posao ios ta dva Ram-a od po 2 Gb.Sve to radi kako treba,a na Win 8.1,kada dodje Unuk igra igrice poduze,bez problema.Nisu sve mnogo zhtevne,ali ih sve igra Online,bez kocenja i drugih problema..kada budem sakupio novca kupi cu nesto sa DDR4,jer su masine sa DDR5,jos skupe,za nas koji ne kosistimo potpunu moc kompa.
Izvini..?GDE si ti voideo DDR5..?To josh nije zazivelo tj ne postoji u prodaju...Treba mislim 2020te..
https://www.tweaktown.com/news/53539/ddr5-ram-released-2020-specification-finalized-soon/index.html

Znaci da nisu kompatibilne,i ne mogu raditi zajedno.Moras upariti istu marku istih latencija da bi mogle da rade normalno.Samsung RAM obicno hoce da se upari sa vise ostalih proizvodjaca,ali nece bas sa svima.Znaci jedan modul ostavi za rezervu,a dokupi drugi da uparis sa kojim hoces.Znaci koju hoces da ostsvis da radi,dokupi iste marke jes jednu i iste vrednosti.
U velikoj meri zavisi i od ploče , memorijskog kontrolera.
Na starijoj ploči imam 2x 4 patriot 1866 MHz i 2x 4GB Kingston 1866 / radi to sve lepo samo što mu spusti ploča clock na 1333mhz...
Uvek uzimati 2 iste, naravno tako je poželjno.

Ko ce to da isprati , ja na jednoj masini jos uvek furam ddr3 ,,, zabole me da menajm konfu kada radi posao.
Daj bze da su globalno usvojili ddr4 njih 30 % ... i to je mnogo.
"radi posao"vidi...kotrlja se I Fica a I Porsche...a I neki Golf 2jka..Pa opet porediti ih-nije bash realno zar ne..? Govorim iz perspective nekog ko je menjao komp star 10 godina proslu jesen..I sa DDR2 presao n aDDR4... sa sata 2 na sata 3...Sa Quad core Intela presao na..sta vec….I nemoj da se lazemo-razlika ne da postoji nego je OGROMNA! Problem jeste sto DDR 4 skoro pa ce u istoriju-kad dodje DDR5 -a ljudi koriste josh DDR3...koji ce onda biti nemoguce naci--isto kao sad sa DDR2...

Pusti priče , imam i ja tužena sa ddr4 memorijom...
Što će reći da će i fx ostati i drugoj masini i radiće sasvim fino ;)
Inače menjam main mašinu na svakih 5god , eto tako već preko 15 godina i ništa ne fali.
Ne odlazi u istoriju ništa preko noći , to su kapitalisticka posla i muljanja kako bi kupovali svakih godinu dana, pa ko voli nek izvoli haha.

Back