RAM memorija -pitanje

General Dus@n

Iskusan
Poruka
6.505
Veceras sam kupio 4GB DDR3 RAM za laptop ASSUS K53E , instalirao sam i sa starih 2GB sada imam 6 GB .. ono sto me zbunjuje i zbog cega postavljam ovu temu je ova slika:
6s82kn.jpg
[/IMG]

Interesuje me zasto sistem moze da iskoristi samo 2.8GB od citavih 6?
Da li deo te memorije uzima integrisana graficka (INTEL HD3000) ili je nesto drugo u pitanju?

Pozdrav!

Prilozi

• ram.jpg
    ram.jpg
    26,3 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
Ajooj... jel ima neko VALIDAN link od 64-bitne sedmice? :D
Procesor mi je i3 2301M 2.1Ghz
Butao sam malo po netu i naleteo na ovo http://support.microsoft.com/kb/978610 .. sad su mi malo jasnije stvari :)

Pogledaj na torentu...Potraži ovaj Windows 7 Ultimate SP1 (64) Integr January 2013
Juče sam ga instalirao na jednu mašinu, radi perfektno....Ovaj link nije ništa novo. To su ti već rekli u prethodnim postovima...

zasto je meni usable 5,85 od 6:think:

Toliko realno imaš.
Trgovci HDD-ove i RAM prodaju po nerealnim jedinicama za veličinu memorijskog prostora.
Prodaju ti 1GB a u stvari si dobio 0,97 GB jer pravi gigabajt ima 1024MB a "trgovački" 1000.

Ako te zanima prava veličina, to što si kupio podeli sa 1.024 i dobijaš realnu vrednost.

Čudno je jedino sto bi trebalo da ti piše još manje jer sistem za sebe rezerviše koliko mu treba. Ostatak ti izbaci kao "usable" a tvoj OS se "pretvara" da ne troši RAM uopšte.

Poslednja izmena:
Toliko realno imaš.
Trgovci HDD-ove i RAM prodaju po nerealnim jedinicama za veličinu memorijskog prostora.
Prodaju ti 1GB a u stvari si dobio 0,97 GB jer pravi gigabajt ima 1024MB a "trgovački" 1000.

Ako te zanima prava veličina, to što si kupio podeli sa 1.024 i dobijaš realnu vrednost.

Čudno je jedino sto bi trebalo da ti piše još manje jer sistem za sebe rezerviše koliko mu treba. Ostatak ti izbaci kao "usable" a tvoj OS se "pretvara" da ne troši RAM uopšte.
uh kako mi to ide na k kad kazu neku cifru gb a ono 20 manje:evil:

Back