Ral šartalatan ili prorok

Rael je francuski novinar koji je osnovao Raelian Pokret, međunarodnu NLO religiju. Pre nego što je postao verski vođa,
Rael, tada poznat kao Claude Vorilhon, radio je kao novinar sportskih automobila i test vozač u svom časopisu za auto trke.

Rael je francuski novinar koji je osnovao Raelian Pokret, međunarodnu NLO religiju. Pre nego što je postao verski vođa,
Rael, tada poznat kao Claude Vorilhon, radio je kao novinar sportskih automobila i test vozač u svom časopisu za auto trke.
To znam,ali da li je prevarant ili je stvarno susreo izvanzemaljca kako je opisao u knjizi?

Последњих година, многи бивши Раелијанци су оптужили Клода Вориљона за плагијат. [47] Навели су бројне цитате из Раелових књига и упоређивали их са онима аутора Жана Сендија. Раелијански концепти као што су хемијско образовање, бесконачност, гениократија и други могу се наћи у Сендијевим књигама. https://en.wikipedia.org/wiki/Raël

Poslednja izmena:
Jesi li čitao nekad bilo kakvu fikciju? Fantasy? Si-Fi? Tako to? Ako nisi onda da te upozorim,ni jedan od tih autora nije živeo u tim magičnim i vanzemlajskim svetovima,sve je samo proizvod bujne mašte ;)
nitko nema baš tako preciznu maštu

Nisam cuo za njega, o cemu se radi u knjizi i sta je prorekao?
da je razgovarao s vanzemaljcem koji mu je rekao da su oni stvorili ljude genetskim modifikacijama. 1975 dok taj pojam nije bio niti poznat pa ne znam kako je on to mogao znat.

rekoh da nitko nema takvu maštu. kako je on mogao znat za nesto sto ce se dogoditi tek 2005 i napisat o tome 1975 a? inace knjiga mu je besplatna,on nije nista zaradio na njoj.
ok onda ajde da računamo negde 60% atora naučne fantastike kao proroke pošto su predvideli mnoge stvari koje su u međuvremenu izmišljena i odkrivene a nisu postojale ili bile poznate u to vreme kad su oni pisali o njima :D

rekoh da nitko nema takvu maštu. kako je on mogao znat za nesto sto ce se dogoditi tek 2005 i napisat o tome 1975 a? inace knjiga mu je besplatna,on nije nista zaradio na njoj.
Sta se dogodilo 2005.?
Ima primera pravog proricanja u knjizevnosti, Edgar Alan Po je napisao pricu o brodolomcima uz napomenu da se radi o istinitim dogadjajima. I ona se ostvarila mnogo kasnije, sa istim imenom glavnog lika.
Knjiga sa preciznim podacima o potonucu Titanika je objavljena vise od deceniju ranije.
da je razgovarao s vanzemaljcem koji mu je rekao da su oni stvorili ljude genetskim modifikacijama. 1975 dok taj pojam nije bio niti poznat pa ne znam kako je on to mogao znat.
Koji pojam? Naucnici su tad uveliko eksperimentisali sa genetskim modifikovanjem svega i svacega

Poslednja izmena:
ok onda ajde da računamo negde 60% atora naučne fantastike kao proroke pošto su predvideli mnoge stvari koje su u međuvremenu izmišljena i odkrivene a nisu postojale ili bile poznate u to vreme kad su oni pisali o njima :D
Mi nismo jos cak napravili ni ono sto su neki koji cak nisu ni bili neki proroci daleke buducnost nego savetnici ali su dobro zamisljali blisku buducnost. Na primer Vannevar Bush.

Back