Rajko i Julka

Verujem da su svi culi za Romea i Juliju, pricu o njihovoj ljubavi koja je uprkos svim preprekama, borbama i bozanskom hrabroscu ipak zavrsila tragicno...

E sada mene zanima, po onome, Montegi zasto si Montegi....i da je ime moje na papiru pocepao bih ga zbog tebe...

Da li ste vi nekada bili u toj situaciji da se roditelji vaseg partnera i/ili vasi protive vasoj vezi, vasom izboru itd? Sta ste cinili, da li ste odustajali, da li ste ih poslusali ili ste ipak bili samo svoji i odlucili boriti se za ljubav? Kako pristupiti takvoj situaciji?

Zatim, da li ste nekada imali druga, drugaricu, koji je recimo nedavno ostao bez partnera ili nesto sasvim trece i svaki dan vam kljoca kako vas ne valja, govori krupne i gadne stvari o njemu njoj kako bi i vi bili nesrecni kao on/ona jer joj/mu je dosta gledati vas kako ste srecni i zadovoljni? Kako se postaviti u toj situaciji i da li ste se prepustili tracevima i bockanjima ili ste oterali sve u picku materinu i resili da se borite za svoju ljubav?

Nikad, sve svoje momke mogu da dovedem kuci.. Prvo su hteli da se slogiraju kad sam dovela 'momka' od 32 ja imala 18, ali su kasnije navikli da volim starije tipove i boze moj z;)

da. svako odlučuje šta bi trebao da uradi, na osnovu ličnog pristupa, a vi namećete pod moranjem Vaš stav da je to nužno za sve. neki, između života i nužnosti u njemu planiraju da ostvare nešto poput toga, a neki ne. neki ne pronalaze da je to nužnost i sasvim lako funkcionišu mnogo bolje od nekih koji su prihvatili život i odgovornost za svoje posupke. neki upravo u pratneru traže sigurnost. a kada neko preuzme odgovornost za svoje postupke, neretko povlači i ljude oko sebe, samim tim odgovara i za druge. taj koji je navikao na odgovornost i to da pokušava sam, često i jedini biva prozvan na odgovornost, dok neko ko je navukao da se provlači i da drugi odlučuju za njega, može da se vrati u roditeljski dom i započne ponovo, sa nekim ko ume da povuče bolje : )
pitanje je šta je dobro i šta se mora i svakako da nije isto svima.
možete govoriti u svoje ime i to izreći kao svoj motiv i lični stav. tada bi mi sasvim lepo leglo i ne bih ispisivao ovoliko : )
haha..bas te smaram jel da?z:lol:
pa ono..u pravu si..ima dosta ljudi koji se nikad ne osamostale, pa bas lepo funcionisu citavog zivota.
sasvim si u pravu, a ja gresim.
ne mora.
trebalo bi. a cak je i to problematicna konstatacija, jer recimo medju zenama ima mnogo onih koje se nikad ne osamostale, samo jedan oblik nesamostalnostii zamene drugim, i srecno zive celog zivota. i veliko je pitanje ko je tu pametniji, i kome je bolje, zar ne?z:)

Моји родитељи се никад нису мешали у мој љубавни живот.
Знам да то звучи невероватно али је заиста тако.
Све ми је било допуштено и на томе сам им захвална.

Имам другарицу којој се мајка одувек мешала у све.
Само, она није несрећна због тога. Чак јој и одговара.
Увек има кога да окриви за нешто...

Verujem da su svi culi za Romea i Juliju, pricu o njihovoj ljubavi koja je uprkos svim preprekama, borbama i bozanskom hrabroscu ipak zavrsila tragicno...

E sada mene zanima, po onome, Montegi zasto si Montegi....i da je ime moje na papiru pocepao bih ga zbog tebe...

Da li ste vi nekada bili u toj situaciji da se roditelji vaseg partnera i/ili vasi protive vasoj vezi, vasom izboru itd? Sta ste cinili, da li ste odustajali, da li ste ih poslusali ili ste ipak bili samo svoji i odlucili boriti se za ljubav? Kako pristupiti takvoj situaciji?

Zatim, da li ste nekada imali druga, drugaricu, koji je recimo nedavno ostao bez partnera ili nesto sasvim trece i svaki dan vam kljoca kako vas ne valja, govori krupne i gadne stvari o njemu njoj kako bi i vi bili nesrecni kao on/ona jer joj/mu je dosta gledati vas kako ste srecni i zadovoljni? Kako se postaviti u toj situaciji i da li ste se prepustili tracevima i bockanjima ili ste oterali sve u picku materinu i resili da se borite za svoju ljubav?
romeo i julija su jedni od onih sto nisu dobili dovoljno batina kad je bilo vreme za to....ja se izvinjavam na upadu,iznerviram se po definiciji kad mi neko spomene to dvoje uspaljenih tinejdzera :confused:

ne...nije mi se desilo.izgleda da nisam problematicna i da znam da biram ljude a i tu sferu zivota cuvam samo za sebe i tu drugu osobu pa se to pitanje nekako nije nikad ni postavljalo...al ko sto rekoh nisam problematicna,pa ni romanticna u tom nekom flimskom smislu,da tako nazovem,pa da pravim sebi il drugima probleme.

haha..bas te smaram jel da?z:lol:
pa ono..u pravu si..ima dosta ljudi koji se nikad ne osamostale, pa bas lepo funcionisu citavog zivota.
sasvim si u pravu, a ja gresim.
ne mora.
trebalo bi. a cak je i to problematicna konstatacija, jer recimo medju zenama ima mnogo onih koje se nikad ne osamostale, samo jedan oblik nesamostalnostii zamene drugim, i srecno zive celog zivota. i veliko je pitanje ko je tu pametniji, i kome je bolje, zar ne?z:)

nisam mislio na žene ili muškarce, iako mi se čini da pokušavate da me navedete na to. : )
u slučaju kada se na obe strane roditelji protive, stave do znanja da uskraćuju nešto, kao što tema to definiše, onda je to podjednak rizik i odgovornost. u slučaju da se roditelji jednog protive, a drugog ne, onda je to nejednako i onaj drugi rizikuje više, ostaje uskraćen, a onaj koji ima podršku gradi većim delom u tom nekom stvaranju zajedništva, kroz samu pomoć roditelja koja nije izostala. takva situacija može da bude nezgodna i za jedne i za druge.
i sada, ako dođe do prekida veze, ako se sama ljubav ne pokaže kao nešto što je bila lična procena, a ispostavi se da je nemoguća u praksi, jer i ljudi se menjaju i život piše sopstvene priče koje se nekada ne poklapaju sa našim nadanjima i verovanjima u nekoga, uvek ostaje neko ko je uložio više, neko ko je uložio manje, neko ko se oderkao i ostao uskraćen za nešto i neko ko nije...
nakon toga, svako ostaje sa onim što jeste sam po sebi, individua, bez obzira koliko je u vezu uložio, i koliko ze zarad nje odrekao.
onima koji nisu ostali uskraćeni kroz podršku roditelja greška lakše pada, a oni koji su se odrekli nečega, koji povlače neke radikalne poteze u životu, veoma lako mogu da potonu na samo dno, da očekuju više od same veze, a da to izostane sa druge strane.
i onda, sama odgovornost nije jednaka, jer neki jednostavno moraju, a neki i dalje ne moraju da prihvate odgovornost...
jer, svako je povukao poteze za koje je mislio da treba da ih povuče...
i ne možemo za njih kriviti nikog drugog do sebe kada se neke stvari ne pokažu onakvim kakvim ih mi vidimo.

nisam mislio na žene ili muškarce, iako mi se čini da pokušavate da me navedete na to. : )
u slučaju kada se na obe strane roditelji protive, stave do znanja da uskraćuju nešto, kao što tema to definiše, onda je to podjednak rizik i odgovornost. u slučaju da se roditelji jednog protive, a drugog ne, onda je to nejednako i onaj drugi rizikuje više, ostaje uskraćen, a onaj koji ima podršku gradi većim delom u tom nekom stvaranju zajedništva, kroz samu pomoć roditelja koja nije izostala. takva situacija može da bude nezgodna i za jedne i za druge.
i sada, ako dođe do prekida veze, ako se sama ljubav ne pokaže kao nešto što je bila lična procena, a ispostavi se da je nemoguća u praksi, jer i ljudi se menjaju i život piše sopstvene priče koje se nekada ne poklapaju sa našim nadanjima i verovanjima u nekoga, uvek ostaje neko ko je uložio više, neko ko je uložio manje, neko ko se oderkao i ostao uskraćen za nešto i neko ko nije...
nakon toga, svako ostaje sa onim što jeste sam po sebi, individua, bez obzira koliko je u vezu uložio, i koliko ze zarad nje odrekao.
onima koji nisu ostali uskraćeni kroz podršku roditelja greška lakše pada, a oni koji su se odrekli nečega, koji povlače neke radikalne poteze u životu, veoma lako mogu da potonu na samo dno, da očekuju više od same veze, a da to izostane sa druge strane.
i onda, sama odgovornost nije jednaka, jer neki jednostavno moraju, a neki i dalje ne moraju da prihvate odgovornost...
jer, svako je povukao poteze za koje je mislio da treba da ih povuče...
i ne možemo za njih kriviti nikog drugog do sebe kada se neke stvari ne pokažu onakvim kakvim ih mi vidimo.
aaa, to je ono..ja sam zbog tebe..a ti si me..mladost si mi ukrao!!!(La)z:lol:
uh, art, ali to su tako lose price..onaj ko tako prica i misli, nema problme sa roditeljima i parama, vec sa sobom.
pa i sam kazes..sve odluke u zivotu sami donosimo, i zbog sebe. ne priznajem termin zrtvovanje, ne priznajem termin ulaganje, to je bre sve zivot..nikad necu razumeti zasto ljudi vole, ili daju, ili ulazu, ili se podmecu, ako ce posle kukati, i plakati?z:hm:
ne razumem ni roditelje koji smatraju da imaju prava da se ne slazu.. pa se kao ljute, pa se odricu..to tek nikako ne razumem..
ali, ima lepa knjiga, zove se koju igras igras..i govori pametne stvari, o raznim dobitima koje covek ostvaruje, cak i kad izgleda ili se ponasa kao zrtva..

aaa, to je ono..ja sam zbog tebe..a ti si me..mladost si mi ukrao!!!(La)z:lol:
uh, art, ali to su tako lose price..onaj ko tako prica i misli, nema problme sa roditeljima i parama, vec sa sobom.
pa i sam kazes..sve odluke u zivotu sami donosimo, i zbog sebe. ne priznajem termin zrtvovanje, ne priznajem termin ulaganje, to je bre sve zivot..nikad necu razumeti zasto ljudi vole, ili daju, ili ulazu, ili se podmecu, ako ce posle kukati, i plakati?z:hm:
ne razumem ni roditelje koji smatraju da imaju prava da se ne slazu.. pa se kao ljute, pa se odricu..to tek nikako ne razumem..
ali, ima lepa knjiga, zove se koju igras igras..i govori pametne stvari, o raznim dobitima koje covek ostvaruje, cak i kad izgleda ili se ponasa kao zrtva..

da, do nerazumevanja drugih veoma često dolazi, koto.
ponekada ne razumemo ni sami sebe najjasnije.
ne možemo prebaciti nikome do sebi, to sam rekao, koto.
govorio sam o prebacivanju drugima, samo kroz deo da je i ono moguće i veoma često se dešava u takvim situacijama, ako do samog razlaza dođe.
o tome sam pričao o delu u kome rizik nije isti, a vi ste ga povezali samo sa ženama.
nadanja i želja da se istraje u vezi i pobede prepreke, jer neko takav ostaje uskraćen su izraženija kod onoga ko je recimo napustio porodični dom i osuđen je zbog toga. ima i takvih roditelja.
ja ne pričam samo o ličnom, koto. pokušavam da problem vidim iz različitih uglova i očima različitih ljudi, a ne samo svojim - da pritom razumem zašto se neke stvrari dešavaju i zašto neki ljudi neke stvari rade. pokušavam da razumem druge, jer sa tim ''drugim'' i imam kontakte u životu, a moje mišljenje i to čime se ja vodim nije jedino merodavno u ljudskim odnosima.
hvala na preporuci knjige, ali već sam je pročitao : )

Poslednja izmena:
da, do nerazumevanja drugih veoma često dolazi, koto.
ponekada ne razumemo ni sami sebe najjasnije.
ne možemo prebaciti nikome do sebi, to sam rekao, koto.
govorio sam o prebacivanju drugima, samo kroz deo da je i ono moguće i veoma često se dešava u takvim situacijama, ako do samog razlaza dođe.
o tome sam pričao o delu u kome rizik nije isti, a vi ste ga povezali samo sa ženama.
nadanja i želja da se istraje u vezi i pobede prepreke, jer neko takav ostaje uskraćen su izraženija kod onoga ko je recimo napustio porodični dom i osuđen je zbog toga. ima i takvih roditelja.
ja ne pričam samo o ličnom, koto. pokušavam da problem vidim iz različitih uglova i očima različitih ljudi, a ne samo svojim - da pritom ne razumem zašto se neke stvrai dešavaju i zašto neki ljudi neke stvari rade. pokušavam da razumem druge, jer sa tim ''drugim'' i imam kontakte u životu, a moje mišljenje i to čime se ja vodim nije jedino merodavno u ljudskim odnosima.
hvala na preporuci knjige, ali već sam je pročitao : )
pa sto ne rece, da ne smaramo struju ovolikoz:lol:
pa ne pricam ni ja o licnom. zato sam se i pozvala na berna. ako meni ne verujes, valjda njemu verujes?
sve je covek lepo objasnio.

Ne, nisam imala takvih problema sa svojim roditeljima...
čak naprotiv, imala sam njihovu podršku i u situacijama za koje nisam bila sigurna da će biti tako...
...možda zato što su se oni borili (i izborili) za svoju ljubav, koja je bila "zabranjena"...:)

Ma, nema šanse...niti imam takvo društvo oko sebe,
niti bih dozvolila da mi se neko od njih petlja u vezu na takav način...
Jedna moja "drugarica" je to jednom davno pokušala, ali joj nije uspjelo.

Da li ste vi nekada bili u toj situaciji da se roditelji vaseg partnera i/ili vasi protive vasoj vezi, vasom izboru itd? Sta ste cinili, da li ste odustajali, da li ste ih poslusali ili ste ipak bili samo svoji i odlucili boriti se za ljubav? Kako pristupiti takvoj situaciji??

nisam nikad....ali verujem da je to uzasan osecaj...u svakom slucaju smatram da se treba boriti...

recimo da vise ne bi bio/la drug/drugarica z:mrgreen:
nikada nikome nisam ruzno rekla o parneru pa molim lepo nemoj i meni niko....stvar kulture i postovanja

Back