Radost prvog susreta-Prica moje kobile i mene,treba mi vasa pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme Reyna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nasla sam novac,al moram da skupim i da vratim do avgusta.Stvarno se iskreno nadam da cete mi pomoci.Svadjali smo se pre par dana.Idem sutra sa advokatom u upravu hipodroma da probamo da smanjimo cenu.Jer stvarno trazi mnogo.Precicu preko toga i dacu mu pare pa nek se nosi u pm,al ja to posle moram da vratim.Kako da skupim,a donacije idu slabo,a jos povrh svega kad je otkupim moracu da placam pansion,zato moram da probam da smanjim.Isla sam juce sa novinarkom i mojim dobrim drugom iz udruzenja za zastitu zivotinja "Noa" i malo smo popricali sa njim(onoliko koliko je to moguce).Nudila sam mu 500 evra da uzme al nije hteo,nece ispod hiljadu.Al neka ga.Igracemo igru,a ako ja pobedim uzecu kobilu za dzabe.Ako to uspem,onda da se zna,vracam sve pare koje smo skupili koje ste dali.Ali nesto cisto sumnjam da ce tako biti.I dalje preti da ce odvesti kobilu,ali ako to uradi dobice otkaz na hipodromu a to mu ne ide u prilog.Videcemo,javljam ja sve ovde...hvala sto se interesujes...:) :*

.I dalje preti da ce odvesti kobilu,ali ako to uradi dobice otkaz na hipodromu a to mu ne ide u prilog.Videcemo,javljam ja sve ovde...hvala sto se interesujes...:) :*
Pa ako se toga plaši - razgovaraj sa ljudima na hipodromu.
Zapreti da ćeš dovesti medije i napljuvati upravu hipodroma što sarađuju sa mučiteljem životinja. Ako mu je stalo, uvući će rogove, a ako nije, ja bih zaista napravila medijsku hajku.
Uf, što ne trpim ljude koji se iživljavaju nad slabijima od sebe...

Poslednja izmena:
upoznao je novinarku i receno mu je da ona moze malo da proseta pa 'op' evo ga na tv-u..al ne smem da mu kazem,jer ako mu kazem,ako mozda odlucim to da uradim on moze da sredi konje i boksove i da se pravi "divan,jadan,naivan"...al nece uvuci rogove ni podviti rep jer je on sve on je bog i batina i onda ce to i hteti da dokaze u prevodu borice se i svetice se.a idemu u upravu hipodroma,tako da je puko..

Nije me bilo dugo,al nije bas da se nista nije desavalo. Naime,ja i Deki (on je predsednik udruzenja za zastitu zivotinja Noa) i Marko (njega znate) isli smo na hipodrom, pokusali smo lepo sa Leskovcaninom i nudili mu 700 evra, nije hteo da uzme. Pricali smo sa advokatom,receno nam je da ne treba da mu dajemo 500 evra,jer je on radio sa konjem tako da je ona sama sebi isplatila pansion.Ja napisah,al fejsbuk oobrisao..:/ idemo ispocetka...Ah..:/ Raspravljali smo se,pokusavali i pokusavali al on nije hteo da popusti..Proslo je dosta od tad,ja sam imala ispite.Samo se odugovlaci.Juce sam saznala da je odveo na Avalu kod nekog lika,tacnije cula sam da je prodao,onda ga je Dejan zvao i rekao mu je da nije prodata nego je samo tamo odvedena.Naravno sa zdrebetom.Dogovorili su se da mu ipak damo pare sutra ,tj danas( to je bilo juce) I da vodimo konje napokon.Jos dodatno moram da platim pansion za ovaj mesec.A i za to cu morati da pozajmim pare.Danas uzimam jos dvesta.A do avgusta moramo da vratimo 400,a ostalih 500 i 200 koje uzimam danas,najkasnije u oktobru..Jos moram da zaradjujem za pansion za sledeci mesec.Bice tesko,ali ja sam hrabra.Bice bolje kasnije.Imam neki osecaj,znate,tamo izmedju stomaka i srca,uzbudjenje koje istovremeno prija i muci.Srecna sam ali i zabrinuta.Uplate su stale.Bitno da cemo danas ja i Pegi napokon biti same,a ostalo,pa..valjda ce krenuti.Ostaje mi samo da se nadam..

Hrabra devojko, pa zaista, šta ćeš sa ta dva konja?
Mislim, divno je što si se izborila za njih, ali oni će i dalje biti veliki teret za tvoj budžet, čak i kad otplatiš dug.
Ja sam gledala na TV neki prilog o ljudima u inostranstvu (uglavnom naši) koji udomljavaju životinje iz naše zemlje, ne sećam se da li baš u Holandiji ili negde drugde...
Znam samo da su neki uzimali pse i obučili ih za pomoć ljudima sa posebnim potrebama, ali bilo je i drugih životinja koje su ostale na ranču tih ljudi. Videla sam da im je zaista lepo i dobro, dobro su zbrinuti i imaju lep život.
Možda bi zaista trebala da razmisliš o tome i da se doooobro raspitaš.

Pa da...Dejzi ce verovatno ici.Jer je zdrebe i zao mi je da bude zatvorena ovde.Kad krenem u park sa Pegi ona ce biti sama.i zatvorena.Mala je i zahtevnija je od odraslog konja.Ako ode u Holandiju tamo,em je drugaciji mentalitet ljudi,tako da ako je oni nekom drugom daju nece joj biti kao ovde...A oni kao udruzenje imaju 4 velika pasnjaka.Sto se tice Pegi nema zive sile da je dam,prodam i sl.Sto se tice nje mogu da izdrzavam jednog konja jer ja sa njom radim.A ako Dejzi ode,onda ce mi i pansion biti manji.To je moj posao,ne mogu da radim za sebe ako nemam konja...:D Mozemo nas dve zajedno sve!

Dejzi je mlada i može da se privikne na sve (osim ako dođe kod zlih ljudi kao njena majka). Mnogi bi hteli konja, ali treba birati ko će ga dobiti, naročito ako ode džabe.... Ne znam da li planiraš da prodaš ili pokloniš Dejzi, nije ni važno, samo da joj bude dobro.
Za Pegi je zaista najbolje da bude sa tobom jer je ti najbolje znaš, a i ne bi je mogla prodati zbog onog oka. Ko zna kakav je život jadnica vodila i koliko se straha nahvatala. Baš se jadnica namučila.

Kakva prica....najezila sam se ::nema smajlija koji bi verno oslikao moje stanje sada::

Sa srecom, devojke! :heart::heart::heart:

Hvala.. :) a prica je resena i sad je sve super, samo sto sada vracamo pare, kako bi rekli "grcamo se", pansion jedva placam.. al bar je kod mene i debela je i srecne smo obe. ^^ dejzi je u selu crepaji kod jednog dobrog decka.. :)

Kako je madam Pegi Lu?
Ima li vesti o Pegici?
Možda neka slika?

Pegica je super.. hvala sto pitas, nismo vise kod onog coveka u stali, sada smo u jednom boksu i sama kupujem hranu, i cistim, tako mi je lakse, manje placam. Ovako je super, dobila je zimsko krzno. :) Postavicu slike ovih dana.. Izvini sto odgovaram tek sad, slabo dolazim ovde..;)

Back