Radno vreme

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Ja IMAM radno vreme.
U radno vreme cu vam staviti na raspolaganje svoj rad, znanje i punu paznju.

Ja nisam vas sluga, duznik ni prijatelj, pa me nemojte zvati van radnog vremena.

Nemojte me pitati da li cu doci ranije na posao jer ni vi ne dolazite ranije na svoj posao.
Nemojte zahtevati da ostanem na poslu duze jer ni vi ne ostajete na svom poslu duze.

.

A vi?
Imate li vi radno vreme?

Radno vreme je namenjeno resavanju problema.
Da li ti njihove probleme resavas i van radnog vremena?

Radnici su jedan od delova privatne firme.
Privatnik je privatnik 24 sata, što znači da i nakon radnog vremena misli o raznim delovima firme, kupcima, prometu, poreskim obavezama, kako platiti, kako zaraditi itd....već prema konkretnom slučaju i listi prioriteta.

Ja IMAM radno vreme.

Ja nisam vas sluga, duznik ni prijatelj, pa me nemojte zvati van radnog vremena.

Nemojte me pitati da li cu doci ranije na posao jer ni vi ne dolazite ranije na svoj posao.
Nemojte zahtevati da ostanem na poslu duze jer ni vi ne ostajete na svom poslu duze.

.

A vi?
Imate li vi radno vreme?

'Imam, 24/7, trebam da platim 400 000 dolara mescno za plate pa ne spavam 24/7. trebam da obezbedim posao za tebe i druge i da zaradim profit i dovedem jos neke. I napravim prdukt koji je jeftiniji i bolji od onog yipa preko puta. za to sam stekao srcane mane, chir na zelucu i nemam zivot vise.
ti ako neces da radis kako ti kazem, imas izlazna vrata'...
Tako bi to otprilike zvucalo.

Pare ne padaju sa marsa

imam radno vreme ali moj poslodavac ne postuje Zakon o radu, koji kaze da je radna sedmica 40 sati i da najvise mozete imati 48 sati stim da ti se onih 8 sati racuna u prekovremeni rad koji moze da se nadohnadi ili novcem ''dodatak na platu'' ili slobodnim danom, stim da preko dodatnih 8 sati ne moze vise, a kod mene i kod vecine zaposlenih u srbiji poslodavac krsi Zakon a drzavni organi korumpirana inspekcija, cuti, sramota i za drzavu i za poslodavce, tidite se robovlasnici-poslodavci, koji ovako postupate.
PS: sutra podnosim tuzbu zbog zloupotrebe, maltretiranja i radne eksploatacije. to savetujem i svim drugim zaposlenima koji imaju slicne probleme, ja sam Covek a ne Rob.

'Imam, 24/7, trebam da platim 400 000 dolara mescno za plate pa ne spavam 24/7. trebam da obezbedim posao za tebe i druge i da zaradim profit i dovedem jos neke. I napravim prdukt koji je jeftiniji i bolji od onog yipa preko puta. za to sam stekao srcane mane, chir na zelucu i nemam zivot vise.

Pare ne padaju sa marsa

Ohoho....Ti si prijatelju za zatvor, ako nece drzava da te sankcionise verovatno ce te neki zaposleni skratiti za glavu ako tako nastavis da se ponasas prema svojim radnicima, Zakon o radu je jasan, niko te ne tera da se bavis time sto se bavis. Nego da te pitam, lepo ti da uzivas i trosis, a radnicima da dajes pomije od zarade firme, pa bajo i ti radnici ti donose pare da nije njih ne bi ni ti imao toliko para, aj cik probaj da proizvedes sve to sto proizvodis sam bez radnika, aha..oce...zato ponasaj se brale fino, da ne bude posle nisam znao! :rtfm:

Radno vreme postoji za radnika,a za privatnika ono je non-stop.Dok posao nije zavrsen,ni radno vreme nije zavrseno.Onaj ko zeli uzeti pare,taj i ne razmislja o duzini trajanja vremena svog rada.Kao radnik,normalno da covek zeli znati svoje radno vreme,a to bi trebalo biti dogovoreno sa poslodavcem pre pocetka stupanja na taj posao,kako bi se posle izbegle komplikacije.Prekovremeni rad se moze kompenzovati i slobodnim danima,a moze i skracenim radnim vremenom u periodima kada ima posla manje.Meni licno nikada nije dobro izaslo kada sam za druge radio prekovremeno.To mi je bio jos jedan dodatni motriv da se jednog dana osamostalim.Sada.kada sam privatnik,ne gledam na sat,nelogicno je i bespotrebno.

Ja IMAM radno vreme.

.

A vi?
Imate li vi radno vreme?

Ovo nije tema o poslu, nego o desavanjima van posla, van radnog vremena.
Ovo podebljano je tema i ja pisem na nju svoje misljenje.Kao privatniku,moje radno je vreme 24h kroz celu godinu.

Ja IMAM radno vreme.

.

A vi?
Imate li vi radno vreme?

nemam, doduše ne moram dolazit ne posao ali telefooooooooooooooooooooon. ubi me.

Ohoho....Ti si prijatelju za zatvor, ako nece drzava da te sankcionise verovatno ce te neki zaposleni skratiti za glavu ako tako nastavis da se ponasas prema svojim radnicima, Zakon o radu je jasan, niko te ne tera da se bavis time sto se bavis. Nego da te pitam, lepo ti da uzivas i trosis, a radnicima da dajes pomije od zarade firme, pa bajo i ti radnici ti donose pare da nije njih ne bi ni ti imao toliko para, aj cik probaj da proizvedes sve to sto proizvodis sam bez radnika, aha..oce...zato ponasaj se brale fino, da ne bude posle nisam znao! :rtfm:

Da li mozes da pojasnis zasto je citat iznad tebe za zatvor?
I na osnovu cega si zakljucao kako se ponasa prema svojim radnicima?

Back