Radnik sada ne mora da kaže poslodavcu od čega boluje: Nova pravila za bolovanja

Vladimir M.

Domaćin
Poruka
4.032
Ovim novim zakonom su radnici dobili dodatna prava ali su ugožena prava putnika. Zar putnici nemaju pravo da znaju da li pilot aviona ili vozač autobusa imaju samoubilačke misli npr? Prava pravnog lica su takođe ugrožena.

Inače Nemačka je UKINULA sličan zakon jer aviokompanija GermanWings nije znala da im pilot boluje da samoubilačkih misli i kada je isti namerno izvršio samoubistvo 24.03.2015. srušivši avion na planinu, Nemačka je dozvolila poslodavcu da ZNA sve bolesti svojih zaposlenih.
Ovolika briga o pravima radnika a na štetu prava putnika je samo dokaz da je naše društvo i dalje RADNIČKO društvo.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/ra...va-pravila-za-bolovanja-promene-i-kod/np24d8y

Hajdemo iz drugog ugla..
Ogroman broj prijava zdravstvenih radnika za fizicko nasilje na poslu je od poslodavaca koji dodju kod lekara da vrse pritisak na lekara koji je dao bolovanje njihovom radniku ili vise radnika.
To se cesto zavrsava ili intevencijom obezbedjenja ili raznim pritiscima na lekare i pretnjama

Toliko o brizi o bolesti radnika...

Ovim novim zakonom su radnici dobili dodatna prava ali su ugožena prava putnika. Zar putnici nemaju pravo da znaju da li pilot aviona ili vozač autobusa imaju samoubilačke misli npr? Prava pravnog lica su takođe ugrožena.

Inače Nemačka je UKINULA sličan zakon jer aviokompanija GermanWings nije znala da im pilot boluje da samoubilačkih misli i kada je isti namerno izvršio samoubistvo 24.03.2015. srušivši avion na planinu, Nemačka je dozvolila poslodavcu da ZNA sve bolesti svojih zaposlenih.
Ovolika briga o pravima radnika a na štetu prava putnika je samo dokaz da je naše društvo i dalje RADNIČKO društvo.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/ra...va-pravila-za-bolovanja-promene-i-kod/np24d8y

Онда у закону или другом акту направиш изузетке, у случају да за поједине послове радник мора да донесе уверење лекара да је способан да ради ту врсту посла.

Putuj traktorom

pilota u srbiju ima 14 a radnika 2 miliona.

Hajdemo iz drugog ugla..
Ogroman broj prijava zdravstvenih radnika za fizicko nasilje na poslu je od poslodavaca koji dodju kod lekara da vrse pritisak na lekara koji je dao bolovanje njihovom radniku ili vise radnika.
To se cesto zavrsava ili intevencijom obezbedjenja ili raznim pritiscima na lekare i pretnjama

Toliko o brizi o bolesti radnika...
...od strane koga....ko ne brine o bolesnim radnicima....poslodavac?

pilota u srbiju ima 14 a radnika 2 miliona.
Nismo mi građani samo ugroženi od strane pilota samoubica i ludi pekar može mišomor da stavi u veknu hleba, svaka grana industrije može da te ubije ako poslodavac nema kontrolu nad radnikom. Ako npr ludi radnik na transportu prekine hladni lanac u transportu vakcina, NIJEDNA vakcina nema da radi.

Nismo mi građani samo ugroženi od strane pilota samoubica i ludi pekar može mišomor da stavi u veknu hleba, svaka grana industrije može da te ubije ako poslodavac nema kontrolu nad radnikom. Ako npr ludi radnik na transportu prekine hladni lanac u transportu vakcina, NIJEDNA vakcina nema da radi.
Ja sam za da se pregledaju i svi politicari u Skupstini....apsolutno....u detalje...
Mislim to ti je ideja, ko najvise moze da te uhebe....

Šta ćemo ako ludi pekar iz noćne smene hoće mišomor da stavi u veknu? Šta ćemo ako dr koji je bio zdrav ali oboleo od demencije počne da ubija pacijente lošom terapijom/dijagnostikovanjem? To bi onda za sve profesije i sve bolesti bio zakon sa beskonačno izuzetaka.

Онда у закону или другом акту направиш изузетке, у случају да за поједине послове радник мора да донесе уверење лекара да је способан да ради ту врсту посла.

Немци су тај закон укинули из дригих разлога, нимало не верујем да се они брину за раднике поготово оне који нису Немци.
Јачање зелених за собом вуче и све веће нападе на људске слободе и права.
Зелени су куга модерног доба.

Human neki domaci kapitalizam.
Baš suprotno ovaj zakon je full-blown SOCIJALIZAM u kome vlada RADNIČKA partija koja brine samo o pravima radnika a ne i pravima pravnih lica ili putnika. Čak i pravno lice ima prava da vodi svoj biznis u cilju da ne propadne. Koliko li su GermanWings izgubili para samo da mi je znati, a da propao je skroz i ime se vise ne KORISTI.

Prilozi

• IMG_20211007_130626.jpg
    IMG_20211007_130626.jpg
    69,9 KB · Pregleda: 4
Немци су тај закон укинули из дригих разлога, нимало не верујем да се они брину за раднике поготово оне који нису Немци.
Јачање зелених за собом вуче и све веће нападе на људске слободе и права.
Зелени су куга модерног доба.
Zeleni su KOMUNISTI takođe samo se drugačije zovu. Ja te Zelene zovem LUBENICA SPOLJA ZELENO ALI UNUTRA CRVENO.

Ja sam za da se pregledaju i svi politicari u Skupstini....apsolutno....u detalje...
Mislim to ti je ideja, ko najvise moze da te uhebe....
jes.................jedan pilot usmrti 200 putnika a politicar desetine miliona . Nazalost, sto se vise penje sicijalna hijerarhija , od portira pa do premijera, penje se i procenat psihickog obolenja. Tako da smo milion puta sigurniji kada nas vozi vozac autobusa nego presednik drzave.

poslodacac treba da brine o svom biznisu a doktori neka brinu o zdravlju radnika.
Vidis sad si dao dobar razlog da niko ne stane u odbranu tvog vidjenja prava radnika.....
Ne da mogu sad da napisem tri knjige koliko je to lose i neMoralno , nego je katastrofa , ali dovoljno je reci da poslodavac hoce da obolesni radnika, a radnik da se leci sam kad stigne i kako stigne.

Vidis sad si dao dobar razlog da niko ne stane u odbranu tvog vidjenja prava radnika.....
Ne da mogu sad da napisem tri knjige koliko je to lose i neMoralno , nego je katastrofa , ali dovoljno je reci da poslodavac hoce da obolesni radnika, a radnik da se leci sam kad stigne i kako stigne.
Poslodavac je radniku dao posao nije ga uzeo za ženu😂.
Onda poslodavac da brine i dali je radnikova žena dobro seksana....ako nije, poslodavac da mu pomogne i u tom delu😂

Back