Radni staž iz Hrvatske

mackica ns

Poznat
Poruka
7.784
Zna li neko kako to funkcioniše?
Znači, tamo imaš 10-15 godina, ovde desetak, dosta godina za starosnu penziju; jel' potrebno ići tamo, postoji li neka agencija ili slično koja to sređuje; sad se spominju neki zahtevi - gde, šta kako???

Koliko je meni poznato, ako ispunjavas uslove za starosnu penziju onda ces dobijati DVE penzije....Jednu na osnovu podnetog zahteva u Hrvatskoj, a drugu kod nas.......
Moj matori ima nekoliko godina staza u Bosni, a otisao je u penziju sa 40 godina staza.Prima penziju ovde, i jedan mali deo u Bosni(posto je tamo ostvario mali staz).....
Verovatno je i u slucaju Hrvatske isto.

Imam prijateljicu koja je u Fondu penzionom u N.Sadu podnela zahtev, i tu je dobila oba resenja, isplacuje joj se ovde i deo iz Hrvatske, i deo iz Srbije, ako hoces da si ovde drzavljanin, to fondovi odradjuju sami na osnovu medjudrzavnog ugovora. Predas svoju dokumentaciju i to je to.

Zna li neko kako to funkcioniše?
Znači, tamo imaš 10-15 godina, ovde desetak, dosta godina za starosnu penziju; jel' potrebno ići tamo, postoji li neka agencija ili slično koja to sređuje; sad se spominju neki zahtevi - gde, šta kako???

Zna li neko kako da se poveze staz u periodu 1992-1997 ostvaren u Republici Srpskoj Krajini?
Ima li neka agencija u Novom Sadu?

Back