Radni biro

Ok. To je individualno svak ima neke svoje kriterijume ali vidis meni nije jasno zasto neko mora biti zaposlen da bi bio smatran dostojnim postovanja i nase paznje kad mu vec od tog posla ne zavisi egzistencija.

...mene bi plasilo to sto nema osecaj odgovornosti i nekog teraca u sebi da se ostvari...kao da nema sta da pruzi...kao da nema zelje, snove, ambiciju...kada sam bila bez posla htela sam da grizem sto od muke, koliko god da je nekada tesko ici na posao cetiri zida su najtezi mentalni teret.

Ok. To je individualno svak ima neke svoje kriterijume ali vidis meni nije jasno zasto neko mora biti zaposlen da bi bio smatran dostojnim postovanja i nase paznje kad mu vec od tog posla ne zavisi egzistencija.

Zato sto ne verujem u zivot bez rada. I neprofitabilnog ako vec imas toliko da sebi dozvolis taj luksuz. Ne verujem da iz obilazenja kafica svaki dan, spavanja do podne i blejanja u plafon moze posle pet godina nastati koliko- toliko kvalitetan covek.

Rad je stvorio coveka, negativan aspekat je ako se zarobis na jednom mestu ceo zivot bez nekog unapredjenja.
Rizik je menjati poslove, narocito u nasoj zemlji gde je sve klimavo ali postoje li mogucnosti treba na svakih pet godina menjati radno mesto radi sticanja novih znanja samim tim si i trazeniji na radnom trzistu, sem naravno ako se ne bavis istrazivackim radom.

Zato sto ne verujem u zivot bez rada. I neprofitabilnog ako vec imas toliko da sebi dozvolis taj luksuz. Ne verujem da iz obilazenja kafica svaki dan, spavanja do podne i blejanja u plafon moze posle pet godina nastati koliko- toliko kvalitetan covek.

A ja sam mislio da se tezi oslobadjanju od egzistencijalne nuznosti rada i stvaranju prostora za kulturno uzdizanje.

Zavisi od toga koliko dugo je na birou, i ima li izgleda da će se zaposliti u struci. Ako nema, očekivala bih da počne nečim da se bavi, svakako. Ne želim nikoga da izdržavam, i obrnuto.

Niti je fakultetska diploma mjerilo uspjeha a ni nezaposlenost danas mjerilo neuspjeha.Ja je imam, a posla nemam a radila sam sve sto mi se ponudilo.Naravno da bi se udala za akademca bez posla ako je u svemu drugom normalan.Lily bas si malogradjanka a i Crnogorka bistra,a?

Bil se udale za nekog tipa za završenim fakultetom i koji se nalazi na radnom birou ....znaci nema posla ...
A?
Bila sam u svim kombinacijama:
Ja zaposlena - on na birou.
Ja na birou - on zaposlen.
Oboje zaposleni.
Oboje nezaposleni.

I koliko god nezaposlenost duboko pogađa i ponižava svakog čoveka, i diktira njegovom svakodnevicom, moji ljubavni odnosi u svojoj najintimnijoj suštini nisu trpeli i ovisili o nezaposlenosti.
Tako da... udala bih se i za zaposlenog i nezaposlenog..... u prosečnom životu se stvari preokrenu priličan broj puta, pa i zaposleni i nezaposleni imaju podjednake šanse da se nađu na onoj drugoj strani.

Ako je za zajednicki zivot jedino bitno da ima novac, tada se ne bih udala. Danas ima jedno, sutra drugo, ljudi koji se vole dele sve. Nikad ne znas sta tebi moze sutra da se desi, a lepo je znati da imas nekog ko ce da brine o tebi ako ne daj Boze ne mozes. To je ljubav i brak. Ni novac ni diploma nemaju veze s tim. Deca odrastu i odu, a prava soba ostane uvek i kad ostaris i onemocas

Bil se udale za nekog tipa za završenim fakultetom i koji se nalazi na radnom birou ....znaci nema posla ...

A?

Ja radim kao inzenjer u birou {projektnom}... :sad2: Zasto to nije dobro? Jesam ja kriv sto u moje vreme nije bilo popularno biti menadzer, ili mercendajzer, ili terenski komercijalista, nego doktor, advokat ili inzenjer... :sad2:

Poslednja izmena:

Back