Radna temperatura

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
82.614
Pita narod: "A kolika temperatura valja da bude na laptopu?"

Evo ovo je radna temperatura na očiščenom od gluposti i ozbiljno postavljenom sistemu
i malkice iskustveno odhakovanim stavkama u registry-ju ali u režimu maks. potrošnje energije i aktuelnom sobnom temperaturom.
Imajte na umu da razne gluposti dižu temperaturu, kad sam preuzeo mašinu ispod 74C nije bilo i bio sam u pravu zašto

temperatura1.jpg

Na Linux-u je naravno par stepeni više (39.2) jer tu zajebancije nema!

Pita narod: "A kolika temperatura valja da bude na laptopu?"

Evo ovo je radna temperatura na očiščenom od gluposti i ozbiljno postavljenom sistemu
i malkice iskustveno odhakovanim stavkama u registry-ju ali u režimu maks. potrošnje energije i aktuelnom sobnom temperaturom.
Imajte na umu da razne gluposti dižu temperaturu, kad sam preuzeo mašinu ispod 74C nije bilo i bio sam u pravu zašto

temperatura1.jpg

Na Linux-u je naravno par stepeni više (39.2) jer tu zajebancije nema!
Ploča toplija od procesora? Chipset postao kritičniji element? Ili se samo slabije hladi?

8 godina stara mašina ali da li si video kako ljudi sa glupostima podignu temperaturu celom sistemu bez veze a kao novo?
Vidi...kad sam imao 2005te Bartona 2500+-on je imao limit mislim 65 stepenoi C. ali je radio na 50 +uglavnom. Intel Q2C 8200 je mogao i oko 70-ali nije prelazio 50 + stepeni isto...ovaj Ryzen nece izgoreti I na 90- pa I vise-ali u realnom radu je=35-40idle, u browsing oko 50, gaming oko 60, Prime 95 ui slicno-ko 70-75...

Kućište je plastično, mislio si na ono nešto malo limarije ispod toga? Slabo se to hladi preko toga 'kućišta'!
Ma generalno ploca je temperatura kucista, tj vazduha u kucistu. Proc moze da bude hladniji od toga mozda
samo ako je vodeno ili izuzetno jak ventilator. ALi opet vazdusno je na protoku vazduha, a ako duvas vazduh
od toliko i toliko sigurno ne moze da se ohladi procesor na manje...

Ma generalno ploca je temperatura kucista, tj vazduha u kucistu. Proc moze da bude hladniji od toga mozda
samo ako je vodeno ili izuzetno jak ventilator. ALi opet vazdusno je na protoku vazduha, a ako duvas vazduh
od toliko i toliko sigurno ne moze da se ohladi procesor na manje...
Na laptopu obično ventilator procesora što kraćom putanjom UVLAČI vazduh iz okoline i kroz hladnjak ga što kraćim putem TERA napolje, bez mešanja sa vazduhom u kućištu!

Back