Radiša Urošević: Tužio sam Anđelinu Džoli!

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Popularni srpski pevač Radiša Urošević ostaje pri stavu da od američke glumice i rediteljke Anđeline Džoli naplati odštetu zbog korišćenja njegove numere „Tebi za ljubav“ u filmu „U zemlji krvi i meda“. Urošević je u današnjem intervjuu za RTS naveo da želi da istera stvar do kraja i da je najavljenu tužbu sudu i sproveo u delo:

- Nemam nameru da odustanem optužbe. Moj pravni tim pokrenuo je sudski postupak protiv Džolijeve zbog narušavanja izvođačkih prava – izjavio je za Jutarnji program RTS-a Radiša Urošević, i dodao:

- Pesma nije moje autorsko delo, ali sam povređen što je moje izvođenje pustila u filmu. Ne bih imao ništa protiv da je umesto mene pesmu “Tebi za ljubav” otpevao Bred Pit, kaže Urošević, koji je nedavno najavio da će od holivudske lepotice tražiti odštetu od milion dolara.

Srpski estradni umetnik je već ranije najavio da će se pravno angažovati zbog zloupotrebe njegovog hita iz 1987. godine. Pesma je upotrebljena u 56 minutu filma, u sceni kada se Srbi vesele.

http://www.telegraf.rs/jetset/166673-radisa-urosevic-tuzicu-dzolijevu-zbog-izvodackih-prava

ajmo Ameri, autorska prava, ovo-ono

Ako nek joj uzme kintu.
U Americi se strogo poštuju autorska prava, pa tako na odjavnoj špici nekog filma u kome ima muzičkih numera po 5 minuta ide špica sa imenima autora i izvođača i nema šanse da to ne bude plaćeno. Jedino ne znam da li se to odnosi samo na izvođače i autore sa engleskog govornog područja?

Mada moram da priznam da se meni nikada nije dopadala, jer je posedovala praznu bezizražajnu lepotu, a i ne dopadaju mi se tolike usne, pa još napućene.

Imala je imidz mlade rebel-narkomanke koja se usudjuje na razne taboo akcije. Neka vrsta andergraund heroine. Naravno, dok se nije transformisala u holivudsku nakazu. Ne bi ni bila toliko popularna da nije bilo igre Tomb Raider, koja je zaista bila kultna.

Da nije ovih par nazovi skandalčića oko praznih sala u Beogradu i Moskvi, nedolaženje Džolijeve u Beograd i sad Radišinog talasanja oko pesme korišćene u filmu taj film ne bi imao ama baš nikakav publicitet.

Delo ravno školskoj amaterskoj sekciji...dece do 14.godina

gojko%252520sisa.jpg

A ne bismo ni saznali da je Gojko Sisa jedna obicna sisa.

Back