Radiš?

a ni tebe, da budemo onako iskreni :))
na selu su drugaciji obicaji, ljudi su neposredniji, zato je tebi to normalno.
mene kad neko nesto pita bude mu poslije pravo neugodno, nisam upoznao nekog brutalnijeg od sebe.
ali obicno ti ljudi sto pitaju, to su go.vna nevidjena, pa mozes mu se posrati za vrat, izvrijedjati ga najstrasnije on ce i dalje da bude seljak

A ni mene :lol:
Ali iz kulture i osnovno vaspitanje ti nalaze da budes fin

Na svakom cosku gde god da se okrenem ljudi koji me sretnu prvo sto me pitaju je:Gde radis?Ali prvo pitanje cim te ugledaju i zaustave...To su ljudi koji ne znaju da sam bla u inostranstvu,(koji me fakticki i ne poznaju ) tako da to sa tim nema veze a sa cim ima pojma nemam.
Odem u dom zdravlja da popravim zub,tehnicar u prolazu na hodniku me pita gde radis,odem u menjacnicu da razmenim novac pita me radnik gde radis,odem u auto skolu na predavanja instruktor(koji uopste nije moj i sa kim nisam u zivotu ni rec progovorila) pita me isto pitanje,onda zatim odmah devojku do mene to isto pita,odem na trafiku zena me pita gde radis ...itd itd.

Moze li mi neko reci zasto to ljude toliko zanima?Cemu tolika znatizelja i opsednutost poslom?
Evo i danas sretnu se neki i momak i zena u prodavnici,verovatno neki povrsni poznanici,rukovali se i ona njemu odmah:Gde radis?On rece gde ona.. bledo gleda a on..ma prodaja delova za telefon...

Pa cak i preko neta kada se kucam sa nekim odmah pitanje sa cim se se bavis ali odmah.....Eto tamo nije ''Gde radis'' ali sustina je ista..

Da te lakše svrstaju u neku kategoriju, onda znaju kako sa tobom da se ophode, da znaju možeš li im koristiti za nešto...

Ма већина људи отвара уста и блебеће потпуно аутоматски, мислиш да они знају зашто су нешто питали, шта ти је...

Na svakom cosku gde god da se okrenem ljudi koji me sretnu prvo sto me pitaju je:Gde radis?Ali prvo pitanje cim te ugledaju i zaustave...To su ljudi koji ne znaju da sam bla u inostranstvu,(koji me fakticki i ne poznaju ) tako da to sa tim nema veze a sa cim ima pojma nemam.
Odem u dom zdravlja da popravim zub,tehnicar u prolazu na hodniku me pita gde radis,odem u menjacnicu da razmenim novac pita me radnik gde radis,odem u auto skolu na predavanja instruktor(koji uopste nije moj i sa kim nisam u zivotu ni rec progovorila) pita me isto pitanje,onda zatim odmah devojku do mene to isto pita,odem na trafiku zena me pita gde radis ...itd itd.

Moze li mi neko reci zasto to ljude toliko zanima?Cemu tolika znatizelja i opsednutost poslom?
Evo i danas sretnu se neki i momak i zena u prodavnici,verovatno neki povrsni poznanici,rukovali se i ona njemu odmah:Gde radis?On rece gde ona.. bledo gleda a on..ma prodaja delova za telefon...

Pa cak i preko neta kada se kucam sa nekim odmah pitanje sa cim se se bavis ali odmah.....Eto tamo nije ''Gde radis'' ali sustina je ista..

opipavanje pulsa ili njusenje da se uspostavi hijerarhija

Ма већина људи отвара уста и блебеће потпуно аутоматски, мислиш да они знају зашто су нешто питали, шта ти је...

Zapravo, postoji tu jedna fenomen
zanimljivo je da ljudi koji otvaraju usta bez korekcije svoje ljubopitljivosti, uglavnom razmenjuju samo lične informacije jer nemaju o čemu drugom da razgovaraju...
i da bi izbegli neprijatnu tišinu prelaze na lična pitanja...

to je i odraz nesigurnosti između ostalog a nije se ovde izvikani erik bern džabe bavio onim što ljudi urade ili kažu nakon što kažu zdravo...

Већина мојих бивших комшија је после здраво питала баш оно што ће ме боцнути.

Ја нисам глупа па сам почела да узвраћам на идентичан начин. Да знаш како после само прозује, лако сам их реду научила.

u osnovi svako je sklon likovanju nad nečim ili nekim.
to je životna utakmica bez pauze za poluvreme

samo treba naučiti da ljude koji nisu dobronamerni u svojim pitanjima prepoznamo
kad ih prepoznamao na nama je da li ćemo se igrati na njihov način ili ćemo ih razoružati oružjem koje su oni potegli na nas

ne mogu da shvatim da ljudi to namerno rade. neobjašnjivo mi je.

izbegavam small talks što bi rekli englezi
ako iamo konkretno o čemu ok ako ne bolje da ćutimo nego da me pita te gluposti

- - - - - - - - - -

samo treba naučiti da ljude koji nisu dobronamerni u svojim pitanjima prepoznamo
kad ih prepoznamao na nama je da li ćemo se igrati na njihov način ili ćemo ih razoružati oružjem koje su oni potegli na nas

tako mene kolega koji kupio trojče bemve a zna da ja volim trojče namerno zapričava o kolima i to još o tom modelu i na kraju me pita a kad ćeš ti da se podnoviš, znajući da vozim opela iz 86
šta mu to znači neam pojma...misim podjebavanje na finjaka je evidentno, al dal mu je to nekakva duševna hrana i to
ja se ne nerviram zbog kola, samo se nerviram što su ljudi tolke stoke

Znaci "svako", zanimljivo glediste iliti stanoviste.:)

Ljudi to pitaju da bi znali u KOJU FIOKU DA TE STAVE...

Da ne pogrese ako aslucajno imas neki vazan posao u politici ili gde se mnogo zaradjuje.

Od toga zavisi kako ce ti se dalje osmehivati.

:klap:

- - - - - - - - - -

Hipokrizija ili licemerje je zlo.

Ništa gore od osobe koja se menja kada oseti moć ili novac kod drugoga.

Poslednja izmena:

zar ovo nije isto u sustini :dontunderstand:

izbegavam small talks što bi rekli englezi
ako iamo konkretno o čemu ok ako ne bolje da ćutimo nego da me pita te gluposti

- - - - - - - - - -

tako mene kolega koji kupio trojče bemve a zna da ja volim trojče namerno zapričava o kolima i to još o tom modelu i na kraju me pita a kad ćeš ti da se podnoviš, znajući da vozim opela iz 86
šta mu to znači neam pojma...misim podjebavanje na finjaka je evidentno, al dal mu je to nekakva duševna hrana i to
ja se ne nerviram zbog kola, samo se nerviram što su ljudi tolke stoke

...a sto mu lepo i kulturno sve sa osmehom i ponosom u glasu, ne odgovoris, cim mi sin diplomira...trenutno mi je on vazniji od auta....verujem da bi zacutao momentalno...

Back