Radio Mileva

gost 273051

Elita
Poruka
18.927
Podstaknuta danas posetom moje strine koja se ne zove Radio Mileva, ali joj je to nadimak..z:lol:
Usta nije zatvorila a ja sam samo klimala glavom.
Ne, ona nije dosadna, naprotiv, ali se bavi pričama i prepričavanjima dogadjaja, ljudi, tj.nevinim ogovaranjem svih redom.
Inače nadimak joj je dao moj tata, jer je u svakom momentu znala, ko, šta, gde radi, sa kompletnom imitacijom tih osoba:D
Poznajete li takve osobe međ svojom, rodbinom ili slično?:lol:

joj moja bliska saradnica je takva..
ali ne u negativnom kontekstu..
nije od onih koje ogovaraju, ali sve zna i sve pamti..
pamti cak i stvari koje se ticu mog zivota i koje ja svesno potiskujem, jer ko sve da pamti..pa bila bih u lazi do sada..
a ona cak i to izvuce..i da je pitam - kako bre zeno to sve pamtis? gde slozis sve te informacije? - ona kaze, pa eto..
ek je strpljivo sasluusam kad mi prica o sebi,svom muzu, svojoj deci,svojoj tetki..
malo manje strpljivo kad pocne o muzu svoje cerke i njegovoj porodici..
redovno je prekinem kad pocne o komsinicinoj strini ciji muz....
ili kad prica o koleginicama svoje cerke koja je pocela da radi u firmi drugaricinih roditelja..
inace, ima psorijazu od pre par godina..psihosomatski..i svakodnevno je na bensedinima :(

Meni je zanimljiv taj fenomen kad mi ljudi do tančina prepričavaju neke događaje koji se tiču mene i znaju datum kada se to desilo, a ja nemam pojma o čemu je reč.:think:
Dobro, oduvek sam pomalo senilna, ne čudi me što se ja ne sećam, ali kako ljudi uspevaju toliko toga da smeste u fioke, nikad mi neće biti jasno...

To nam je u ratu bila najbolja obavjestajna sluzba . Kakav Karamela kakvi bakraci .
Samo dodjes ujutro u pekaru i znas sta se desava 50 km okolo .Imao sam kolegu koji je bio
obavjestajac u jedinici .Covjek je izludjivao sto su zene sve tajne saznavale prije nego on .

• Podržavam
Reactions: Tol

Ona je verovatno jedina u gradu koja se izvuce da ne plati neku kaznu inspektorima kad se pojave...odmah nadje nekog svog ko zna njih, pa onda sa svakim turistom nadje zajednickog poznanika, zna sve brojeve telefona: od direktora do cistacica u celoj drzavi cim joj zatreba usluga op, odmah zove...
A o tome, ko sta i kako u gradu, nema sta ne zna...

Ja neki dan kad je sin pitao gde mu neke note, rekoh - odi pitaj tetka Vesnu, garant zna gde si ih zaturio. :zroll:

Podstaknuta danas posetom moje strine koja se ne zove Radio Mileva, ali joj je to nadimak..z:lol:
Ne, ona nije dosadna, naprotiv, ali se bavi pričama i prepričavanjima dogadjaja, ljudi, tj.nevinim ogovaranjem svih redom.
Inače nadimak joj je dao moj tata, jer je u svakom momentu znala, ko, šta, gde radi, sa kompletnom imitacijom tih osoba:D

ima i u familiji...al na poslu tek...:dash:

ja se čudim tim ljudima kako ih ne mrzi da pamte takve stvari...:dash:

Imam takvu drugaricu :lol: A žena je - kad nije u funkciji Radio Mileve - ozbiljan naučni radnik. Tračaranje je verovatno opušta + ima fenomenalno pamćenje, nikad ne zaboravlja ništa što je čula/videla/pročitala. Ja je obožavam, pošto je luda na neku čudnu foru - sve vidi i pamti, ali sve posmatra kroz neku svoju čudačku, naučničku prizmu, uopšte ne razume neke najobičnije ljudske rekacije. Haha, šou : ) (Dobro si me podsetila, moram da se vidim sa njom, uopšte nisam u toku.)

Imam i ja jednu drugaricu, mnogo je volim, izmedju ostalog i zbog toga sto sve pamti..informacije o cjelokupnom drustvu-kao iz rukava..
Uostalom, da nije bilo nje ne bih se sjetila gdje sam bila za docek prosle godine i sta sam nosila na svom diplomskom.. :) Meni je to simpaticno kod nje zato sto mi je prijeteljica a inace mi nebitne informacije o drugim ljudima nepotrebno opterecuju mozak..

Verovatno svako od nas poznaje osobu koja usta ne zatvara i koja prebira po tudjem smecu sa osmehom ali ja se, i uz najbolju volju i porodicne veze, od takvih mic po mic sklanjam sve dok se ne sklonim u kompletu. I to iz dva razloga. Najpre zato sto me nenormalno smara prica o ljudima koje nit' znam nit' me isti zanimaju, a potom i zato sto su te alapace emotivne i empaticne k'o zaledjen asfalt, pa nakon price o detetu sa leukemijom skoce na trac o novoj ljubavnici a ti ostanes k'o pokosen nekom vescu koju najbolje da nikada nisi ni cuo.

Ово обожавам: )
Нарочито када запазиш како свако има глас за имитирање и кога год да оговара користи тај унивезрални тон...
Наравно да познајем, једва неког да знам то да не ради: )

nije od onih koje ogovaraju, ali sve zna i sve pamti..
pamti cak i stvari koje se ticu mog zivota i koje ja svesno potiskujem, jer ko sve da pamti..pa bila bih u lazi do sada..
a ona cak i to izvuce..i da je pitam - kako bre zeno to sve pamtis? gde slozis sve te informacije? - ona kaze, pa eto..

ovako i moja najbolja drugarica, šta ta sve ne pamti o meni, uopšteno o nama gde smo bile i šta smo radile: )))
a tek što u broj pamti sve moje bivše momke, umiremo od smeha svaki put kad se seti nekoga koga sam ja zaboravila 100 puta do sada:zcepanje:
mada i ja pamtim detalje, nešto što mi je bilo upečatljivo za neku osobu ili događaj:D

ovako i moja najbolja drugarica, šta ta sve ne pamti o meni, uopšteno o nama gde smo bile i šta smo radile: )))
a tek što u broj pamti sve moje bivše momke, umiremo od smeha svaki put kad se seti nekoga koga sam ja zaboravila 100 puta do sada:zcepanje:
mada i ja pamtim detalje, nešto što mi je bilo upečatljivo za neku osobu ili događaj:D

pa kolko ti to momaka imas kad ih ne mozes upamtiti sve :D:D

Imali smo mi u firmi jednu Miru,radila u obezbedjenju:
Sedimo i pricamo,i bilo ko da pomene neku osobu ona samo : Aaaaaaaaaa,znaaaaaaaam...pa kad oplete,zna mu i krvnu grupu.:) Ta zena sve i svakoga zna,u zivotu nisam sreo takvu osobu.

Back