Radim neradnim danima..

Pozdrav ja sam u vojsci vec 25 godina efektivno. Radimo 24h tako da pamtim da smo bili placeni za prekovremeni rad (na operativnim zadacima) ali se to pojedinim komandantima svidelo pa poceli i oni da dolaze subotom i nedeljom da bi i oni uzeli neku kintu. posle nam to ukinuse i sada skupljam neke sate i uglavnom sam u minusu a radim svaki dan plus viikend i poneku nocnu smenu.

Za nindzu52 15.02. se placa praznicno ko je radio, a ko se postrojavao dobija placeno samo certri sata.
Tako je bar bilo prosle godine u Batajnici. Cujem ove godine a i ranije da su ustanove to obavile u cetvrtak a u petak sede kuci.

Ja radim za svaki državni praznik,a vrlo često subotom i nedeljom! Dnevnice i sate za prekovremeni rad plaćaju mi samo kada nemaju kud! Često puta se dešava da za rad subotom i nedeljom dobijem slobodan dan,ali gospodo,koliko koštaju komunalije i ostalo? Koliko od slobodnog dana da dam u prodavnici za hleb i mleko????? Ili, npr. " Sipajte mi dizel za šest sati od slobodnog dana!!"

Nindza52 ja sam u Raski iskoristio, na jedvite jade, one sl dane sto smo zajedno nakucali. Ostao mi je deo GO iz 07 i to uskoro planiram da eliminisem. Sto se placanja prekovremenog rada tice mislim da opet tu k-t najvise odlucuje, kao npr. kad odes na gadjanje u pm i onda kazu da je odluceno da se isplate dnevnice ili da ce isto biti regulisano cuvenom preraspodelom radnog vremena. I jos nesto. Gde to jos, za postignute rezultate kao nagradu dobijes da odsustvujes sa posla tj NAGRADNO odsustvo.

@EiPeD, jel tih 10% tzv. "dodatak za pripravnost"? Ako jeste,znas li koji su uslovi za dobijanje tog dodatka (ko ima pravo na to)?

PRAVILNIK O PLATAMA I DRUGIM NOVCANIM PRIMANJIMA PROFESIONALNIH PRIPADNIKA VOJSKE SRBIJE

CLAN 35
PROFESIONALNIM PRIPADNIKU VOJSKE KOJI VAN RADNOG VREMENA MORA DA BUDE DOSTUPAN (U PRIPRAVNOSTI) DA BI AKO USTREBA IZVRSIO NEKI POSAO SVOG RADNOG MESTA, PRIPADA DODATAK ZA PRIPRAVNOST.

DODATAK ZA SVAKI SAT PRIPRAVNOSTI IZNOSI 10% VREDNOSTI RADNOG SATA PLATE.

PLAN PRIPRAVNOSTI DONOSI NADLEZNI STARESINA UZ PREDHODNO PRIBAVLJANJE SAGLASNOSTI NACELNIKA GENERALSTABA VOJSKE, A ZA PROFESIONALNE PRIPADNIKE VOJSKE RASPOREDJENE VAN VOJSKE - POMOCNIKA MINISTRA ODBRANE ZA LJUDSKE RESURSE.

NADAM SE DA SAM TI BAR MALO POMOGAO OKO OVOG PROBLEMA, KOJIH JE MNOG U OVOM NOVOM ZAKONU I PRAVILNIKU VOJSKE SRBIJE.

Back