Radikalni feminizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

момоа

Stara legenda
Poruka
78.890
je logicni nastavak na ovaj zdravi feminizam koji i ja u sustini podrzavam, a koji nije u pocetku ni pretio da ce narasti do ovakvih neslucenih razmera kod pojedinih grupa feministkinja. Tipa kazes devojci da hoces da joj pomognes jer je slabiji pol, ona te pljuje jer govoris kako je slaba samo zato sto je zensko i time aludiras na to da su muskarci superiorniji samo zato sto su muskarci, a kada istoj zeni kazes da nesto uradi sama onda si sovinista, svinja i seksista ili se u najmanju ruku seljacina ili nedovoljno ljubazan. Vidjao sam nazalost mnogo ovakvih osoba, i sto je najgore vremenom se u meni vise nije budilo osecanje besa i kivnosti nego neke tuge i sazaljenja prema njima. Sta mislite o njima?

Mislim da si klinac . :lol:
Veliki antifeminista sam , ako se to moze tako reci . :lol:
Ali ti pogreshno postavljas i pogreshno gledahs .
I svakako nije najgore sto je bes prestao da ti se luchi ,
Bolje ih sazaljevaj nego da ih tuches , ipak su slabiji pol . :D

Da razjasnim pre nego chupor divljih amazonki skochi sa sve raznim orudjem za kastraciju mushkaraca . :lol:
Anti feminista , znachi protiv feminizma .
Protiv pokreta koji se bori za neshto shto su vec dobile , dakle deo istorije , nema shta dalje .
Zene su isto ljudi ko i mi , mada one vole psoebne tretmane , ali eto . :neutral:
Nema tu vishe razdvajanja na taj nachin , naradno zene i mi nismo isto , ali na taj nahcim smo jednaki .

to sto si ti naveo su banalne stvari, klinacke fore, nemaju veze sa naslovom

to je bio samo primer kako se radikalne feministkinje ponasaju u praksi.

- - - - - - - - - -

Pitas treba li pomoc.Kazes ako treba tu sam.

Nikakvo perfidno nametanje ne dolazi u obzir.

nikakvog perfidnog nametanja tu ni nema osim dozvljaja u njenoj glavi da je to perfidno nametanje

Pa za niej potrebna feministkinja . :lol:
Devedeset posto devojaka ce smatrati to nametanjem , a nisu sve feministkinje . :lol:
I radikalni feminizma je mnogo ozbiljniji od toga , i opasniji .
To su lude zene , sa dijagnozom . :lol:
Ovo su nadrk zene , kojima treba neshto da budu malo veselije .

Pa za niej potrebna feministkinja . :lol:
Devedeset posto devojaka ce smatrati to nametanjem , a nisu sve feministkinje . :lol:
I radikalni feminizma je mnogo ozbiljniji od toga , i opasniji .
To su lude zene , sa dijagnozom . :lol:
Ovo su nadrk zene , kojima treba neshto da budu malo veselije .

ako se ne varam jedna od stavki radikalnog feminizma je odbacivanje polnih uloga koje namece patrijarhat, one cak i odbacuju neke ranije teorije koje su postavile neke druge grane feminzma. Mozda jeste u pitanju samo nadrkana zena, ali mozda je i neka sa dijagnozom. Ovo je nesto jos gore od radikalnog feminizma, jer ovakav primer devojke sa jedne strane trazi odbacivanje polnih uloga a sa druge je kontradiktorna sama sebi

Ti prichash o nasumichnih ribama koji si sretao tu i tamo .
Koje se kurche i traze razlog za to , pa shta im naleti .
Dlaka u jajetu fazon . :lol:
Nadrkane devojke , treba im k urac . :lol:
One ni ne znaju shta znachi feminizam nije ih ni briga , bole ih piichka .
Radikalni feminizam su one shto bi kastrirale mushkarce . :lol:

Na zenskom kutku pises o feminizmu koji vredjas, a sam si video napaljenost na to kod zena????????
Plus jos ne poznajes feminacizam koji vlada i na forumu i inace kod napaljenih zena, onih koje imaju malo vise slobodnog vremena i kesha...

Sta reci, ....videces i sam sta ce da se desi...

Postoji vec oformljen profil i model ponasanja.....Ona je samostalna i ima dovoljno para da plati sve sto joj treba a muskarac samo pokusava stalno , stalno , stalno da je spusti na to da je zensko i da je nesposobno i da stalno , stalno , stalno ona mora da se brani od toga i da im pokazuje kako su oni sonjavi , nikakvi , slabi i jedino sto moze da im dokaze je kad ih seksualnom dominacijom drzi kao pacenike koji je zele i mogu da je imaju samo kad ona hoce da se umilostivi...

A da cesto kuka kako je nesretna , to cemo ovaj put preskociti...jer nada se i nacice nekog ko zadovoljava njene kriterijume, samo je trenutno sa jednim ozenjenim, pa je muka oko doceka, mora da organizuje drugarice, jer nece moci sa njim da slavi, ima covek porodicu...

Шведска је шампион Европе по питању женских права. Руска телевизија направила је документарац о томе. Ко хоће нека погледа како то изгледа у пракси.

je logicni nastavak na ovaj zdravi feminizam koji i ja u sustini podrzavam, a koji nije u pocetku ni pretio da ce narasti do ovakvih neslucenih razmera kod pojedinih grupa feministkinja. Tipa kazes devojci da hoces da joj pomognes jer je slabiji pol, ona te pljuje jer govoris kako je slaba samo zato sto je zensko i time aludiras na to da su muskarci superiorniji samo zato sto su muskarci, a kada istoj zeni kazes da nesto uradi sama onda si sovinista, svinja i seksista ili se u najmanju ruku seljacina ili nedovoljno ljubazan. Vidjao sam nazalost mnogo ovakvih osoba, i sto je najgore vremenom se u meni vise nije budilo osecanje besa i kivnosti nego neke tuge i sazaljenja prema njima. Sta mislite o njima?

Haha, pa i među fudbalskim navijačima ima finog sveta lol

Sad sam pogledala šta piše u Vikipediji

Radikalni feminizam je struja unutar feminističkog pokreta čije sljedbenice tvrde da je glavni uzrok ugnjetavanja žena postojanje patrijarhata u ljudskom društvu, odnosno formalni ili neformalni sistem vlasti kojim se održava muška dominacija nad ženama. Radikalne feministkinje zato tvrde da se žene mogu osloboditi jedino ako sruše patrijarhat potpunim odbacivanjem tzv. rodnih uloga i radikalnim preustrojem društva.

Tačno je :) Ali to je razlika između teorije i prakse, kao i u svemu ostalom. Parijarhat je šit, ali to ne znači da ne voliš muškarce u svom okruženju, ili odbijaš da peglaš iz principa.

Mada znam i takve slučajeve, uglavnom drugarice koje su 15-20 godina mlađe, to je već druga generacija... Znam i neke radikalne koje su lezbejke, e to je kod njih baš čisto, odeš na žurku nema ni jednog muškarca : )

Poenta je: šta te briga? Ima žena pravo da veruje u šta hoće, neće da joj pomažeš ... Doslovno svaki čovek na ulici ima neko ubeđenje, većina ljudi je radikalna po drugim pitanjima (mnogo gorim, da budemo iskreni), prosto se skloniš, ja tako radim, kad provalim da je neko feminaci ...ali moram da priznam da sam im zahvalna : )

Шведска је шампион Европе по питању женских права. Руска телевизија направила је документарац о томе. Ко хоће нека погледа како то изгледа у пракси.

sve ovo ipak vise lici na madness u pokusaju, sudeci po poslednjoj recenici: "...sweewdish population would not support these projects, but the goverment will"

Nije ti palo na pamet da je to do tebe?
U praksi feministkinja još radikalnih nema ni za lek, a tebi prekipelo od njih.
Kad nudiš pomoć nastupaš sa arogancijom, čuj daj da ti pomognem pošto si slabiji pol. Što kaže tibi, promeni ton...

Nije ti palo na pamet da je to do tebe?
U praksi feministkinja još radikalnih nema ni za lek, a tebi prekipelo od njih.
Kad nudiš pomoć nastupaš sa arogancijom, čuj daj da ti pomognem pošto si slabiji pol. Što kaže tibi, promeni ton...

Kad se u drustvu radi prestrojavanje, onda mozes da negiras to i da ne primecujes, ali se to ipak desava, a posle , posle mozes samo da kazes, ovde cu uci a ovde necu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back