RADAŠIN U ZAGREBU

Strijeljani, svi do jednog... :sad2:

- - - - - - - - - -

I tebe su hapsili u Zagrebu? I preživio si ustaške kazamate?
Наравно да су ме хапсили, и то још кад сам био клинац!

Није ми јасно одкуд толики страх у Хрвата у време кад сам био клинац, имао сам неких 14 година када су ме први пут ухапсили...

Изашао сам из воза да наточим воду у флашу, и само што сам сишао са воза, нисам одмакао два корака, ухвати ме слеђа један човек, за обе руке, тако да нисам могао да се отмем. Утом приђе и пандур у униформи, и стави ми лисице на руке, на леђима..

Овај тип у цивилу се представи као неки судски орган Хрватске, и одведошеме ме у станицу полиције, па у чорку!

ЕЈ, без икаквог разлога! После пар дана спровели ме у Србију...

Који сте зликовци, то свет није видео!

У титово време, усташки ДБ је улазио у све возове који су улазили у Хрватску, цивили, и намештали свакојаке зврчке Србима...

Одабранима, наравно...

Poslednja izmena:
A ti ne znaš? :eek:

Pa šta misliš, odakle mu nadimak "Legenda?

Aaaa, zato je Legenda, legendarno je preživio ustaške kazamate?

Ufff, možda je bio u Remetincu sa Sanaderom, tamo je sigurno naiebo, iz te ćelije se izlazi natečene guze... :sad2:

Oprosti Legendo, ja ti se ispričavam u ime hrvatskog naroda, onaj tko preživi SS (Sanader sodomizir'o), taj je zbilja legenda...

- - - - - - - - - -

Није ми јасно одкуд толики страх у Хрвата у време кад сам био клинац, имао сам неких 14 година када су ме први пут ухапсили...

Изашао сам из воза да наточим воду у флашу, и само што сам сишао са воза, нисам одмакао два корака, ухвати ме слеђа један човек, за обе руке, тако да нисам могао да се отмем. Утом приђе и пандур у униформи, и стави ми лисице на руке, на леђима..

Овај тип у цивилу се представи као неки судски орган Хрватске, и одведошеме ме у станицу полиције, па у чорку!

У титово време, усташки ДБ је улазио у све возове који су улазили у Хрватску, цивили, и намештали свакојаке зврчке Србима...

Kako bre bez ikakvog razloga, hteo si da ukradeš svetu hrvatsku vodu, aloo breee čoveče!

Jel' bi tebi bilo drago kad bi ja sad, iz čista mira, izašao iz voza negde u Šumadiji, i počeo da točim srpsku vodu, aloo bre, pa nema za ustaše vode, zdravo, odma' hapsim...

Legenda obijao kioske, a sada se folira da su ga hapsili jer je poluSrbin

:hahaha:
Ма како да не!

Вас Хрвате је као и многе СрПијанце бринуло то што има живих наследника којима сте требали вратити имовину. :per:

А поготово вам је била прпа од нас којима сте у 2. св. рату побили чланове породице....

- - - - - - - - - -

Aaaa, zato je Legenda, legendarno je preživio ustaške kazamate?

Ufff, možda je bio u Remetincu sa Sanaderom, tamo je sigurno naiebo, iz te ćelije se izlazi natečene guze... :sad2:

Oprosti Legendo, ja ti se ispričavam u ime hrvatskog naroda, onaj tko preživi SS (Sanader sodomizir'o), taj je zbilja legenda...

- - - - - - - - - -

Kako bre bez ikakvog razloga, hteo si da ukradeš svetu hrvatsku vodu, aloo breee čoveče!

Jel' bi tebi bilo drago kad bi ja sad, iz čista mira, izašao iz voza negde u Šumadiji, i počeo da točim srpsku vodu, aloo bre, pa nema za ustaše vode, zdravo, odma' hapsim...
Благо теби... :lol:

Да ми је твоја памет да се мало одморим... :lol:

Само се ви спрдајте, незаборави да ће Загреб да гори, само због имовине које сте отели мојој породици а која је у Загребу, некретнине...:per:

- - - - - - - - - -

Гуми, без зезања, у доба комуниста сваки воз који пролазио кроз Хрватску из правца БГ-а, био је пун усташа, ДБоваца, који су радили то што су радили...

А шта су све радили, боље да незнате...

Ма како да не!

Вас Хрвате је као и многе СрПијанце бринуло то што има живих наследника којима сте требали вратити имовину. :per:

А поготово вам је била прпа од нас којима сте у 2. св. рату побили чланове породице....
..

A zašto su te onda uhapsili?

Jesi imao kokardu na čelu?
Zašto su uhapsili tebe a ne mene?

A zašto su te onda uhapsili?

Jesi imao kokardu na čelu?
Zašto su uhapsili tebe a ne mene?
Да ли си ти стварно тако плитак да неразумеш?

Ало бре, усташки ДБ и њихови људи су радили шта су хтели, а по налогу ЦК СКЈ!

Прогањали су и хапсили све оне који су били на списку тита и комуниста за елиминацију!

Србин Православац, Руско порекло, отета сва имовина ужој и широј фамилији, на територији Хрватске, Босне, Србије, тј Војводине, капираш?

Посебно страх од освете, одмазде због побијених чланова породице...

Једном приликом када сам путовао возом за Аустрију, Београд - Минхен, имао сам неких 17 година...

У Бг у воз уђе једна млада жена са дететом, негде око годину дана старо дете, жена Муслиманка, да ли из околине Цазина или Новог Пазара, несечам се, веома згодна и лепа, у панталонама и марамом на глави.

Ушла у мој купе, зато што је имала карту за исти. Села преко пута мене, и одмах током пута се упознамо, на њену иницијативу. Пита ме одакле сам и дали сам Србин. Наравно, ја јој рекох да јесам Србин, и она одахну.
Замолила ме да током пута ако било ко упита да ли путујемо заједно ,да потврдим, рачунајући од уласка на подручју Хрватске. Обечао сам да ће тако бити, и она се опусти.
Нисам био сигуран зашто је то од мене тражила, и био сам на опрезу.
И наравно, током проласка кроз Хрватску, велики број пута су долазили неки цивили и покушавали да "испипају терен", и увек сам је одбранио од намера које су имали.

Једног сам морао да избацим физички из купеа, јер је сео поред ње, а није имао карту. Знао сам о чему се ради.

Па сад видите Хрвати који сте ви "индијанци"!

Poslednja izmena:
A jel' četnik?

Sve po potrebi.

Snimao partizanske filmove za onog vašeg ćopavog,
kad je prigustilo, setio se da je seljak pa je snimao seljake pred zadrugom kako cirkaju pivo,
pa je onda primetio da narod voli antifašistu Dražu pa je i o njemu snimio serijal,
a sad je izgleda primetio da Hrvatima kinematografija nikako ne ide pa verovatno nudi da snimi hvalospevni filmić ili dva o Njofri i Gotovini.

Buljajićeva škola je to

- - - - - - - - - -

Те космополите ( "ко нас, бре завади") су најобичнији идиоти!

Nisu to kosmopolite ( iako poneki mešaju malter u Njemaćku) nego tupava goveda

I zbilja, u Zagrebu – sve najbolje. Sklad, red, mir – ljubaznost na svakom koraku. Sve uredno i čisto. Svuda mnogo cveća, sa balkona, terasa, sa kamenih lukova Hrvatskog sabora na Gornjem gradu. Nijedna suvišna reč, nijedan namrgođeni pogled. Namerno tako govorim da se iz vasione vidi da sam Srbin. Nikome ništa ne smeta. Dok u „slatkarni” kupujem crnu „Krašovu” čokoladu za moje unuke, dok u kafeu nedaleko od Katedrale Blažene Djevice Marije naručujem rakiju od borovnice – svi su nasmejani i opušteni. Ni traga od netrpeljivosti, ni pomena o neprijateljstvu i bahatosti.

Pa da, to i je tako..drugo su polticari a drugo vecinski narod..sve lepo napisano.

Аха, лепо...

А како би мене дочекали? :per:

Stalno sebe spominjes..zasto? Daj napisi konkretno..

Е
Е мој Радашине. Како ти није пало на памет да одеш у Српско културно друштво Просвјета, па да нам из прве руке пренесеш како наши сународници тамо живе?

Evo ja sam bio tamo, ne tako davno sam davao ovde i tel.brojeve pa nazovite i pitajte sta vas zanima...dakle Srbi tamo zive isto kao i Hrvati, ti imas neka druga saznanja?

- - - - - - - - - -

Аха, лепо...

А како би мене дочекали? :per:

Ево га још један Радован III отишао да одглуми тикву без корена.

И, шта кажеш, Радашине, ко нас бре завади???

Аххаххахахахахаха ....

Е мој Радашине. Како ти није пало на памет да одеш у Српско културно друштво Просвјета, па да нам из прве руке пренесеш како наши сународници тамо живе?

Да са њима уговориш неко гостовање са колегама глумцима, ако имају да плате, неће се обрукати, а ни ви ако то одбијете.

Одабранима, наравно...

Zasto si ti bio odabran? Nesto ovde jako smrdi u ovoj prici

- - - - - - - - - -

Legenda obijao kioske, a sada se folira da su ga hapsili jer je poluSrbin

:hahaha:

To sam i ja pomislio ali nisam ja kriv, Legenda nabode ovako nesto al ne kaze do kraja..

On sa 14 godina je bio odabrani..:think:

Ма како да не!

Citam redom pa komentarisem...jel to bilo pre rata?
Da li ti to mislis na nacionalizaciju ili?

Inace ovo se desava i dan danas po Srbiji, samo je zemlja u pitanju...bas zbog toga cu ceste obijacine Prav. i Kat.crkvava, pogotovo u Vojvodini

Aha ok, znaci govoris o pre rata...
Ne vidim razloga u ono vreme za strah...ima tu jos nesto..

Само се ви спрдајте, незаборави да ће Загреб да гори, само због имовине које сте отели мојој породици а која је у Загребу, некретнине...:per:

:eek: Zar Bozji covek ovako da prica...

Гуми, без зезања, у доба комуниста сваки воз који пролазио кроз Хрватску из правца БГ-а, био је пун усташа, ДБоваца, који су радили то што су радили...

Mi kad smo isli na Zvezdine utakmice, nikakvih Hrvata nije bilo..:mrgreen:

А шта су све радили, боље да незнате..

Napisi

- - - - - - - - - -

Да ли си ти стварно тако плитак да неразумеш?

Ало бре, усташки ДБ и њихови људи су радили шта су хтели, а по налогу ЦК СКЈ!

Прогањали су и хапсили све оне који су били на списку тита и комуниста за елиминацију!

Србин Православац, Руско порекло, отета сва имовина ужој и широј фамилији, на територији Хрватске, Босне, Србије, тј Војводине, капираш?

Посебно страх од освете, одмазде због побијених чланова породице...

Ima ovo smisla, ima..ali zasto bi ti sa 14.god bio sumnjiv, kome si se mogao osvetiti?

Malo mi je cudno da bi se onda u ona vremena plasili...uzeli su sta su uzeli, to ovekovecili cvrstim zakonom, pobili koga su pobili, sta bi dete od 14 godina moglo...a da su hteli, mogli su te ubiit

Back