Radar

Miloš199

Početnik
Poruka
15
Dobro veče, nov sam na formu i imam jedno pitanje pa ako neko moze da mi pomogne odgovorom ili savetom. Pre 3 dana uhvatio me je policijski radar na deonici puta kuda se vraćam sa posla, uhvatili su me sa 83 kilometara na čas, napisali zapisnik ja potpisao i sada čekam poziv kod sudije. Stvar je u tome da sam ja ustanovio dan kasnije da na toj deonici puta gde mi je pisana kazna ne postoji apsolutno nikakav znak da se ulazi u naseljeno mesto, takodje nema naziv mesta, tj sela kao ni bilo koji znak koji ograničava brzinu kretanja.Da li je neko imao slična iskustva ili nešto slično ovome, faktički sam kažnjen neosnovano jer nisam imao znakove prema kojima bih prilagodio brzinu, kako sam mogao znati da je neseljeno mesto i da je ogranicenje 50 kad nema znakova.

Dobro veče, nov sam na formu i imam jedno pitanje pa ako neko moze da mi pomogne odgovorom ili savetom. Pre 3 dana uhvatio me je policijski radar na deonici puta kuda se vraćam sa posla, uhvatili su me sa 83 kilometara na čas, napisali zapisnik ja potpisao i sada čekam poziv kod sudije. Stvar je u tome da sam ja ustanovio dan kasnije da na toj deonici puta gde mi je pisana kazna ne postoji apsolutno nikakav znak da se ulazi u naseljeno mesto, takodje nema naziv mesta, tj sela kao ni bilo koji znak koji ograničava brzinu kretanja.Da li je neko imao slična iskustva ili nešto slično ovome, faktički sam kažnjen neosnovano jer nisam imao znakove prema kojima bih prilagodio brzinu, kako sam mogao znati da je neseljeno mesto i da je ogranicenje 50 kad nema znakova.
Dobrodošao na forum. :D
Gde se to tačno desilo?

ja bih snimio put od zadnjeg znaka vezanog za brzinu pa do mesta gde si zaustavljen

naravno , bolje bi bilo da si pratio znake i da si odmah u napomeni napisao koliko iznosi ogranicenje na tom delu puta

nema google street view na tom delu tako da ne mozes nama pokazati gde su te zaustavili

По закону о саобраћају, и без знака ограничења, у насељеном месту брзина је 60 км. Може бити и мања, ако је то назначено саобраћајним знаком. Виша сигурно не.

Da i bez znaka ograničene brzine podrazumeva se da je 60, ali ne i bez znaka da je naselje.

Ja ne kažem da nisam kriv, vozio sam 83 moja greška i to u redu. Ali mi jednostavno nije jasno po kom zakonu sam kažnjen.

mene nedavno počistio pauk sa mesta gde nema znak zabrane i gde apsolutno nisam smetao
odem po auto i lik mi uzme pare i objasni da po zakonu parkiranje nigde nije dozvoljeno ako ne postoji signalizacija koja govori suprotno

mene nedavno počistio pauk sa mesta gde nema znak zabrane i gde apsolutno nisam smetao
odem po auto i lik mi uzme pare i objasni da po zakonu parkiranje nigde nije dozvoljeno ako ne postoji signalizacija koja govori suprotno
Управо то. Све је дефинисано законом о саобраћају.
Тако је и за овај случај. То што нема саобраћајног знака не значи да нема ни закона?

Snimi deonicu puta i posalji dopis JP Putevi Srbije, ukoliko je to drzavni put, a ukoliko nije onda se raspitaj koje lokalno JP je upravljac puta, da ti dostave informaciju na kojoj stacionazi na toj deonici puta se nalaze znakovi za ulaz i izlaz iz naseljenog mesta, ogranicenje brzine, itd. Tako ces kod sudije da dokazes da nema znaka za naseljeno mesto. Obaveza je da postoji znak za ulaz u naseljeno mesto. Pusti ove strucnjake sto kazu da ne mora da postoji znak, a ne znaju da je ogranicenje u naselju 50, a ne 60 kako tvrde.

Naseljeno mesto 50 kmh ti si vozio 83 to ti je nasilnička vožnja tako se karakteriše bogami će te oguliti ko krompir... Samo da ne završiš u zatvoru bez dozvole ostaješ to sigurno. Valjda nisi imao pre toga neke prekršaje i bodove.

Snimi deonicu puta i posalji dopis JP Putevi Srbije, ukoliko je to drzavni put, a ukoliko nije onda se raspitaj koje lokalno JP je upravljac puta, da ti dostave informaciju na kojoj stacionazi na toj deonici puta se nalaze znakovi za ulaz i izlaz iz naseljenog mesta, ogranicenje brzine, itd. Tako ces kod sudije da dokazes da nema znaka za naseljeno mesto. Obaveza je da postoji znak za ulaz u naseljeno mesto. Pusti ove strucnjake sto kazu da ne mora da postoji znak, a ne znaju da je ogranicenje u naselju 50, a ne 60 kako tvrde.
У закону постоји дефиниција насељеног места. Нема потребе да се обраћа било коме.
Да поновим, у опште није битно што нема знака ако је законом дефинисана и брзина и то шта је насељено место.
Може само да се избламира пред судијом и да прође још горе.
Значи, закон о саобраћају у руке и тамо све пише.

Kako zakon kaže nasilnicka vožnja se smatra ako u roku od 10 min dva puta prodjete kroz crveno, kao i obilazenje jedne ili obe pune linije, 90 na sat preko ograničenje u naselju i 100 na preko van naselja itd...

Screenshot_20220402_122953_com.google.android.apps.docs.jpg

Mislim ok i da je neko polomio znak zna se da je ogranicenje u naseljenim mestima 50-60/h,jedino ako kazes sudiji da su i kuce nestale pa nisi provalio da je naseljeno

Ja znam da je tu naselje ne kažem da nije, ali ispada da je slobodna procena vozača da određuje da li je naselje ili nije ako nema znaka tako ispada kako ti kažeš.

Ja sam kažnjen po zakonu, a ne na slobodnu vizuelnu procenu što se kaže od oka.

Mene su tako u bosni u sred mraka ulovili kaže naseljeno mesto, pogledam ja posle ono razrušeno selo od rata nema nikoga. Znaju oni gde mogu da pljačkaju ja to zovem lovišta. Problem je debelo prekoračenje.

Back