Rad na prekookeanskim brodovima

Ja mogu samo da pohvalim Invermore shipping. Otisao sam preko njih pre 3 godine u Gift shop. Prvi ugovor sam bio Sales Attendant, drugi Asst. Shop Manager, i evo treci i cetvrti ugovor radim kao Gift Shop Manager. U sustini ni jedan posao na brodu nije tezak poredeci sa iskustvima ljudi ovde i plata od 200 eura ( ako?). Niko ne moze da radi ( barem vise ne) vise nego sto je predvidjeno zakonom. Cak je i Starboard postao striktan, sto je bilo skoro nezamislivo. Toplo preporucujem rad u Shopu, ako ne zbog para, onda zbog putovanja. Kao Sales Attendant se zaradjuje (na Costi) $500 basic + commission oko 600 eura (minimum). Ove sezone sam sreo ljude sa skoro svih kompanija na Karibima i zarade su iste, ako ne i manje (zbog commissiona u $). E sad zivot na Carnivalu je mnogo laksi, ali to podrazumeva i vece troskove po brodu. Ali svakako krestarenje i nije neki luksuz vise, tako da je i kvalitet putnika opao = manje para. .........

Vidim da Vi radite vec neko vreme na brodu....Zanima me da li postoji neki placeni odmor (negde sam procitala da koliko meseci radis, toliko sedmica odmora ti je placeno; da li je to tacno?).:think:

Back