Rad na brodu i tako...

Da, na tom linku sto je Vrhunski postavio imas sve.... i da dodam da ti ne radis iskljucivo u USA ako radis na brodu, sve zavisi koji je brod i koje su destinacije ali uglavnom svi kruze oko Amerike bar neko vreme, ali ima i brodova koji uopste ne idu u Ameriku. Iz Srbije su najcesce pozicije konobara, kuvara i cistaca...

Do posla iz Srbije dolazis iskljucivo preko agencije. Apliciranje direktno za kompaniju mogu samo Amerikanc, cak i Kanadjani i Britanci moraju preko agencije, ali ako je neka bolja pozicija onda moze da se aplicira direktno. Imas 3 agencije u Srbiji koje nisu prevaranti, Safe Cruise i Sea Agency u BG-u, i Kouzon - Makedonska firma u Nisu. Imas i Employment power u Zagrebu. Safe cruise i Kouzon salju za kompaniju Princess Cruises, Sea Agency i Employment power rade za Royal Caribbean, Carnival itd. Plata je manje-vide ista u svim kompanijama za iste ili slicne pozicije, neke kompanije placaju avio karte, a neke ne. To sve mozes da saznas u agenciji. Trebace ti C1/D viza, to je tranzitna viza za Ameriku koju moras da vadis obavezno, lako se vadi u Ambasadi, ali ako dobijes neki brod koji ide u UK ili Australiju, onda moras da vadis i za te zemlje tranzitnu vizu kao pomorac. Lekarski isto radis na Novom Beogradu, u medicini rada, ne mogu tacno da se setim koliko kosta ali je oko 100e. Najbolje ti je da odlucis za koju kompaniju bi hteo da radis, pa onda kontaktiras agenciju i saznas sve uslove. Pozz

Ukoliko vam treba pomoc u spremanju engleskog jezika za interviju ili generalno rad na brodu imam preporuku toplu za vas. Ja sam se spremala kod dve devojke u zemunu (br 065/3158570, i 064/1801585) vrlo su prijatne profesionalne i za kratko vreme su me osposobile za kominukaciju na engleskom sto je jako bitno za rad na brodu jer je bilo slucajeva da vrate ljude sa samog broda kada stignu ukoliko ne mogu da se dobro sporazumevaju. Pozdrav! :)

Mada i za shop moras da budes profil,kada sam video sta sve uvaljuju ljudima,najbolje pare vrte agencije preko kojih salju mlade ljude pricajuci im bajke,najbolje je da sami aplicirate bez posrednika.Par mojih ortaka je apliciralo i dobilo posao na seabourn,dobra kompanija,plata u evrima i daleko veca od smrdljivog Princessa npr.ali je strozije i vise se radi.Pozdrav

Back