Uglješa1991
Zainteresovan član
- Poruka
- 140
Kakvo je vaše iskustvo sa Javnim beležnicima ? Da li ste zadovoljni njihovim uslugama ? Ako ne, koje su primedbe na njihov rad ? Dakle, pozivina i negativna iskustva sa JB.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Otac preminuo. Brat u Spaniji, krece situacija sa koronom, mama I ja se uredno odazvale na poziv gore pomenutih. Uz obrasenje o bratovoj situaciji. Sve se pomera do daljnjeg...korona se ne smiruje, narocito Spanija, Italija... U julu ja zakacim virus uz obostranu uplau pluca... Uredno se javljam telefonom gospodji notarki koju mi je drzava dodelila...da budem u toku sa celom situacijom. Dogoborimo se da postupak privremeno prekinemo, uz novcanu nadoknadu stete njima od nekih 3500-4000 din. Ne secam se tacno. I zakljucimo slucaj tako da kada brat dodje, ja je kontaktiram I postupak odmah pokrecemo.
Nakon par meseci dobijemo poziv od suda jer je JB rekala da se mi nismo odazvali ni na jedan poziv.
Sada idemo preko advokata I suda...
Ma da sam znala I ja bih. Nego mislila da mora ovako preko JB.Ja odmah išla preko advokata.
Inače je slična situacija, brat u Španiji, majka i ja ovde.
Neka tvoj brat nekako da ovlašćenje advokatu, a dajte i majka i ti.Ma da sam znala I ja bih. Nego mislila da mora ovako preko JB.
Jes da nisu izmislili da ovlascenje mora da se odnosi na tacno odredjeni predmet tj. nepokretnost i tacno definisan postupak, a ne generalno zastupanje za odredjenu nepokretnost sto je verovatno laz, ali tako traze.Neka tvoj brat nekako da ovlašćenje advokatu, a dajte i majka i ti.
I najbolje je da vam zaostavština bude klasično raspoređena na tri dela da ne biste posle ponovo, nakon nečije smrti (neka ide po redu) ponovo radili prenos.
Otac preminuo. Brat u Spaniji, krece situacija sa koronom, mama I ja se uredno odazvale na poziv gore pomenutih. Uz obrasenje o bratovoj situaciji. Sve se pomera do daljnjeg...korona se ne smiruje, narocito Spanija, Italija... U julu ja zakacim virus uz obostranu uplau pluca... Uredno se javljam telefonom gospodji notarki koju mi je drzava dodelila...da budem u toku sa celom situacijom. Dogoborimo se da postupak privremeno prekinemo, uz novcanu nadoknadu stete njima od nekih 3500-4000 din. Ne secam se tacno. I zakljucimo slucaj tako da kada brat dodje, ja je kontaktiram I postupak odmah pokrecemo.
Nakon par meseci dobijemo poziv od suda jer je JB rekala da se mi nismo odazvali ni na jedan poziv.
Sada idemo preko advokata I suda...
Dobre strane: Nemogućnost višestruke prodaje stanova, čitava ta priča oko overe sadržine za razliku od sudske overe. Neformalniji odnos u ostavinskom postupku, mogućnost komunikacije mailom i telefonom. To što beležnik nakon overe šalje ugovor u katastar i poreske prijave.
Loše strane: Predugo čekanje na proste overe, neorganizovanost zaposlenih, neujednačenost prakse beležnika kod obavljanja istih poslova. Jedan traži osnov sticanja, drugi ne, jedan hoće da overi izjavu na stranom jeziku, drugi neće itd.
Sta tacno mislis pod ovim da ne bi ponovo nakon necije smrti radili prenos?Neka tvoj brat nekako da ovlašćenje advokatu, a dajte i majka i ti.
I najbolje je da vam zaostavština bude klasično raspoređena na tri dela da ne biste posle ponovo, nakon nečije smrti (neka ide po redu) ponovo radili prenos.
Овлашћење за давање наследничке изјаве мора да садржи и целокупан текст наследничке изјаве.Jes da nisu izmislili da ovlascenje mora da se odnosi na tacno odredjeni predmet tj. nepokretnost i tacno definisan postupak, a ne generalno zastupanje za odredjenu nepokretnost sto je verovatno laz, ali tako traze.
Sve ponovo radis i sve ponovo placas....