Rad bez dozvole

dinosaurusi

Obećava
Poruka
71
Interesuje me da li u nekoj evropskoj drzavi postoje poslovi za koje ne treba radna dozvola?
Nacuo sam da npr. za rad na brodovima ne treba.
I postoje li neke radne pozicije koje retko ko hoce da radi, pa da bi se lako dobila dozvola i posao sa Sr. pasosem?

za brodove ne treba de si to cuo?imas sezonske poslove po turistickim mestima i branje voca..fizikalija na gradjevini..samo svuda je zaebano postalo..u grckoj ugostiteljstvo 4e sat..ako dobijes hranu i smestaj mozda se nesto i usteka ali rinta se sine

Jedina razlika je sto tamo ima posla a ovamo nema a ono sto ustekas tamo kada platis sve troskove izlazi kao jedna nasa skromna plata,naravno ako radis govnjive poslove kao sto radi vecina koja ode tamo

Georgejune: Za brodove mi je jedan rodjak nesto pricao, ali ga nisam bas detaljno slusao sve sta prica... Za fizikaliju na gradjevini na zapadu ti treba dozvola, ako nisi znao (osim ako radis na crno)... A ovo za branje voca i rad u grckoj, gde se raspitivati i gledati za to?

Daca357: A ovde od te nase skromne plate koja preostane (koju 50 % ni nema) tek treba da platis racune, hranu i ako slucajno osnujes porodicu, da je gajis... A tek kada dodje vreme za penziju... ne mozes unucad da obradujes posteno od penzije... (nista licno samo sam realan).

Znam, zeznuto je svugde ako nisi nasledio nesto sto ti daje materijalnu sigurnost, samo je negde ipak manje negde vise zeznuto...postoje razlike...

nisam mislio na zapad nego po evropi ili rusiji..bili su neki koji su vodili na branje u grcku...ovde na forumu ima neka tema..pogledaj radno leto na grckim ostrvima..inace za ugostiteljstvo ides sam i trazis

Back