Racuni za iznajmljeni stan

• Začetnik teme Začetnik teme zbuh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zbuh

Početnik
Poruka
1
Ja se nadam da sam na dobrom mestu postavila temu...
Radi se o sledecem, iznajmila sam stan na Crvenom krstu, zgrada je nova, stan je nov itd, medjutim ni struja ni info stan ni grejanje racuni jos uvek ne stizu, a sve to postoji u stanu, receno mi je da je zgrada u tehnickom prijemu, i da racuni jos uvek ne stizu i nece skoro, mozda od nove godine, mene zanima da li moze da se desi da ti racuni stignu retro aktivno i da onda ja budem prinudjena od stanodavca da platim te racune?
Malo mi sve to nije jasno, i dosta mi je mutno, ima li neko neki savet :)

Raspitaj se po komšiluku da li oni dobijaju račune, pa u edb i infostanu, možda će morati vlasnik stana da ide da prijavi nešto.

Kako god okreneš, ti plaćaš račune za period od kad si u stanu i kad god stigne taj period na naplatu, to je tvoja obaveza. Ako se ispostavi da ti računi stvarno neće stizati do Nove godine, bilo bi pametno da svakog meseca odvajaš pare koliko bi ti računi otprilike iznosili, pa ako stignu retroaktivno, neće biti drama za pare.

Radi se o sledecem, iznajmila sam stan na Crvenom krstu, zgrada je nova, stan je nov itd, medjutim ni struja ni info stan ni grejanje racuni jos uvek ne stizu, a sve to postoji u stanu, receno mi je da je zgrada u tehnickom prijemu, i da racuni jos uvek ne stizu i nece skoro, mozda od nove godine, mene zanima da li moze da se desi da ti racuni stignu retro aktivno i da onda ja budem prinudjena od stanodavca da platim te racune?

Pa na ugovoru lepo pise od kad si ti u stanu, sto znaci platices za period u kojem si ti boravila u stanu. Nista pre toga nije tvoje da placas.

Za infostan ce stici verovatno pocetkom sledece godine i imaces dinamiku placanja u narednih mislim 6-7 meseci. Za struju nisam siguran, ali mislim da ce stici u celosti. Sve ovo pod uslovom da su se prijavili. Moras obavezno upisati stanje strujomera.

Poslednja izmena:

Back