Racunar blokira

nebecki

Obećava
Poruka
97
Naime racunar nekada nece da se podigne moram da ga resetujem. Stane ne onom delu kad ide logo proizvodjaca maticne ploce. A nekada se dogodi da u windowsu zakoci blokira sliku. Tada samo reset pomaze. Neznam sta ovo moze da bude. .

Naime racunar nekada nece da se podigne moram da ga resetujem. Stane ne onom delu kad ide logo proizvodjaca maticne ploce. A nekada se dogodi da u windowsu zakoci blokira sliku. Tada samo reset pomaze. Neznam sta ovo moze da bude. .

Odnesi da ti podignu sistem,,, nisam sigurna ali i meni je kocio, bio pun virusa i ledio ekran,( staen mis0 ukoci i sad kad je novi sistem ko sat radi :D da ne ureknem :D

Ako stane na logo-u maticne ploce svasta je moguce.
Ako nema plavog ekrana sa greskom i automatskog resetovanja, mozda je otislo nesto od hardware-a.

Memorija, ploca, processor, sve je moguce.
Ne deluje kao sistemski problem, mada ko zna, ako moze da se instalira novi sistem i resi problem onda super. Ako ne, nesto od ovoga pravi problem.

ako imas dva slota u memoriju onda izvadi jedan i probaj da li radi bez toga. Najvise lici da je riknula memorija

reinstalacija operativnog sistema, a usput i ciscenje ventilatora, maticne ploce i po potrebi mozda treba zameniti termalu pastu izmedju procesora i maticne ploce

Ako stane na logo-u maticne ploce svasta je moguce.
Ako nema plavog ekrana sa greskom i automatskog resetovanja, mozda je otislo nesto od hardware-a.

Memorija, ploca, processor, sve je moguce.
Ne deluje kao sistemski problem, mada ko zna, ako moze da se instalira novi sistem i resi problem onda super. Ako ne, nesto od ovoga pravi problem.

Мени је у петак заглавио овај комп у сред посла...:(

Да не дужим утврдио сам да ми графичка губи контакт у слоту ...и да се прегрева..јер је била прљава до боламачковом кривицом...:besan2:

Као да се ..лињао над њом...:huh:

Кад сам због графичке " детаљно " очистио цео комп...;) ...кад сам га укључио било ми чудно што се врло слабо чује док ради...:huh:...а онда сам сконтао да се током времена и његовог прљања звук лагано појачавао ...и да сам се ...НАВИКАО НА БУКУ...:( ...:aha2:

ЧИСТОЋА ЈЕ ПОЛА ЗРАВЉА ...:aha2: :aha: ....( важи за људе, али и за уређаје... и машине )

Meni je graficka gubila kontakt kada sam cistio komp od prasine, a prasina upala u slot i prekidala kontakt, ali to je propraceno pistanjem u vidu Morzeove azbuke. Izvadio graficku, produvao PCI-E slot, vratio graficku, sve radi.

Zamenio sam sve sata kablove i racunar zasada radi. Videcu da li je to prividno sacekacu nekoliko hladnih startova, znaci nekoliko dana. Memorija je dobra testirao sam je i mucio u vise programa. Racunar redovno izduvavam od prasine sa turbinom za duvanje duseka. Videcemo jos.

Duzan sam da zatvorim temu jer sam je poceo. Naime kablovi koje sam zamenio nisu dali rezultat. Na kraju sam vratio stari bios verziju F1 sa gigabute sajta. Novija verzija F2g beta je meni ocigledno pravila probleme, jer ploca GA-970A-UD3P (rev. 1.0) nije htela da radi sa uparenim (kingston 1600mhz cl9 HyperX memorijama 2x4gb) u 128 bit dual channell rezimu ). Jedino je u single channell rezimu racunar radilo kako treba. Eto ljudi, obicno instaliraju noviju verziju biosa da bi im nesto radilo od novijeg, kasnije kupljenog hardvera a meni se upravo dogodilo obratno. Tema zatvorena

Duzan sam da zatvorim temu jer sam je poceo. Naime kablovi koje sam zamenio nisu dali rezultat. Na kraju sam vratio stari bios verziju F1 sa gigabute sajta. Novija verzija F2g beta je meni ocigledno pravila probleme, jer ploca GA-970A-UD3P (rev. 1.0) nije htela da radi sa uparenim (kingston 1600mhz cl9 HyperX memorijama 2x4gb) u 128 bit dual channell rezimu ). Jedino je u single channell rezimu racunar radilo kako treba. Eto ljudi, obicno instaliraju noviju verziju biosa da bi im nesto radilo od novijeg, kasnije kupljenog hardvera a meni se upravo dogodilo obratno. Tema zatvorena

Када упарујеш рам меморије ...обрати пажњу на " њихове латенце "...:think:

МОРАЈУ БИТИ ИСТЕ...:aha2:

Ајд ...ВОЗДРА...:bye:

ajmo svi da gledamo u pasulj zašto kolegi blokira računar
da li ti radi komp? - radi e pa sranja se ponekada dešavaju....

- - - - - - - - - -

konju jedan -zašto ima oznaku BETA ???
zato što nije krajnja verzija i nije stabilna i testirana verzija , i on se posle pita šta mu ne valja
MA TI NE VALJAŠ!!!!
nije komp za seljake....

Izgleda da je ovaj Snejks Crnogorac, mnogo je drcan a i recenicu pocinje sa malim slovom, A bete testiraju korisnici racunara. Inace se novi biosi pisu najcesce da bi ploce prepoznale nove procesore..

Poslednja izmena:

Back