Racun u inostranstvu

• Začetnik teme Začetnik teme baric
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

baric

Zainteresovan član
Poruka
103
Potrebna mi je pomoc.

Da li mogu da odem u neku banku ovde u Beogradu i da otvorim racun u inostranstvu (recimo za nerezidente, npr. u Sloveniji), a da novac pomocu bankovne kartice ili kako vec podizem ovde u Beogradu.

Po mojim iskustvima, NEMA nikakve šanse.Moraš otići u tu zemlju da to uradiš.
Probaj da prošetaš od banke do banke. KO PITA NE SKITA !

Ipak ... nikad ne reci nikad ....
Ja sam negde devedesetih otvorila račun u Budapest banci, posle obijanja vrata svih banaka koje postoje u Budimpešti, a svuda su me, blago rečeno.... ISMEJALI ! Na kraju mi kažu u austrijskoj OTP banci da probam u Budapest banci , a ako i tamo ne uspem, da odustanem potpuno. Ja odem kod njih, i oni mi otvore račun bez ikakvog potpitanja.

Isto sam uspela da uradim u Solunu u NBG, i niko živ mi nije verovao dok im nisam pokazala karticu za bankomat.

Al cekaj zar se ne moze pogledati koja banka ima expoziture po evropi pa onda kad otvoris ovde mozes bilo gde podizati i uplacivati?

Nije tako. Ja živim u Grčkoj i kada iz NBG u Grčkoj pošaljem novac na MOJ račun u Srbiji isto u NBG, moram da platim proviziju, kao da šaljem u bilo koju drugu banku. To o čemu pričaš funkcioniše samo između zemalja unutar EU.

Back