R.I.P Minja Subota

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Poslednje zbogom ,srpskom kompozitoru, Minji Suboti, muzicaru,zabavljacu i voditelju nama najdraze decje emisije Muzicki tobogan,uz koji su generacije odrasle.Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspešnim serijama kao što su: „Od glave do pete“; „Igre bez granica“; „Željoteka“; „Sve igračke sveta“; „Muzički balon“; „Nedeljno popodne“; „Zvezdana žurka”; „Dete je čovek važan“.
Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pesnika kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“ i tako dalje. Njegove pesme danas su popularne te su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.
rip.gif

Zar je moguce da je umro Minja Subota. Njegov stan se nalazi u neposrednoj blizini zgrade,u kojoj ja stanujem.Nikada nije izasao na ulicu,a da nije tip top uredno i elegantno bio obucen.Njegove zasluge su ogromno uticale da se muzicki ukus dece pravilno oformi.Ima mnogo muzickih kompozicija koje je on
stvorio.Secam se samo nekih koje ostaju vecito popularne,kao ona divna ,Idemo uAfriku,da sadimo papriku....Muzicki tobogan.....divno takmicenje skola
u horskoj muzici.....Neka ga andjjeli cuvaju i vode kroz nebeska prostanstva u buducem vecitom zivotu,samo u drugoj dimenziji......

Mi, neki, konstantno gledamo kako simboli našeg detinjstva u ljudskom obliku odlaze jedan po jedan... i šta čovek da kaže, po godinama smo davno izašli iz tog doba, pa je i nekako za očekivati, to je to vreme... a opet, zahvaljujući ljudima kao što je Minja Subota, očuvalo se u mnogima od nas ono nešto dečije što odoleva vremenu, a što ne može da se otme, ukrade, kupi, da se pronađe na putu, da se dobije na lutriji, da se otrgne i otuđi...

Jednostavno, ovakvih dana osećam duboku zahvalnost nebu, svemiru, Bogu i svetu da sam, eto, ipak bila na pravom mestu i u pravo vreme da upijem kroz slike i prilike šta znači osmehnuti se iskreno, pokazati samo lepe manire i naklonost, imati jedan skladan i dobro smišljen pristup deci i slati jednu krajnje ohrabrujuću poruku svetu koji je uvek i sve nešto zabrinut, ozbiljan, tmuran, odrastao i mora da se nosi sa životom.

Gospodine Minja Subota, mašemo vam za zbogom još otkako smo kao ''odrasli'', ali na pomen vašeg imena i gde god da smo vas videli, dete u svima nama zatreperi i podseti nas da nema baš nijednog razloga da potpuno ikada odrastemo. Po dobru ćemo vas pamtiti!

Hvala, neizmerno hvala! :cvet:
I, hiljade bambija za vas od svih nas sve do nekog sledećeg viđenja! :sad2:

I dobro je deci puštati muziku naše mladosti.
Ćera uživa da gleda muzički tobogan, ono malo emisija koje se mogu naći na you tubu.
Takođe voli i Deco, pevate sa nama.

Indigo, hvala na divnim rečima upućene idolu mog detinjstva.
I mnogim drugima koji su odrasli uz njegove van vremenske pesme.

Back