Quo vadis, Aida

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.854
Da li ste gledali Film!?
kako vam se chini!?
da li ce osvojiti oscara!?

Nisam gledala film ali jesam odgledala intervju Jasmile i odluchila sam da netju ni odgledati film a imala sam namjeru.

Jasmila kazuje izmedjuostalog i ovo "...Vucic je cenjen u Evropi a isti Vucic je izjavio za jednom ubijenog Srbina 100 mrtvih Muslimana"

i upravo se u ovome vidi mrzhnja prema Srbima, danashnjicu i proshlost se nebi trebala meshati ako zhelish neshto prikazati i ako istinskli zhelish neko pomirenje!

Ne znam da li će uzeti Oskara, ne verujem - jer to odavno veze nema sa filmom i umetnošću.

Gledao jesam, mržnju prema Srbima nisam video. Film dobar, čak izuzetno. Par sati strašne ljudske/porodične drame.

Predlažem i tebi i ostalima ovde da pogledate nešto pre nego što formirate mišljenje, predozirani predrasudama i jedno tri decenije zakasnelim hiper nacionalizmom.

Ps. Ne znam u kom kontekstu je to rečeno o Vučiću ali to jeste jedan užasan paradoks koji otkriva licemerje EU. A reč "cenjen" je pre - "tolerisan" mada je poenta o EU ista. I naravno - prozivka Vučića iz bilo kog petioda u bilo kojoj formi ne može biti nikad mržnja prema Srbima. Naprotiv.

Poslednja izmena:
Филм сам погледао, углавном зато што знам да ће се о њему писати, па оно да не коментаришем филм који нисам погледао.
Ако неко очекује филм кроз који ће пратити причу главних јунака, људске судбине у тим данима јула 1995.године, зајебао се, у питању је трејлер од 100ак минута, што ће рећи филм без садржаја. Имамо сцене које се измјењују без неког реда и смисла, гдје нам режисер наизмјенично приказује и понавља сличне секвенце, сцене свеопштег метежа, конфузне реакције збуњених војника УНПРОФОР-а и наравно те зле и садистички настројене "четаље" који шиканирају јадне, преплашене муслимане, и то врти у круг кроз цијели филм.
Дијалози ако изузмемо оне кроз које се један српски глумац упире имитирати генерала Младића (говор је некако и погодио, али све остало, држање, енергичност, ни близу, мада сумњам да је то иком важно), редом тривијални, ниво хрватских сапуница.
Филм би могао проћи као документарац под условом да се држе знаних догађаја, документованих факата и са мање измишљотина, у играном филму се ипак очекује и да се поради на карактеризациији ликова, на дијалозима, на драматургији. Разумијем и да се морају приказати моји саборци у ВРС не какви су били, него најгрђе могуће, зли, неотесани, склони садизму а богами и пипкању бабетина по гениталијама (ма ти четаљи, све то лудо, шта'ш), разумијем и да се Хаџихафизбеговић упире свим силама огадити свима лик "четаља" Јоке којег глуми, разумијем да је то задат калуп, али барем да су се потрудили да то мало дораде, овако мене је блам колико је то све прејадно разрађено. Добро, није баш да ми је нешто криво, ал ајде.
Једна лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина. Гледаоци који нису погледали и немају намјеру погледати филм, неће ништа пропустити, како год искористе своје вријеме умјесто на овај филм у којем колико год се упирао не могу наћи ништа добро, боље ће искористити.
Оцјена 2/10

Ne znam da li će uzeti Oskara, ne verujem - jer to odavno veze nema sa filmom i umetnošću.

Gledao jesam, mržnju prema Srbima nisam video. Film dobar, čak izuzetno. Par sati strašne ljudske/porodične drame.

Predlažem i tebi i ostalima ovde da pogledate nešto pre nego što formirate mišljenje, predozirani predrasudama i jedno tri decenije zakasnelim hiper nacionalizmom.

Ps. Ne znam u kom kontekstu je to rečeno o Vučiću ali to jeste jedan užasan paradoks koji otkriva licemerje EU. A reč "cenjen" je pre - "tolerisan" mada je poenta o EU ista. I naravno - prozivka Vučića iz bilo kog petioda u bilo kojoj formi ne može biti nikad mržnja prema Srbima. Naprotiv.
https://www.zdf.de/verbraucher/volle-kanne/quo-vadis-aida-100.html

d97cafc4e09f7b228c916b8eec5dd82f.jpg

h.jpg

Филм сам погледао...

Ако неко очекује филм кроз који ће пратити причу главних јунака, људске судбине у тим данима јула 1995.године, зајебао се...

Имамо сцене које се измјењују без неког реда и смисла, гдје нам режисер наизмјенично приказује и понавља сличне секвенце, сцене свеопштег метежа...

Дијалози... редом тривијални, ниво хрватских сапуница.

Филм би могао проћи као документарац под условом да се држе знаних догађаја, документованих факата и са мање измишљотина, у играном филму се ипак очекује и да се поради на карактеризациији ликова, на дијалозима, на драматургији...

Једна лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина...филм у којем колико год се упирао не могу наћи ништа добро...
Оцјена 2/10

:rotf:

Znači ne da nisi gledao film, nego daj bože da si i te trejlere, na kojima si bazirao ovu kontradiktornu kvazi recenziju, pogledao do kraja.

Разумијем и да се морају приказати моји саборци у ВРС не какви су били, него најгрђе могуће, зли, неотесани...
1619431413717.png

Znači ne da nisi gledao film, nego daj bože da si i te trejlere, na kojima si bazirao ovu kontradiktornu kvazi recenziju...
Није рецензија, него осврт на филм једног филмофила. Ако вјерујеш да нисам одгледао филм, твоје право, по вољи, сигурно барем теби нећу покушавати нешто доказати. Већ сам више пута, на разним темама, гдје си узимао учешћа у расправама, коментарисао садржај филма, и опширније него у овом осврту, чуди да тада ниси дошао до таквог "премудрог" закључка.
Но на страну то, нека свако вјерује шта му воља, са овим филмом имамо идентичну причу као прије десет година са филмом извјесне Анђе "У земљи крви и меда", гдје је "обавеза" припадника бошњачког корпуса ђутуре и свих аутошовинизмом заражених грла међу Србљем, на сва уста хвалити филм, обавезни су панегирици, но као и са Анђиним филмом, једна лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина.
Е сад, ако се некима неће допасти мишљење да је у питању лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина, а јесте лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина, шта да се ради, њихов проблем.

Poslednja izmena:
Није рецензија, него осврт на филм једног филмофила. Ако вјерујеш да нисам одгледао филм, твоје право, по вољи, сигурно барем теби нећу покушавати нешто доказати. Већ сам више пута, на разним темама, гдје си узимао учешћа у расправама, коментарисао садржај филма, и опширније него у овом осврту, чуди да тада ниси дошао до таквог "премудрог" закључка.
Но на страну то, нека свако вјерује шта му воља, са овим филмом имамо идентичну причу као прије десет година са филмом извјесне Анђе "У земљи крви и меда", гдје је "обавеза" припадника бошњачког корпуса ђутуре и свих аутошовинизмом заражених грла међу Србљем, на сва уста хвалити филм, обавезни су панегирици, но као и са Анђиним филмом, једна лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина.
Е сад, ако се некима неће допасти мишљење да је у питању лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина, а јесте лоше одрађена бошњачка пропагандна сплачина, шта да се ради, њихов проблем.

Nazovi to kako hoćeš, vidi se iz aviona da si počeo od stava ''moji saborci iz VRS nisu heroji = film je propagandno smeće'' i onda krenuo da izmišljaš nešto nasumično što bi to malo zamaskiralo...

Pa si malo zabrinut za sudbine ljudi, a malo su muslimani jadni i preplašeni...ali ironično. Jer čega imaju da se plaše...ako veruju u taj njihov dženet. Pa se kao ''upireš da nađeš nešto dobro'' ali istom iskrenošću kojom je Mladić garantovao bezbednost i delio čokoladice po Srebrenici, a fazon ceo film ti se svodi na to da li ti se dopadaju ''saborci iz VRS'' ili ne. Smeta ti dijalog i što nešto kao nije dokumentovano, a Boris Isaković ceo film bukvalno izgovara samo reči koje je Mladić izgovarao, do zareza, i to na javno dostupnim video snimcima. I to baš zbog raznih ''saboraca'' i njihove nadaleko poznate analitičnosti, samokritičnosti i uopšte ljudskosti protkane intelektom.

Inače - Anđelinin film je smeće, u svakom smislu. To što pokušavaš da dezavuišeš ovaj film povezujući ga sa Anđelininim je jeftino koliko i pokušaj da sakriješ ideološku/političku zatrovanost kojom pristupaš svakoj sličnoj temi. Sličnosti nema, sem da tvoji ''saborci iz VRS'' nisu junačine kakve su bili u opusu Baje Malog Knindže, što je, apsolvirali smo, sve što tebe zanima.

Ako ste se ti i tvoji ''saborci u VRS'' borili kako ti ''analiziraš'' nije ni čudo što ste uspeli da oblatite ceo jedan narod zločinom koji je, i u svojoj nepropagandnoj formi, uspeo kukavičlukom i nečoveštvom da zaseni sve ostale, i one svojih neprijatelja, i to u jakoj konkurenciji.

Ne pada mi na pamet da gledam to govno, drago mi je da su popušili za Oskara. Inače sam protiv neprestanog insistiranja na nekom druženju i obnavljanju veza sa njima, ne vidim što muslimani moraju da dolaze u Beograd i da se obigrava oko njih, da im se stalno daje za pravo, da se izvinjavamo za Srebrenicu, a o našim žrtvama ne sme da se gukne u tom kasabnom, palanačko-seljačkom Sarajevu.

Svi oni dolaze u BG i Novi Sad na provod, mene boli kurac za Sarajevo npr, tamo nema ničega. Šta će nam oni, zašto su nam potrebni? Zašto se insistira na druženju i njihovom kmečanju po Beogradu?

Ako ste se ti i tvoji ''saborci u VRS'' borili kako ti ''analiziraš'' nije ni čudo što ste uspeli da oblatite ceo jedan narod zločinom ...
Није анализа него осврт на филм и нека запажања. Трпаш се у ствари о којима појма немаш, неспособан да формираш мишљење, понављаш пропаганду са аутошовинистичких портала, таквима сигурно нећу било шта објашњавати.
Nazovi to kako hoćeš, vidi se iz aviona da si počeo od stava ''moji saborci iz VRS nisu heroji = film je propagandno smeće''
Нисам то написао, а то како ћеш моје ријечи протумачити, није до мене.
Smeta ti dijalog
Не смета, само примијетих да су дијалози ниво хрватских сапуница.
.... i što nešto kao nije dokumentovano, a Boris Isaković ceo film bukvalno izgovara samo reči koje je Mladić izgovarao, do zareza, i to na javno dostupnim video snimcima. I to baš zbog raznih ''saboraca'' i njihove nadaleko poznate analitičnosti, samokritičnosti i uopšte ljudskosti protkane intelektom.
То је прича (то да је само понављао оно што имамо на снимцима) тог глумца када је гостовао код Кесића, но понешто је и додато. Што и није проблем, сценарста има право и на понешто фикције. Нити сам у овом осврту, нити било којем написао да ми смета што је приказано нешто што није документовано.
Inače - Anđelinin film je smeće, u svakom smislu. To što pokušavaš da dezavuišeš ovaj film povezujući ga sa Anđelininim je jeftino koliko i pokušaj da sakriješ ideološku/političku zatrovanost kojom pristupaš svakoj sličnoj temi. Sličnosti nema,
Па имамо идентичну причу као и са Анђиним филмом, код исте популације (припадника бошњачког корпуса и аутошовинизмом заражених грла међу Србљем) постоји "обавеза" да се филм хвали на сав глас, и један и други филм су лоше одрађене бошњачке пропагандне сплачине. и овај филм ће доживјети судбину Анђиног филма, тешко да ће се за коју годину ико жив наканити да га погледа, што је уосталом и неизбјежно код пропагандних сплачина.

Није анализа него осврт на филм и нека запажања. Трпаш се у ствари о којима појма немаш, неспособан да формираш мишљење, понављаш пропаганду са аутошовинистичких портала, таквима сигурно нећу било шта објашњавати.

:klap: Ne znam zašto odustaješ, tvoja patriotska dužnost je da staneš tome na put. Inače nekome može pasti na pamet da opet demonizuje ''tvoje saborce iz VRS'' citirajući ratne zločince poput Mladića i pominjući njihove zločine kao da je streljati nenaoružanog muslimana, ili pet hiljada (dok njihove porodice od kojih su nasilno otkinuti urlaju za njima pre nego što će pronaći njihove kosti 2-3 decenije nakon) nešto najgore na svetu...Nego, gde nalaziš te mitske autošovinističke portale, umirem od želje da vidim kako to čudo izgleda.

Inače, jesu to neki bosanski fazoni da tepate ljudima koje ne podnosite (Anđa) ili delite čokoladice onima koje bi da ubijete itd.? Jezivo zvuči u sv.sl.

Ne znam zašto odustaješ, tvoja patriotska dužnost je da staneš tome na put. Inače nekome može pasti na pamet ......
Читав пост је толико инфантилан и будаласт да не заслужује одговор. А и да није толико инфантилан и будаласт, не би ти одговорио јер никакве везе са темом (шта'ш, ствар принципа), а тема је посвећена филму, па да се филмом бавимо.
Ако имаш потребу расправљати о лику и дјелу генерала Младића и ВРС, имаш теме на птф историја, наравно било би пожељно упрегнути мождане вијуге и барем покушати срочити смислен коментар, на овакво будаласто преношење пропаганде, одговарати баш и нема смисла.

Eto, ostaje mi samo da ti se zahvalim na vremenu i trudu koji si odvojio da se spustiš sa tog prekodrinskog Olimpa srpstva kako bi prokomunicirao sa infantilnim manje-Srbima po ovim forumima. Doduše nedostajao mi je onaj usiljeni arhaični aorist kojim očajnički potenciraš svoj patriotizam sa Aliekspresa, ali i odgovori na ona pitanja. Naročito me interesovalo koji su to autošovinistički portali sa kojih dobijamo sve te 'instrukcije' za hvaljenje antisrpskih™ filmova jer, kako reče, nismo sposobni za sopstvene zaključke.

No, pokušaj da pročačkaš nešto o terminu 'propaganda', mislim da ga nisi najbolje razumeo.

Film je odličan, kad ga nekad pogledaš, čak i tako zadojen - javi se da proćaskamo.

1619526958902.png

Eto, ostaje mi samo da ti se zahvalim na vremenu i trudu koji si odvojio da se spustiš sa tog prekodrinskog Olimpa srpstva kako bi prokomunicirao sa infantilnim manje-Srbima po ovim forumima. Doduše nedostajao mi je onaj usiljeni arhaični aorist kojim očajnički potenciraš svoj patriotizam sa Aliekspresa, ali i odgovori na ona pitanja. Naročito me interesovalo koji su to autošovinistički portali sa kojih dobijamo sve te 'instrukcije' za hvaljenje antisrpskih™ filmova jer, kako reče, nismo sposobni za sopstvene zaključke.
vrisak

Back